”FC U” Craiova a luat pe sus Ripensia și a câștigat fără probleme restanța din prima etapă. S-au dat cinci goluri, iar arbitrul a dictat un penalty și o eliminare

Marius ANGHEL 09 Sep. 2020, 21:23 Liga 2
”FC U” Craiova a luat pe sus Ripensia și a câștigat fără probleme restanța din prima etapă. S-au dat cinci goluri, iar arbitrul a dictat un penalty și o eliminare

”FC U” Craiova a câștigat fără probleme meciul restanță cu Ripensia, din prima etapă a noului sezon al Ligii 2. Oltenii s-au impus cu 4-1, după ce la pauză au condus cu 3-0, iar în ultimele minute au evoluat în inferioritate numerică.

Dragoș Albu (15 – șut de la 20 de metri direct la vinclu, cu transversala ștearsă), Călin Cristea (21 – gol din lovitură liberă de la 23 de metri, cu bara din dreapta ștearsă) și Andrei Ciolacu (38 – șut puternic de la 25 de metri) s-au întrecut în reușite frumoase la poarta tânărului Ștefan Dobre.

Timișorenii au schimbat de trei ori la pauză, însă nici în partea secundă nu au început mai bine. Andrei Ciolacu (62) a mai punctat o dată după o fază în care Zimța putea trage, dar a preferat o pasă. Oltenii au redus viteza, iar Tudor Călin (82) a înscris dintr-un penalty scos de Vlad Tudorache în fața lui Marian Anghelina, fază la a primit galben Diakite! Abdelaye Diakite avea să fie eliminat mai apoi, în minutul 85, după ce l-a faultat din postura de ultim apărător pe Alexandru Popovici și a primit doar galben, al doilea din acest meci.

Cu patru puncte după două meciuri, U Craiova 1948 SA urcă pe locul 4, cu un golaveraj mai bun decât Concordia Chiajna, FK Csikszereda și ASU Poli. Ripensia nu are niciun punct după un meci și e pe locul 19, la egalitate cu alte cinci cluburi.

În etapa următoare, ”FC U” Craiova joacă pe teren propriu, sâmbtăă, de la ora 18:00, cu Dunărea Călărași, iar Ripensia merge la Ploiești, pentru jocul de marți, 15 septembrie, de la ora 19:30, cu Petrolul.


Meciul restant ”FC U” Craiova – Ripensia, contând pentru prima etapă a noului sezon al Ligii 2, are loc astăzi seară, de la ora 19:30, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin. Jocul, programat inițial pentru ziua de 29 august, nu a mai avut loc la data respectivă din cauza celor șase cazuri de COVID-19 depistate la echipa olteană, trei dintre jucători fiind portarii pe care Nicolo Napoli îi avea în lot la acel moment.

Marian Anghelina: ”Ripensia nu este o echipă slabă”

Între timp, U Craiova 1948 SA a debutat în campionatul ligii secunde în meciul din deplasare de la Miercurea Ciuc, unde sâmbăta trecută a smuls un punct pe finalul partidei cu FK Csikszereda. Marian Anghelina a marcat pentru 1-1 dintr-o lovitură liberă pe care a executat-o în minutul 90+4.

Mijlocașul adus de la CS Mioveni e de părere că altfel ar fi jucat Craiova dacă ar fi avut suporterii alături. ”Eu sper că până la sfârșitul acestui an autorițățile le vor permite până la urmă suporterilor să intre pe stadioane. Sunt convins că suporterii noștri ne împingeau de la spate spre victorie dacă erau pe stadion la Ciuc. Dar nici așa nu am făcut deloc un joc rău, iar eu cred că dacă eram mai atenți puteam să și căștigăm”, a spus Anghelina după jocul cu Csikszereda.

Anghelina își va întâlni acum fosta echipă din ediția 2018/2019 a Ligii 2, când a evoluat pentru Ripensia în 31 de meciuri și a marcat un gol. ”Consider că trebuie să uităm jocul de la Miercurea Ciuc cât mai repede și trebuie să ne concentrăm doar la partida cu Ripensia. Avem nevoie de toate cele trei puncte, iar dacă ne vom culca pe o ureche, atunci vom face o mare greșeală. Ripensia nu este o echipă slabă, iar noi trebuie să fim foarte concentrați”, a mai declarat Marian Anghelina.

Cosmin Petruescu: ”Ne dorim să începem cu dreptul, chiar dacă suntem conștienți de valoarea adversarului”

În schimb, Ripensia a stat în etapa a doua, astfel că nu are niciun meci oficial jucat în ultimele șase luni. Cu multe pierderi la nivelul lotului și cu puține achiziții, cât și cu un nou antrenor, în persoana lui Cosmin Petruescu, trupa timișoreană reprezintă imprevizibilitatea în acest moment, înaintea partidei de la Severin.

Petruescu a urmărit meciul oltenilor cu FK Csikszereda și a spus că și cu alt antrenor, formația olteană rămâne o echipă imprevizibilă. Face referire la schimbarea de ultim moment înainte de startul sezonului de pe banca Craiovei, după demiterea lui Eugen Trică și revenirea lui Nicolo Napoli.

”Dacă în urmă cu zece zile am spus că suntem nerăbdători, vă dați seama acum ce stare de spirit avem. Ne dorim să începem cu dreptul, chiar dacă suntem conștienți de valoarea adversarului. Am văzut partida lor cu Csikszereda, o partidă foarte bună a ambelor echipe. Cred că a fost între primele trei jocuri ca ritm și ca intensitate. Un rezultat de egalitate echitabil dacă ne raportăm la modul în care s-a disputat jocul.
Rămâne o echipă imprevizibilă din punct de vedere al alcătuirii primului «11» pentru că au transferat jucători cu experiență. Pentru atingerea unui obiectiv pe termen scurt. Rămânem la fel de încrezători și de optimiști și sperăm să începem bine acest campionat”
, a spus Cosmin Petruescu.

De la amânarea meciului cu Craiova și până acum, Ripensia nu a jucat niciun amical, ci a organizat partide test între componenții lotului.

În perioada de pregătire, ”FC U” Craiova și Ripensia s-au întâlnit într-un amical la Severin, unde scorul a fost unul de egalitate, 2-2.

Cătălin Buși conduce U Craiova 1948 SA – Ripensia Timișoara

Partida dintre U Craiova 1948 SA și Ripensia Timișoara, programată astăzi, de la ora 19:30, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, va fi arbitrată de centralul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) și asistenții Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Nicușor Marin (Suseni – Argeş). Rezervă este Alexandru Nicolae Suvar (Sibiu), iar observatori au fost delegați Cristina Babadac (Alexandria) și George Constantinescu (Slatina).

COMENTARIUL LIVE:

U Craiova 1948 SA: Rob. Popa – Diallo (R. Negru 79′), Gugu (cpt.), Diakite, Huyghebaert – Anghelina, Dr. Albu (Zimța 55′), C. Cristea – Andr. Ciolacu, Cl. Bălan (Raicea 55′), Rob. Răducanu
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Gîț, Vl. Pop, , Al. Munteanu, Blidar, Val. Munteanu
Antrenor: Nicolo Napoli
Eliminat: Abdelaye Diakite 85′ (cumul de cartonașe galbene)

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu (C. Sîrbu 46′), Burdeț, Gladun (Maric 79′) – V. Macrițchii, T. Călin, Al. Neagu (Stoi 68′) – Urvanțev (Vl. Tudorache 46′), Sokovic (Mih. Ene 46′), Al. Popovici (cpt.)
Rezerve neuitlizate: Mociu – G. Neacșu, Golda, Vasluian
Antrenor: Cosmin Petruescu

Min 90+4 Final de partidă la Severin. ”FC U” Craiova se impune fără emoții cu Ripensia, cu 4-1, în meciul restant al primei etape a noului sezon al Ligii 2. Oltenii obțin prima victorie în acest campionat, în timp ce bănățenii încep cu un eșec drastic
Min 90 Meciul e prelungit cu patru minute
Min 86 Mihai Ene bate lovitura liberă de la 17 metri ușor lateral stânga peste poartă, la un metru
♦Min 85 |||| Abdelaye Diakite îl scapă din marcaj pe Popovici, în duel unu la unu, și africanul îl faultează din spate pe atacantul căpitan. Arbitrul dă lovitură liberă la 17 metri ușor lateral stânga și al doilea cartonaș galben pentru Diakite, care este eliminat. Dacă primul galben l-a primit într-un mod gratuit, pe o greșeală a centralului, acum Diakite merita roșu direct pentru fault din postura de ultim apărător
Min 82 4-1 Ripensia dă golul de onoare. Tudor Călin înscrie din penalty cu sânge rece, la semiînălțime, în stânga. Robert Popa a sărit pe direcție, dar nu a ajuns la minge pentru a o para
Min 81 ||| Vlad Tudorache pătrunde în careu pe centru și este faultat din spate de Anghelina. În marginea careului strânsese și Abdelaye Diakite, însă acesta nu l-a atins pe Tudorache. Cu toate acestea, arbitrul îi arată cartonașul galben africanului, nu lui Anghelina
Min 79 Ultima schimbare la Ripensia, a cincea. Intră Mirjan Maric și iese Cosmin Gladun
Min 78 A treia schimbare la Craiova. Iese Bradley Diallo și intră Radu Negru
Min 74 Stoi trimite un șut puternic de la 25 de metri central, însă pe centru, iar Popa prinde
Min 70 Stoi trage și el de la distanță, tot peste poartă, fără probleme pentru Robert Popa
Min 68 O nouă schimbare la Ripensia. Iese Alexandru Neagu și intră Gabriel Stoi
Min 62 4-0 Valerii Macrițchii centrează din dreapta direct la un adversar, care preia ușor și pleacă pe contraatac. Zimța primește în marginea careului și preferă o pasă în stânga în locul unui șut, însă face alegerea cea bună, pentru că Andrei Ciolacu e liber și înscrie cu latul din 14 metri către colțul lung
Min 56 ||| Mihai Ene pică în careu după un contact cu Diallo, iar arbitrul acordă simulare și cartonaș galben. Decizie exagerată a arbitrului
Min 55 Dublă schimbare la Craiova. Ies Dragoș Albu și Claudiu Bălan și intră Samuel Zimța și Nicușor Raicea
Min 49 Sîrbu are un șut puternic de la 25 de metri ușor lateral stânga, mingea trece peste poartă, nu foarte departe
Min 46 A început repriza a doua. Scorul indică o învingătoare clară în acest meci
Min 46 Triplă schimbare la Ripensia, după o primă repriză slabă. Ies Ivan Urvanțev, Nemanjia Sokovic și Darius Țieranu și intră Vlad Tudorache, Mihai Ene și Cosmin Sîrbu
Min 45 Pauză, fără prelungiri. U Craiova 1948 SA conduce cu 3-0 în meciul cu Ripensia, după ce a dominat autoritar prima repriză. Ripensia a fost masată încă din debutul jocului de Craiova în propria jumătate, de unde elevii lui Cosmin Petruescu au reușit cu greu să iasă. Oltenii le-au arătat timișorenilor de la început cine e ”șeful”
Min 45 Alexandru Neagu bate peste poartă, dezamăgitor, o lovitură liberă de la 22 de metri lateral dreapta
Min 38 3-0 Andrei Ciolacu primește în poziție centrată, își face mingea pentru un șut cu dreptul, trage puternic de la 25 de metri și înscrie și el în poarta lui Dobre
Min 21 2-0 Călin Cristea execută pe poartă o lovitură liberă de la 23 de metri ușor lateral dreapta, trimite cu stângul peste zid, la colțul scurt, mingea îl surprinde pe Dobre, șterge bara și se duce în poartă
Min 17 ||| Ivan Uvanțev primește cartonașul galben după o intrare târzie la o minge pe care a prins-o portarul Robert Popa la 8 metri central
Min 15 1-0 Dragoș Albu preia la 20 de metri lateral stânga, îl fentează scurt tot în stânga pe Neagu și șutează năpraznic direct în vinclul colțului lung, fără șanse pentru Ștefan Dobre. Mingea a lovit transversala aproape la încheietura barelor și apoi a căzut în poartă
Min 1 A început partida de la Drobeta Turnu Severin, după un moment de reculegere în memoria românilor decedați din cauza pandemiei COVID-19

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-anghelina-promite-primul-succes-al-fc-u-craiova-din-acest-sezon-in-meciul-cu-ripensia-trebuie-sa-uitam-jocul-de-la-miercurea-ciuc-cat-mai-repede-19146921

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-va-debuta-in-sfarsit-in-campionat-cu-meciul-cu-craiova-sunt-olteni-si-le-e-caracteristica-puterea-interioara-de-a-reveni-si-de-a-calca-adversarul-in-picioare-19146877

Marius ANGHEL 09 Sep. 2020, 21:23 Liga 2
Pe aceeași temă