”Conferențiarul” Cosmin Petruescu, corigent cu Ripensia la debutul în noul sezon de Liga 2: ”Pur și simplu am fost puțin naivi”

Anda DELIU 09 Sep. 2020, 22:50 Liga 2
”Conferențiarul” Cosmin Petruescu, corigent cu Ripensia la debutul în noul sezon de Liga 2: ”Pur și simplu am fost puțin naivi”

Numai în pielea lui Cosmin Petruescu să nu fii, după debutul de campionat cu înfrângerea cu 4-1 de la Drobeta Turnu Severin în fața celor de la U Craiova 1948 SA. Antrenorul echipei timișorene a recunoscut că jucătorii săi nu au tratat cu atitudinea potrivită meciul, dar nu vede scorul încasat ca pe un dezastru, întrucât roș-galbenii au obiectiv pe termen lung.

Cosmin Petruescu: ”Diferența de scor este cam mare față de realitatea din teren”

Petruescu a vorbit despre raportarea rezultatului la obiectiv. Dumitru Mihu ar vrea însă măcar locul 10 în contextul în care un proiect pe termen lung nu ar exclude o retrogradare. ”O partidă pe care am început-o foarte prost. Ne așteptam să înceapă Universitatea foarte agresiv, să joace mai sus. Din păcate, nu am reușit contra-pressing-ul pe care ni l-am propus, dar, în același timp, trebuie să recunoaștem că e o diferență de experiență între cele două echipe. La Craiova s-au transferat niște jucători pentru un obiectiv imediat, jucători maturi, cu experiență, în jurul vârstei de 30-31 de ani, în timp ce la noi proiectul este pe termen mediu și lung, bazat în special pe jucători tineri. Asta nu înseamnă că excludem rezultatele în acest campionat. Ne dorim și rezultate, dar, în paralel, obiectivul nostru este să formăm, să creștem jucători pentru sezonul următor. Este începutul de sezon. Nu ne-am dorit, nu ne așteptam la așa o diferență de scor, mai ales după jocul pe care l-am disputat în urmă cu patru-cinci săptămâni aici. Dar, cred eu că victoria Craiovei este meritată, dar, din punctul meu de vedere, diferența de scor este cam mare față de realitatea din teren”, a declarat Petruescu la microfonul DigiSport.

Meciul pierdut cu 4-1 la Severin în fața Craiovei a reprezentat și debutul într-o partidă oficială pentru Cosmin Petruescu pe banca tehnică a Ripensiei. Foto: Sebastian Tătaru / Mefiafax Foto

Nu dă vină pe lipsa meciurilor oficiale

Întrebat despre lunga pauză, de șase luni de la ultimul meci oficial, Petruescu a spus că nu asta a creat probleme echipei sale. ”Nu a fost deloc ușor, dar nici nu putem să acuzăm pauza pentru ritmul de joc din seara asta. Din punct de vedere fizic, cred că am arătat destul de bine. Nu am avut probleme fizice, nu am pierdut din cauza pregătirii fizice, nu am pierdut din cauza ritmului de joc. Pur și simplu, am fost puțin naivi. Iar Craiova înscris niște goluri imparabile, cel puțin unul din primele goluri a fost de kinogramă”, a explicat antrenorul Ripensiei.

Laude pentru Craiova

”Conferențiarul” a subliniat că echipa sa a mai avut câteva ocazii și a lăudat prestația adversarului. ”Pe lângă penalty-ul pe care l-am marcat, consider că am mai avut încă două sau trei situații bune de a înscrie. Craiova rămâne o echipă periculoasă și nu degeaba și-a anunțat intenția de a promova. O văd o echipă care se va bate la play-off. Mai departe, depinde de echipele care vor fi în play-off. Dar mai e mult până la final. Deocamdată, suntem doar la început, atât de campionat, cât și de proiect”, crede Petruescu.

Ripensia, dezavantajată de program

Deși finanțatorul-președinte Dumitru Mihu declara că a vorbit la FRF să se schimbe situația echipelor cu mai multe deplasări, patru formații fiind în situația asta, acest lucru nu s-a mai petrecut. Ripensia a rămas dezavantajată.

”Noi suntem una din cele patru echipa dezavantajate, pentru că avem 11 meciuri în deplasare și doar nouă jocuri pe teren propriu. Dar, până la urmă, tot trebuie să jucăm cu toate echipele. Ne asumăm, mergem mai departe să învățăm din greșelile pe care le-am făcut în acestă aseară”, a mai precizat Petruescu.

Ripensia nu are niciun punct după un meci jucat în acest sezon în două etape și e pe locul 19 din 21, la egalitate cu alte cinci cluburi.

În etapa următoare, Ripensia merge la Ploiești, pentru jocul de marți, 15 septembrie, de la ora 19:30, cu Petrolul.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-fc-u-craiova-ripensia-se-joaca-astazi-de-la-ora-1930-timisorenii-debuteaza-in-noul-sezon-si-au-meci-oficial-dupa-o-pauza-de-sase-luni-19147175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oltenii-sefii-banatenilor-fc-u-craiova-s-a-impus-categoric-in-fata-ripensiei-echipa-ce-a-inceput-ultima-noul-sezon-de-liga-2-19147366

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolo-napoli-a-trimis-laudele-intr-o-singura-directie-dupa-prima-victorie-cu-fc-u-craiova-am-fotbalisti-buni-au-intrat-bine-au-driblat-au-sutat-la-poarta-a-mers-totul-19147368

Anda DELIU 09 Sep. 2020, 22:50 Liga 2
Pe aceeași temă