Florin Maxim, concluzie pozitivă după turul cu HNK Rijka. Visează la calificarea în grupele europene alături de Corvinul: ”Cine ne pune această piedică?”

Andrei PASCU 26 Jul. 2024, 13:32 Liga 2

Corvinul a mai reușit un rezultat important în Europa League, în turul 2, încheind prima manșă, contra HNK Rijeka, la egalitate, scor 0-0. Adversara echipei din Liga 2 de joi seară, de la Sibiu, este nimeni alta decât vicecampioana Croației și finalista Cupei Croației din stagiunea trecută.

Florin Maxim este încrezător în ceea ce privește calificarea în turul 3, că hunedorenii pot obține un rezultat pozitiv și în returul din Croația, care să îi ducă mai departe.

Corvinul Hunedoara, remiză în turul cu HNK Rijeka

Partida a fost una terminată cu rezultat echitabil, din punctul de vedere al lui Florin Maxim, care a recunoscut faptul că ambele echipe au avut ocazii importante de a marca. Voia mai multă exactitate la finalizare din partea jucătorilor săi, pentru că la un astfel de nivel șansele trebuie fructificate.

Strategia pusă la punct de ”principal” s-a văzut în anumite momente, dar în altă ordine de idei și HNK Rijeka putea da lovitura și să obțină victoria în duelul de joi seară, de la Sibiu, din prima manșă a turului 2 din Europa League.

Se putea și mai bine, am simțit că și ei au fost periculoși când noi nu am fost exacți și i-m băgat în joc. Pe dinamică, nu știu dacă ei ne-au pus probleme. Băieții mei m-au mulțumit cum s-au prezentat, în prima repriză era șansa noastră să încercăm construcția de jos și ne-a ieșit în primă fază.

Am avut și noi situații, dar dacă nu concretizezi… dar, una peste alta sunt mulțumit.

(N.r. – Despre introducerea pe teren a lui Lupu) Era gândită intrarea… ei au avut și o problemă, au răcit ieri, și el și, Bradu, dar ne-am gândit să facem construcția tactic, cu Neacșa aripă dreapta, să vină pe piciorul stâng, să deschidă jocul. Ne-a ieșit în unele momente, să facem acel triunghi cu Roger și Sergiu Buș.

În unele faze ne-a ieșit, iar în mare sunt mulțumit de acest meci.

(N.r. – Despre Iacob, ieșit accidentat) Sper că e bine, are un nerv. Acum zicea că îl doare glezna, dar nu e nimic serios, nu e entorsă, cred că a fost ceva de nerv, așa mi-a zis medicul”, a spus Florin Maxim, conform Digi Sport.

Florin Maxim crede că hunedorenii pot trece de HNK Rijeka

Deja, Corvinul Hunedoara a aflat adversara pe care o va întâlni în turul 3 al preliminariilor Europa League, dar înainte trebuie să treacă de formația HNK Rijeka (Croația), dublă care va avea loc în turul 2 al competiției dedicate cluburilor.

Sorții au decis ca echipa din Liga 2 să înfrunte, în cazul unui succes contra croaților, învingătoarea dublei dintre FC Sheriff Tiraspol (Republica Moldova) și IF Elfsborg (Suedia). În prima manșă a întâlnirii, IF Elfsborg a câștigat cu 1-0 turul din Republica Moldova.

Florin Maxim are încredere că hunedorenii pot trece de clubul din Croația după meciul retur.

Am avut și noi momente bune, au avut și ei, jucăm acum în deplasare, ei vor fi la al doilea meci al sezonului. Le-am spus băieților că această calificare se joacă, cred în șansa noastră. Va fi o deplasare, va fi alt meci, ne-au văzut, ne-au simțit, va fi un meci interesant.

La cum a arătat jocul, nu știu dacă am arătat ca o echipă de Liga 2. Sunt un om pozitiv și asta vreau să transmit.

(N.r. – Dacă poate ajunge Corvinul în grupele europene) Putem să visăm, să ne gândim, cine ne poate pune această piedică?”, a mai spus Florin Maxim.

Corvinul poate continua în Conference League

În cazul în care Corvinul Hunedoara va pierde partida cu HNK Rijeka va pica în Conference League, unde va întâlni, în turul 3 al întrecerii, învingătoarea din duelul FC Milsami Orhei, din Republica Moldova, și FC Astana, din Kazahstan.

În tur, întâlnirea din Republica Moldova s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Declarațiile lui Florin Maxim de după jocul tur dintre Corvinul și HNK Rijeka:

https://www.youtube.com/watch?v=E_M9_CU-3J4

Foto: Marius Tudor și Ionuț Marin

Andrei PASCU 26 Jul. 2024, 13:32 Liga 2
Pe aceeași temă