ASU Politehnica vrea continuitate cu rezultate pozitive și la Miercurea Ciuc, în ciuda schimbărilor obligatorii din primul ”11”. Benga: ”Este o problemă pentru mine”

Anda DELIU 01 Oct. 2020, 11:57 Liga 2
ASU Politehnica vrea continuitate cu rezultate pozitive și la Miercurea Ciuc, în ciuda schimbărilor obligatorii din primul ”11”. Benga: ”Este o problemă pentru mine”

Aflată pe locul 2 în Liga 2, ASU Poli se gândește tot mai serios chiar și la promovare, deși în Timișoara nu există stadion pentru prima ligă. În aceste condiții, e firesc că alb-violeții vor o victorie împotriva Csikszeredei, sâmbătă, în etapa a 6-a. Va fi însă, cu siguranță, un meci abordat cu o nouă formulă de start, pentru că echipa nu mai are portar junior după plecarea lui Alex Borbei în Italia.

Echipa timișoreană a plecat de joi de la prânz spre Miercurea Ciuc, ceea ce dovește că clubul nu se mai uită atât de mult la bani, pentru a obține rezultate. Un drum cu mașina între Timișoara și reședința județului Harghita durează aproximativ 6 ore, conform site-urilor de specialiatate.

Octavian Benga, înaintea meciului cu FK Csikszereda: ”Suntem favoriți poate prin prisma poziției din clasament, dar nu plecăm cu prima șansă”

Octavian Benga se așteaptă la un meci dificil cu echipa lui Valentin Suciu. ”O deplasare lungă, cu o echipă care a făcut investiții bune. Sunt niște condiții excelente acolo. O echipă cu un lot numeros, cu mulți jucători străini, cea mai mare parte a lor de calitate mare, de la statul maghiar sau de altă naționalitate. Va fi un meci greu, cu o echipă care pierde foarte greu puncte, o echipă cu un antrenor care, din punctul meu de vedere, a demonstrat că este un antrenor foarte bun. Va fi un meci dificil. Suntem favoriți poate prin prisma poziției din clasament, dar consider că va fi un meci echilibrat și nu plecăm cu prima șansă. Ne dorim foarte mult să câștigăm. Fiecare meci din aceste 20 este ca o finală pentru noi”, a spus Benga.

Se schimbă configurația primului ”11” al Politehnicii

După ce Borbei a plecat la Lecce, Benga nu se mai poate baza pe vreun portar junior, fiindcă ceilalți din lot nu mai îndeplinesc regula ”under”. O problemă ce impune schimbarea echipei de start, deși nu sunt jucători accidentați.

Benga a confirmat și revenirea lui Rareș Murariu, titularul din ultimele două sezoane, care plecase la Gaz Metan Mediaș. ”Este o problemă pentru mine. L-am pierdut destul de devreme pe Borbei. Pentru el este o șansă și pentru club este bine, deoarece s-au luat bani, dar pentru mine este destul de dificil, fiindcă trebuie să schimbăm profilul echipei. Este destul de greu acum să găsim un portar junior. Era mai ușor să ne organizăm la începutul campionatului. Murariu a revenit. Am avut o discuție cu el și voi mai avea, e destul de dificil după ce ratezi un transfer în prima ligă. Sper să nu fie afectat”, a spus Benga despre situația portarilor.

Entuziasmul din vestiar se resimte

Așadar, rămâne de văzut dacă va debuta slovenul Marko Deronja sau va apăra Rareș Murariu. Pentru spaniolul Casado se așteaptă toate documentele pentru a fi disponibil.

Jucătorii sunt foarte încrezători, așa cum reiese și din declarația lui Ionuț Coadă. ”Din punctul meu de vedere, este un meci dificil, ca toate meciurile din acest sezon, împotriva unei echipe care are foarte mulți jucători străini și care se apropie de fotbalul maghiar. Noi trebuie să rămânem concentrați pe ce avem de făcut și cu siguranță ne vom întoarce cu toate punctele de la Miercurea Ciuc. Cel mai important lucru este ca noi să rămânem modești și să ne vedem de treaba noastră, să tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate și vom avea de câștigat. Fiecare echipă își face planul în funcție de adversarul pe care îl are”, a spus fundașul Ionuț Coadă.

Cu 11 puncte, ASU Poli este pe locul 2 în clasamentul Ligii 2, după cinci meciuri. FK Csikszereda are 4 puncte și e pe locul 15. Meciul direct dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 6-a.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-borbei-a-plecat-de-la-asu-poli-la-lecce-revine-rares-murariu-ce-spune-dan-alexa-exclusiv-19149959

Anda DELIU 01 Oct. 2020, 11:57 Liga 2
Pe aceeași temă