Murariu, pomenit în discuția dintre Dusan Uhrin și Vali Iordănescu. Ce spune Dan Alexa despre transferul portarului de la ASU Poli la Gaz Metan

Anda DELIU 24 Sep. 2020, 13:03 Liga 2
Murariu, pomenit în discuția dintre Dusan Uhrin și Vali Iordănescu. Ce spune Dan Alexa despre transferul portarului de la ASU Poli la Gaz Metan

În această dimineață, ProSport a publicat o discuție telefonică între Dusan Uhrin și Valentin Iordănescu, în care cel care conduce acum situația la Gaz Metan Mediaș îi spune antrenorului că la club ar da bani și Guvernul și de aceea sunt multe presiuni sau imixtiuni. În discuție se ajunge și la portarul Rareș Murariu, vărul lui Costel Pantilimon, care a mers vara aceasta de la ASU Poli la formația de Liga 1 din Mediaș. Deocamdată, transferul nu este însă parafat în acte, iar mingea e în ”terenul” ardelenilor.

După ce se vorbește despre Horj, Dusan Unrin întreabă de situația lu Murariu. ”Ce alți jucători mai sunt în situația asta? Altcineva în afară de cine mi-ai spus tu, mai e și alt fotbalist în situația asta? Care e treaba cu portarul acesta?”, spune Uhrin. Iordănescu îl pomenește pe Costel Pantilimon, verișorul lui Murariu. ”Am vorbit cu Pantelimon ieri și vom rezolva astăzi cu documentele! Avocatei i-am spus ieri să trimită documentele să facă aceste schimbări”, răspune Valentin Iordănescu.

Totuși, care e treaba cu Murariu?

Situația tânărului portar crescut de Viitorul e, cumva, complicată, într-adevăr, cel puțin din perspectiva documentelor. Cedat gratuit de clubul lui Hagi la ASU Poli, vara aceasta, Murariu a ajuns la Mediaș. Informațiile noastre sunt că cel care a înlesnit mutarea este antrenorul cu portarii Dragoș Picu, care a fost o vreme și la ASU Poli. Picu este, după cum se știe, un colaborator apropiat al lui Uhrin.

Murariu e de câteva săptămâni la Mediaș, dar cei de la ASU Poli au evitat să facă prea multe comentarii. Din sursele Liga2.ro, Mediașul ar urma să plătească 60.000 de euro pe portar, dintre care 40.000 ar trebui să ajungă la Viitorul.

Transferul lui Murariu nu e înregistrat la FRF

Dan Alexa, managerul lui ASU Poli, spune că cluburile au bătut palma și semnat acordul de transfer, dar Gaz Metan nu a înregistrat încă actele la FRF.

”Noi, cluburile, ne-am înțeles. Dar Mediașul trebuie să facă următoarea mutare. Ei nu au înregistrat încă actele la FRF. Așteptăm mutările Mediașului”, a declarat Alexa pentru Liga2.ro.

Între timp, ASU Poli a și ajuns să aibă trei portari în lot: Alexandru Borbei, Emanuel Fișteag și Marko Deronja, ultimii doi fiind achiziționați în ultimele zile.

A plecat din Liga 2 cu gândul la Liga 1, dar apără în Liga 3?

La prima vedere, dorința lui Rareș Murariu de a ajunge la o echipă de Liga 1 e complet justificată, pentru că ar fi, teoretic, un salt de o ligă. Însă, din discuția dintre Iordănescu și Uhrin, se pare că el va ajunge la satelitul Gazului, în Liga 3!

”Cred că portarul acesta al treilea ar trebui să joace undeva. La echipa secundă sau nu știu… E un tip serios, asta cu siguranță. Un băiat bun, nu e rău”, spune Uhrin în înregistrarea telefonică publicată de ProSport.

Dacă nu pleacă Uhrin, Murariu ar putea să se întoarcă la ASU?

Alt aspect interesant ce reiese din discuție e că Gazul nu va plăti sume de transfer până nu pleacă Uhrin! Asta îi transmite Iordănescu! ”Nu contează, în fotbal e diferit. Ok, am avut o discuție în această dimineață și nu mă vor lăsa să transfer vreun jucător! Vor ca eu să găsesc o soluție financiară cu tine să încheiem contractul. Altfel, nu voi putea nici să plătesc salariile sau ceva de genul acesta…”, spune Iordănescu.

Dusan Uhrin răspunde că vrea salariul pe toată durata contractului pentru a accepta rezilierea.

Așadar, legitimările, inclusiv cea a lui Murariu, depind de plecarea lui Uhrin! Rămâne de văzut ce se va întâmpla, deoarece, dacă nu se achită transferul, nu ar fi exclus ca Rareș Murariu să revină la ASU Poli!

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-ex-iugoslav-la-asu-poli-timisorenii-au-achizitionat-un-fotbalist-sloven-19149419

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/dialog-halucinant-intre-valentin-iordanescu-si-dusan-uhrin-cand-banii-vin-de-la-guvern-e-diferit-unele-lucruri-trebuie-sa-se-intample-vor-sa-pleci-lor-nu-le-pasa-e-peste-capul-meu-19103716

Anda DELIU 24 Sep. 2020, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă