Alexandru Borbei a plecat de la ASU Poli la Lecce. Revine Rareș Murariu. Ce spune Dan Alexa | EXCLUSIV

Anda DELIU 27 Sep. 2020, 13:26 Liga 2
Alexandru Borbei a plecat de la ASU Poli la Lecce. Revine Rareș Murariu. Ce spune Dan Alexa | EXCLUSIV

Transferul portarului Alexandru Borbei la Lecce, în Italia, anunțat zilele trecute, în exclusivitate, de ProSport, s-a făcut astăzi, 27 septembrie, astfel că ASU Politehnica a rămas fără tânărul goalkeeper utilizat ca titular în primele cinci jocuri din acest sezon. Managerul Dan Alexa spune că transferul e avantajos financiar pentru alb-violeți, în urma discuțiilor cu italienii. Altfel, de luni, Rareș Murariu revine la antrenamentele timișorenilor, după ce a încins spiritele la Gaz Metan Mediaș, acolo unde ajunsese de puțin timp.

Alexandru Borbei merge în Italia, la Lecce

Alexandru Borbei a plecat la doar 17 ani în Italia. Portarul din Petroșani nu avea contract de profesionist cu ASU Poli, pe care a refuzat să-l semneze la 16 ani, pentru a nu fi îngrădit la o plecare în străinătate. În cazul unei transfer din Liga 2 a României în Serie A, grila e de 145.000 de euro.

”Mutarea e avantajoasă și pentru Borbei, și pentru club. Ne-am înțeles cu ei la o sumă mai mică decât grila de formare, ca să avem procent la viitoarele transferuri. Afacerea e bună. Oferta concretă a venit ieri, după meci”, a declarat Dan Alexa pentru Liga2.ro.

Lecce joacă în liga a doua din Italia.

Rareș Murariu nu mai merge la Mediaș

Altfel, de luni, la antrenamente revine Rareș Murariu (21 de ani). Odată cu îndepărtarea lui Dusan Uhrin de la Mediaș, a picat și mutarea portarului.

Cehul îl dorea pe goalkeeper, la recomandarea antrenorului cu portarii Dragoș Picu. Astfel, nu se mai face niciun transfer pe 60.000 de euro, așa cum a aflat Liga2.ro, din care 40.000 mergeau la Viitorul. Murariu e de luni iar în alb-violet. ”Murariu revine de luni la antrenamente”, a precizat Alexa.

Murariu a fost titularul din poartă al Politehnicii în ultimele două ediții de campionat, cu 31, respectiv 17 prezențe în Liga 2.

ASU Poli caută un portar ”Under”

Totuși, situația la ASU Poli se complică, pentru că Benga gândise prima echipă cu portar eligibil Under 18. ”Tehnic, e puțin complicat. Trebuie să mai căutăm un portar junior, de 2003, pentru că altfel, trebuie să schimbăm toată echipa. E puțin complicat acum”, a mai spus Alexa pentru Liga2.ro.

ASU Poli i-a achiziționat în ultimele zile pe portarii Emanuel Fișteag (23 de ani) și Marko Deronja (24 de ani), pentru a acoperi plecarea lui Murariu la Gaz Metan, care, iată, nu se mai produce. Într-unul dintre meciurile acestui sezon, rezervă ca portar la ASU Poli a fost și Mario Andrei Cuzmanovici (16 ani).

În urma victoriei cu Ripensia și a celorlalte rezultate desfășurate până acum în etapa a 5-a, ASU Poli a urcat pe locul 1 în Liga 2, cu 11 puncte. Runda viitoare va juca la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-aproape-de-un-super-transfer-echipa-din-italia-care-a-facut-oferta-pentru-portarul-alexandru-borbei-19149492

https://liga2.prosport.ro/seria-1/murariu-pomenit-in-discutia-dintre-dusan-uhrin-si-vali-iordanescu-ce-spune-dan-alexa-despre-transferul-portarului-de-la-asu-poli-la-gaz-metan-19149434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-s-a-impus-fara-probleme-in-derby-ul-timisoarei-cu-ripensia-cu-doua-goluri-de-la-11-metri-dublu-debut-la-alb-violeti-care-au-urcat-pe-primul-loc-al-clasamentului-ligii-2-19149736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-benga-s-a-felicitat-dupa-victoria-din-derby-ul-cu-ripensia-cum-comenteaza-decizia-jucatorilor-la-al-doilea-penalty-rezultatele-mele-la-aceasta-echipa-s-au-datorat-acestui-aspect-19149847

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-petruescu-invins-de-fosta-sa-echipa-o-victorie-meritata-a-politehnicii-chiar-daca-nu-ne-face-placere-sa-recunoastem-19149842

Anda DELIU 27 Sep. 2020, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă