ASU Politehnica nu e încântată de formatul ales pentru noua ediție de Liga 2: ”Se putea găsi o altă soluţie.” Situație problematică în pregătirea echipei

Autor: Anda DELIU Publicat: 19 Aug. 2020, 17:36 Liga 2
ASU Politehnica nu e încântată de formatul ales pentru noua ediție de Liga 2: ”Se putea găsi o altă soluţie.” Situație problematică în pregătirea echipei

FRF a ratificat în Comitetul Executiv de marți, 18 august, că Liga 2 va fi una cu un nou format, fără două serii, și fără retur, dar cu play-off și play-out. ASU Politehnica ar fi vrut două serii și susține că ar fi fost mult mai bine să fie așa. În condițiile în care la finalul săptămânii vitoare va începe campionatul, clubul timișorean este încă în căutarea unui adversar pentru un amical, după ce până acum au avut doar trei jocuri cu adversari de ligi mai mici.

Cu un format într-o singură serie și o desfășurare inedită, cei de la Politehnica se plâng. Clubul spune că se puteau face două serii și fără a ține strict de criteriul geografic. ”Noi susţinem în continuare că era mai convenabil un format cu două serii de la început. Putem înţelege că seriile în mod geografic împărţite erau uşor dezechilibrate din punct de vedere al valorii, dar considerăm că se putea găsi o altă soluţie, tot cu două serii. La ora actuală sunt 21 de echipe, oarecum (participarea celor de la Pandurii fiind cu semnul întrebării), de aceea ţintarul nu se face astăzi”, spune directorul sportive al alb-violeților, Marius Cociu.

Costurile din Liga 2 rămân ridicate

Oficialul timișorean spune că nu se diminuează atât de mult costurile cu noul format, dar e preferabil unui campionat clasic, tur-retur. ”Vor fi probabil zece deplasări, zece meciuri acasă (în prima fază a campionatului). Se poate ajunge la situaţia să avem deplasări şi pe la Constanţa şi pe la Bacău şi pe la Călăraşi, atunci costurile ar fi mari. Înţelegem că un astfel de sistem reduce 25% din cheltuieli. E clar că e mai bună decât varianta clasică tur-retur, erau foarte aglomerate datele iar în 23 mai e data limită pentru finalizarea competiţiei”, a mai spus Cociu.

Noul sistem al Ligii 2 și ceea ce a declarat președintele FRF Răzvan Burleanu despre el puteți citi aici.

Fără coronavirus și transferuri

ASU Poli informează că la început de săptămână, jucătorii și stafful au făcut din nou teste PCR. Toate cele 26 de persoane au fost negative.

Numeric, lotul e destul de ”subțire”. Deocamdată, Poli nu a parafat niciun transfer. Antrenorul Octavian Benga spunea că urma să ia o decizie în privința lui Răzvan Mocanu și că îi va păstra pe Doru Andrei, Viorel Lolea și Alexandru Giurica. Deocamdată, clubul nu a anunțat semnarea vreunui contract.

Amicale ”subțiri” pentru ASU Poli

Miercuri, clubul încă mai cauta un adversar pentru un amical care să se joace sâmbătă. Până acum, ASU Poli a jucat doar cu Universitatea de Vest Timișoara (scor 11-1), Progresul Ezeriș (scor 3-0) și CSU Alba Iulia (scor 3-0). Așadar, nici măcar o echipă cu pretenții de Liga 3.

Programul amicalelor echipei a fost încurcat de cele trei cazuri de coronavirus din lot. Pentru 29 august, ar fi fost disponibil un amical cu CSM Reșița, dar Răzvan Burleanu a anunțat că nu se amână începerea campionatului.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Autor: Anda DELIU Publicat: 19 Aug. 2020, 17:36 Liga 2
Pe aceeași temă