ASU Politehnica s-a impus și în al doilea amical, cu Progresul Ezeriș. Problemele cu izolarea jucătorilor continuă: ”Sperăm să nu îi prindă Crăciunul”

Anda DELIU 13 Aug. 2020, 10:15 Liga 2

ASU Politehnica a jucat al doilea amical, și s-a impus cu 3-0 în fața celor de la Progresul Ezeriș, campioana Ligii a 4-a Caraș-Severin, care a și promovat în Liga 3 în urma barajului. Adversarul a opus o rezitență destul de bună, dar nu a reușit să găsească drumul spre gol. Deocamdată, timișorenii continuă să aibă mari probleme cu izolarea unei părți a lotului, pentru că încă se așteaptă rezultatul testului lui Bogdan Vasile.

Poli a avut controlul jocului încă din prima repriză, dar fără să aibă ocazii din care să poată marca. Pentru Progresul, Săndescu putea fi periculos, dar portarul Borbei a intervenit la faza din minutul 33. Trebuie spus că meciul nu a avut o brigadă de arbitri, la fel ca și primul amical al alb-violeților, iar la centru a fost masorul echipei, Adrian Rus. În minutul 40, a dictat penalty după un contact între Zamfir și Ignea. Antrenorul cărășenilor a răbufnit că lovitura de pedeapsă s-a acordat prea ușor: ”Meștere, ce facem?”. Mircea Axente a tras de la punctul cu var, portarul a respins, dar experimentatul atacant a urmărit mingea și a reluat în plasa porții.

Amicalul ASU Politehnica Timișoara și Progresul Ezeriș, disputat pe stadionul Știința din Timișoara, miercuri, 12 august 2020. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Alte goluri ale timișorenilor de la ASU Poli în repriza a doua a amicalului cu Ezeriș

Oaspeții au avut o ocazia mare în a doua jumătate a meciului. Rareș Murariu a intervenit însă bine și astfel, Ezerișul nu a reușit să înscrie în vizita făcută la Timișoara.

Cu un raport echilibrat de forțe în teren, diferența a crescut din minutul 56. Ionuț Coadă s-a dus hotărât cu mingea în jumătatea oaspeților și a tras după ce a pătruns în careu. În minutul 75, același Axente a închis tabela cu o acțiunea personală, cu dribling, finalizată cu gol.

Trebuie spus că și cărășenii ar fi dorit un penalty, dar arbitrul-masor nu a dat nimic, după un joc în care nu a aplicat aceeași unitate de măsură la contacte pentru ambele echipe.

Ioan Mera s-a folosit și de mâini atunci când adversarul se dovedea mai iute și îl depășea în viteză. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

ASU Politehnica Timișoara: Borbei – Sofran, Scutaru, Mera, Sg. Popovici – Coadă, Codrea – Al. Munteanu, A. Ignea, Alin Manea – Axente
Au mai intrat: Murariu – D. Radu, Mocanu, Lolea, F. Trip, M. Mircea și Bot
Antrenor: Octavian Benga

Progresul Ezeriș: Birăescu – Ciurea, Cheda, Zamfir, Marius Musteța – Săndescu, Drăgoi – Chelu, Rusnac, Marian Musteța – Popa
Au mai intrat: Simion, Merian, Kawagoe
Antrenor: Adrian Enășescu

În primul test al acestei veri, ASU Poli a trecut cu 11-1 de Universitatea de Vest Timișoara.

ASU Poli, în urmă cu pregătirea fizică

Octavian Benga a vorbit despre faptul că echipa e puțin în urmă cu nivelul pregătirii. ”Am întâlnit un adversar bun, o echipă care va fi una bună de Liga 3, cu mulți jucători de calitate. Se vede că au ritm de joc, pentru că au jucat și meciuri oficiale. O echipă care ne-a pus și în dificultate în câteva momente. Noi încă suntem în urmă cu pregătirea fizică. Se vede că nu am avut continuitate. Jucătorii nu sunt la un nivel ridicat, unii au un nivel mai jos al pregătirii. Sperăm se mâine să revină și ceilalți, să ne antrenăm în grup, pentru că încet-încet, se apropie începerea campionatului și astăzi ne-a dovedit că mai avem mult de muncă. Per total sunt mulțumit de efortul jucătorilor. Poate în unele momente le-am cerut prea mult, dar îi felicit pentru efort. Sunt jucători care au jucat 90 de minute neavând alte soluții. Îi felicit chiar dacă în unele momente au fost neinspirați sau nu au avut realizările pe care le așteptam. Punem pe seama întâmplărilor nefericite din ultima perioadă, dar cu siguranță vor deveni mai buni de la meci la meci, de la săptămână la săptămână”, a declarat Octavian Benga.

Octavian Benga e nemulțumit de regulile DSP privind izolarea jucătorilor. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Blocați din cauza unui test: ”În piață, lumea merge buluc, la barul din piață stau oamenii calăre. Iar noi, al fotbal, nu putem să ne antrenăm și stăm săptămâni întregi în izolare”

Deocamdată mai sunt în izolare Mario Contra și Raul Vidrăsan, care, după numărul de zile trecut, ar fi vindecați. Bogdan Vasile așteaptă și el testul, iar pentru că au avut legătură cu el, sunt izolați și Călin Jurj, Alexandru Pop, Darius Andrei și antrenorul Antonio Foale.

”Încă așteptăm testele. Am impresia că facem parte din legenda lui Sisif, adică în fiecare săptămână avem un bolonav pe care îl aruncăm pe un deal și iarăși se rotogolește bolovanul. Nu putem să lucrăm la parametri normali. Și legile din România sunt foarte ciudate sau se judecă diferit de către DSP-uri. Avem jucători care au stat de 21 de zile în izolare și ei sunt sănătoși. Unii au stat 14, alți 21, de mâine vor depăși chiar 21 de zile. Sperăm să nu îi prindă Crăciunul în izolare. Așteptăm să ne înmulțim la antrenament pentru că este dificil cu un număr așa mic de jucători. E un risc foarte mare de accidentări pe viitor. Sper să revină jucătorii. Cei care suntem din lumea fotbalului sau a sportului în general, fac un apel. Ar trebui să fim puțin mai relaxați, pentru că ni se impun niște măsuri drastice și nu ne facem munca așa cum trebuie. În alte locuri văd că e foarte simplu. Oamenii merg la fabrică. Am văzut că la ștrandul UMT sunt 2000 de persoane. În piață, lumea merge buluc, la barul din piață stau oamenii calăre. Iar noi, al fotbal, nu putem să ne antrenăm și stăm săptămâni întregi în izolare”, a mai spus antrenorul.

Ezerișul, fără o vacanță reală vara aceasta

Progresul nu a beneficiat de o vacanță după promovare obținută la baraj. ”Am avut niște ocazii bune de a marca, dar consider că oboseala poate și-a spus cuvântul la finalizare acolo. Venim după trei jocuri, două oficiale de baraj și un amical cu CSM Reșița, cu destulă intensitate. Se pare că e suficient. Am avut două zile de vacanță să zic așa, ne-am bucurat de promvoare. Acum încercăm să prindem și noi trei-patru zile libere și apoi, din nou, continuăm pregătirea. Era mai mult o glumă cu arbitrajul. Consider că puteam să beneficiem și noi de o lovitură de la 11 metti, dar asta e. Nu contează, important e să jucăm noi”, a declarat antrenorul Adrian Enășescu.

Nu știu dacă rămân la Caransebeș

În Liga 3, Progresul va avea obiectiv de menținere. Deocamdată nu se știe dacă vor juca tot la Caransebeș, unde au evoluat în ultimul sezon. ”Deocamdată ne propunem să rămânem acolo, să practicăm un joc frumos. Cred că și astăzi am reușit să etalăm în Liga 3. Și sigur vom face față acolo. Nu știm dacă la Caransebeș, încă se analizează această posibilitate”, a mai spus Enășescu.

Sâmbătă de la ora 11:00, pe Știința, ASU Poli va juca cu CS Universitatea Alba Iulia, formație din Liga a 4-a Alba desemnată să reprezinte județul în prima fază a Cupei României, fiindcă se afla pe locul 2 în campionat.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scrisoarea-deschisa-a-celor-de-la-asu-politehnica-in-vremuri-pandemice-clubul-timisorean-cere-sprijin-pentru-fotbal-de-la-frf-si-stat-si-sugereaza-scoaterea-obligativitatii-testelor-de-coronavirus-19143716

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-face-un-apel-public-pentru-o-liga-2-cu-doua-serii-toata-lumea-a-spus-sa-iesim-noi-in-fata-primii-propunerea-timisorenilor-pentru-departajarea-geografica-19143618

Anda DELIU 13 Aug. 2020, 10:15 Liga 2
Pe aceeași temă