ASU Politehnica s-a impus și în amicalul cu CSU Alba Iulia, dar situația financiară a clubului e tot mai apăsătoare. Octavian Benga: ”Suferim din toate punctele de vedere. Nu suntem ajutați”

Anda DELIU 15 Aug. 2020, 18:39 Liga 2

ASU Politehnica s-a impus cu 3-0 în meciul cu CSU Alba Iulia, al treilea amical al verii jucat de formația antrenată de Octavian Benga. Au intrat și unii jucători care au fost în izolare la acest meci, inclusiv asimptomaticul Bogdan Vasile. După joc, antrenorul Octavian Bengaa vorbit despre situația financiară grea a clubului.

Meciul a fost din nou organizat cu o ”brigadă” din stafful alb-violet, cu Adrian Rus, maseur și preparator fizic, la centru, Antonio Foale, secundul ieșit din izolare la tușă, și Marius Inciulescu, și el tot maseur, tot cu fanionul în mână. În prima repriză, ardelenii, care au și întârziat la meci, deși au plecat de la 7 dimineața din Cetatea Unirii, au reușit să țină piept destul de bine echipei timișorene. După ocazii imense ale lui Munteanu și Axente, până la urmă, în prelungiri, Poli a primit penalty după un henț în careu. Axente a executat și a deschis scorul.

Jucătorii nespitalizați, utilizați

În repriza a doua, s-au rulat toate rezervele. Octavian Benga i-a utilizat și pe cei care au ieșit joi din autoizolare. Au jucat puțin și Bogdan Vasile, cu un test pozitiv dar asimptomatic, Călin Jurj, și Doru Andrei, doar izolați deoarece au fost contacți cu cei pozitivi. Andrei este în probe, la fel ca Mocanu sau Lolea și accidentatul Giurica. Nu a jucat Pop, dintre izolați, dar nici Contra sau Vidrăsan, cei care au avut cu certitudine boala, deoarece au stat și două zile la spital. Au mai marcat pentru Poli Axente în minutul 64, dar și Bogdan Vasile, în minutul 82.

ASU Politehnica: Murariu – Sofran, Mera, Scutaru, S. Popovici, Codrea, Ignea, Manea, Munteanu, D. Radu, Axente. Rezerve: Borbei – M. Mircea, Coadă, Mocanu, Lolea, B. Vasile, Jurj, Doru Andrei, Trip.

CSU Alba Iulia: Iancău – Negrea, Bălșan, Goguță, Gergely, Ștef, Costea, Domșa, Lăcătuș, R. David, V. Drăgan. Rezerve: Pop, Drăgan – Borșai, Bancu, Necreală, A. Fulea, Horșa, Davidaș.

Jucătorii izolați, integrați treptat

Benga spune că cei care au pierdut din pregătire vor fi folosiți treptat.

Trei victorii din trei, dar nu asta e important, mai ales în meciuriel de pregătire. Important e mai ales ce se întâmplă în campionat, în meciurile oficiale. Îmbucurător este că nu avem jucători accidentați după pauzele pe care le-am făcut și fracturile din perioada de pregătire. Acest aspect este cel mai important pentru mine. Am încercat în toate cele trei meciuri să folosesc formule diferite, să găsesc poziția de junior. Am folosit două sisteme de joc. Ne bucurăm că au revenit jucătorii care au fost izolați între 14 și 21 de zile. Vom face totul ca să-i aducem la un nivel ridicat al pregătiri fizice și tactice până la începerea campionatului. I-am folosit. Încercăm să-i încadrez cât mai repede, pentru că unii dintre ei nu au niciun joc, nici măcar amical, de cinci-șase luni. Trebuie să grăbim revenirea lor într-un ritm apropiat jocului. O facem treptat, cu răbdare, sperăm să nu aibă surprize”, a spus tehnicianul.

Fără adversar încă pentru săptămâna viitoare

Poli s-a impus cu 11-1 cu UVT și 3-0 cu Progresul Ezeriș și Alba Iulia, dar nu are programat un meci cu o echipă care să se bată mai sus în Liga 3 sau de Liga 2. Clubul caută adversar pentru sâmbăta viitoare.

Este destul de dificil să găsim și amicale, ne chinuim, pentru că sunt puține echipe care au testele. Celelalte echipe și-au programat între ele. Noi fiind blocați a fost dificil să avem date fixe. Ne-am fi dorit și acum sâmbătă să avem adversar de Liga 2, chiar dacă nu eram încă pregătiți să jucăm cu o echipă de același nivel. Sper și pe viitor să găsim echipe de același nivel, cel puțin de-al nostru, dar este foarte dificil pentru că ei au deja meciuri bătute în cuie. Cu siguranță, un meci vom găsi. Dacă se amână începerea campionautlui cu o săptămână, vom juca în săptămâna premergătoare cu cei de la CSM Reșița. Rămâne de văzut pe săptămâna viitoare ce adversar putem găsi. Din Ungaria sau Serbia e foarte dificil de adus, pentru că o să fie izolați la întoarcere și e destul de greu de găsit adverși cu teste făcute”, a mai spus tehnicianul.

Transferuri low-cost și situaței de criză

Benga spune că Victor Lolea, Alexandru Giurica și Doru Andrei, timișorean născut în 2003 dar mutat ulterior cu familia la București, vor rămâne sigur. Alt nume ce mai poate apărea e doar Răzvan Mocanu, din ligile inferioare engleze. Așadar, transferuri ”subțiri”, iar situația financiară lasă mult de dorit.

Asupra lui Mocanu voi lua azi o decizie. Probabil luni mă voi întâlni cu conducătorii noștri. Iar pe ceilalți tineri, mai mult ca sigur îi vom păstra. În rest, așteptăm și lucruri mai bune să se întâmple în jurul nostru, pentru că suferim din toate punctele de vedere, în primul rând material. Se fac eforturi nu mari, ci foarte mari, ale oamenilor care dețin destinele acestei echipe, mă refer la reprezentanții suporterilor, domnul rector, domnul președinte Șerban, cei trei sponsori care sunt lângă echipă. Din păcate, ei sunt singurii care mai vin lângă noi și mai câțiva, care sunt foarte puțini. Nu suntem ajutați și sperăm ca pe viitor să se îndrepte spre noi și alți oameni. De ce nu, chiar autoritățile locale, pentru că în majoritatea orașelor, echipele sunt susținute cu puțin, cu mai mult, dar au o anumită susținere din partea autorităților”, consideră Benga.

Benga felicită jucătorii că rămân la Poli

Antrenorul deplânge și faptul că nu vor fi două serii.

Personal mi-aș fi dorit o serie, penttru că sunt deplasări foarte lungi. Costurile sunt foarte mari. O deplasare la Bacău sau Constanța sau București trebuei făcută cu cel puțin două zile înainte. Deci costurile sunt duble. Plus testările care se fac la două săptămâni. Sunt foarte mulți bani cheltuiți pentru noi. E foarte greu să avem acești bani. Plus lipsa spectatorilor, suferim din multe puncte de vedere. Sperăm să se găsească soluții și odată cu începerea campionatului să fim la un nivel din toate punctele de vedere. Cel puțin minim pentru  a ne apropia de o anumită performanță!Nu m-am gândit la acest lucru, cu cine să jucăm acasă. Sunt 21 de echipe. M-am gândit să începem campionatul, să avem o continuitate, jucătorii să fie sănătoși. Să fim lăsați să ne antrenăm, să muncim, să jucăm. Pentru asta suntem plătiți. Nu contează cu cine jucăm. Vreau să-mi felicit jucătorii, pentru că avem jucători de mare caracter. Acceptă și muncesc în condițiile noastre, plus restul lucrurilor negative. Cred că ar merita să primească mai mult din jur pentru efortul și ceea ce fac pentru Poli Timișoara. Sperăm ca într-o bună zi să se întoarcă și lucruri mai bune, mult mai multe, spre ei”, a mai spus Benga.

Formația universitară din Alba se pregătește de Cupa României

CSU Alba Iulia a terminat pe locul 2 în Liga a IV-a Alba și va reprezenta județul în Cupa României. Nu au venit la Timișoara în efectiv complet de Sfânta Maria.

Un joc bun din punctu meu de vedere pentru ambele echipe. Am văzut aseară câteva faze de joc ale echipei. Chiar sunt bucuros că nu am luat gol din fazele fixe. Dacă erau și ceilalți jucători pe care i-am lăsat acasă, eu cred că era un rezultat onorabil. Avem câțiva titulari lăsați acasă, Medrea, Iancău. Linia de fund astăzi la noi a fost improvizată. Am jucat cu un junior de 2002, pe parcursul meciului am mai introdus trei-patru juniori. Cred că e un meci bun de verificare. Indiferent cu ce echipă vom juca, noi vrem să ajungem mai departe în Cupa României”, a spus antrenorul Vasile Ursu. Formația joacă la Vințu de Jos și acolo va juca și în Cupă.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/festival-electoral-cu-primarul-golgheter-nicolae-robu-o-imbratiseaza-pe-asu-poli-si-spune-ca-vrea-toate-cele-trei-echipe-timisorene-pe-noul-sau-proiect-de-stadion-19143995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vesti-bune-la-timisoara-asu-politehnica-a-scapat-in-sfarsit-de-coronavirus-si-are-toti-jucatorii-la-antrenamente-19143991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-s-a-impus-si-in-al-doilea-amical-cu-progresul-ezeris-problemele-cu-izolarea-jucatorilor-continua-speram-sa-nu-ii-prinda-craciunul-19143958

 

 

 

 

Anda DELIU 15 Aug. 2020, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă