Astra a fost condusă, dar a câștigat la scor amicalul cu Academica Clinceni 2. Echipa este pe punctul de a avea un nou antrenor principal, un fost fotbalist al ei din perioada în care juca la Ploiești | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 29 Jan. 2022, 15:32 Liga 2
Astra a fost condusă, dar a câștigat la scor amicalul cu Academica Clinceni 2. Echipa este pe punctul de a avea un nou antrenor principal, un fost fotbalist al ei din perioada în care juca la Ploiești | EXCLUSIV

Astra merge bine în meciurile amicale din această iarnă privind rezultatele obținute, chiar dacă în lot are o mulțime de jucători aflați în probe, antrenor principal nu are și, mai mult, a mai încasat o lovitură din partea FRF, una care a adus-o din nou pe minus în clasamentul Ligii 2, lăsând-o inclusiv fără șansele minuscule de a se mai slava sportiv de la retrogradare.

Astăzi, la Clinceni, echipa care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Giurgiu a câștigat cu 4-1 amicalul disputat cu Academica Clinceni 2, penultima clasată în Seria a 4-a a Ligii 3.

Jocul disputat pe terenul sintetic al bazei sportive din Clinceni a fost urmărit din tribună și de Daniel Movilă, antrenor care, din informațiile Liga2.ro, este în discuții cu președintele executiv Marian Costea pentru a prelua funcția de ”principal”.

Astra a întors scorul și a câștigat amicalul cu Academica Clinceni 2

Academica Clinceni 2 a condus în amicalul cu Astra, însă până la pauză divizionara secundă a reușit să egaleze prin Raul Gavîrliță.

”Secundul” George Șanțmare, cel care antrenează echipa după ce președinte Costea a renunțat și la Marcel Abăluță după două săptămâni de antrenamente, a utilizat în mare parte jucători care sunt în probe în această perioadă la Astra, ale căror nume nu sunt cunoscute pe de rost nici măcar de stafful tehnic. A jucat inclusiv Dragoș Firțulescu (32 de ani, mijlocaș), ultima dată jucător în Bulgaria, fostă speranță a fotbalului românesc, despre care Marian Costea spunea pentru Liga2.ro că se află în discuții avansate pentru a semna un contract.

În partea secundă a amicalului, pentru Astra au marcat Claudiu Dragu, chiar de două ori, și David Brăilă, o dată, astfel că scorul final al jocului a fost 4-1.

Ambele echipe au făcut o sarabandă de schimbări în acest amical.

  • Anterior, în această perioadă de pregătire, Astra a trecut cu 4-1 de Dunărea Giurgiu (Liga 4) și a remizat la scorul de 1-1 cu Petrolul Ploiești.
  • Joi, Astra are un amical programat cu Metaloglobus, iar mai apoi va mai întâlni Steaua (12 februarie, la Giurgiu) și Dunărea Călărași (16 februarie, la Călărași).

Lui Daniel Movilă i s-a propus funcția de antrenor principal la Astra

La amicalul de la Clinceni a asistat din tribună, din informațiile Liga2.ro, și Daniel Movilă (50 de ani), fost jucător la Astra, Metalul Plopeni, Petrolul, Zimbru Chișinău, Jiul Petroșani sau Juventus București.

Movilă a fost, în trecut, antrenor al Centrului de Copii şi Juniori din Ploieşti al Astrei, iar ultima dată, în acest sezon, a stat, ca ”principal”, pe banca echipei de Liga a 4-a Dâmbovița Gloria Cornești, retrasă ulterior din campionat.

Din vara anului trecut s-a întors în România, după ce cariera de antrenor l-a purtat mai mult în zona arabă. I-a fost ”secund” francezul Phillipe Burle în Qatar, unde a reușit promovarea în prima ligă cu Al Muaither, în 2016, și mai apoi a câștigat cu această echipă Cupa ligii a doua, în 2019, după ce în 2018 retrogradase. Înainte de experiența Qatar, Movilă a câștigat campionatul în Oman, în 2015, cu Al Oruba, tot ca ”secund”.

Acum, președintele executiv al Astrei i-a propus lui Daniel Movilă să preia echipa ca antrenor principal.

  • Reamintim că Astra apare acum în clasamentul Ligii 2 cu -1 punct, după ce FRF a sancționat-o ieri cu alte șase puncte, ca urmare a scandalul de dopaj în care au fost implicați Fatai, Seto și Ioniță, în urmă cu mai bine de un an de zile.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-de-gratie-din-partea-frf-pentru-astra-care-revine-din-nou-pe-minus-in-clasament-si-este-ca-si-retrogradata-din-liga-2-clubul-a-fost-sanctionat-pentru-scandalul-de-dopaj-in-care-au-fost-impl-19217978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-petrolul-a-remizat-si-in-al-doilea-amical-cu-unirea-slobozia-sebastian-moroz-plecat-de-la-astra-surpriza-lui-nae-constantin-in-acest-test-in-care-n-a-putut-conta-pe-o-multime-de-jucatori-19217867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/carlo-danciu-s-a-despartit-fara-regrete-de-astra-si-nu-mai-vrea-sa-continue-nici-la-gaz-metan-nu-stiu-ce-se-va-intampla-cu-echipa-spera-sa-joace-din-nou-pentru-o-echipa-la-care-a-m-19217744

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-matei-una-dintre-primele-cinci-achizitii-perfectate-de-astra-un-fost-jucator-al-cfr-ului-si-altul-trecut-pe-la-u-craiova-si-dinamo-aproape-sa-semneze-si-ei-exclusiv-19217600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-marcel-abaluta-a-plecat-de-la-astra-presedintele-marian-costea-a-anuntat-jucatorii-cine-este-noul-antrenor-conducatorul-spune-pe-ce-conditii-trebuie-sa-se-plieze-19217432

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-astra-s-a-despartit-si-de-marcel-abaluta-antrenor-in-primele-doua-saptamani-de-antrenamente-in-2022-nu-e-ce-vreau-am-preferat-sa-ne-strangem-mana-19217372

Marius ANGHEL 29 Jan. 2022, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă