Argeșul începe în deplasare sezonul de Liga 2, CS Mioveni va debuta acasă. Precizarea FRF despre ”ultima echipă participantă” în ediția 2023-2024 a eșalonului secund

Marius ANGHEL 19 Jul. 2023, 20:27 Liga 2
Argeșul începe în deplasare sezonul de Liga 2, CS Mioveni va debuta acasă. Precizarea FRF despre ”ultima echipă participantă” în ediția 2023-2024 a eșalonului secund

Campionii FC Argeș va începe noul sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, cu un meci în deplasare, în timp ce CS Mioveni va debuta, fără să vrea, cu un joc pe teren propriu.

Asta reiese dintr-un comunicat al Federației Române de Fotbal, în care a informat despre procedura de promogramare a jocurilor din campionatul Liga 2. Argeșul a solicitat să înceapă ”afară”, iar cum aceasta va juca acasă pe stadionul din Mioveni, atunci CS Mioveni nu are altă opțiune decât de a debuta în noul sezon cu un meci în fața propriilor spectatori.

Campionii FC Argeș va începe sezonul de Liga 2 cu un meci în deplasare. CS Mioveni debutează acasă

Mult așteptata zi în care FRF va stabilit programul jocurilor noului sezon regular al Ligii 2, ediția 2023-2024, se apropie cu pași repezi.

Forul condus de Răzvan Burleanu a reamintit, la primele ore ale zilei de miercuri, 19 iulie, noaptea, procedura de stabilire a programului meciurilor, iar în informațiile prezentate public și care vor fi citite în direct de secretarul general-adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, înainte de tragerea la sorți de joi, 20 iulie, de la ora 12:00, s-a numărat și una interesantă.

Și anume, faptul că echipa Campionii FC Argeș (foto, jucători cu care clubul și-a prezentat noul echipament de joc), care își va disputa jocurile de acasă la Mioveni, a solicitat să înceapă sezonul cu un meci în deplasare. Fapt care o va obliga pe CS Mioveni, cealaltă echipă din Liga 2 care va juca pe stadionul Orășenesc din Mioveni, să debute în campionat cu un joc pe teren propriu.

”Ca urmare a faptului că două echipe vor juca pe acelaşi stadion, ACS Campionii FC Argeş şi CS Mioveni, se va întocmi programul în aşa fel încât echipele cluburilor respective să joace alternativ pe teren propriu, pentru a se asigura un program competiţional echilibrat. Astfel, se va folosi următoarea schemă numerică, în care unui număr din urna A îi corespunde un număr din urna B, astfel încât programul celor două echipe să nu se suprapună: 1-11 2-12 3-13 4-14 5-15 6-16 7-17 8-18 9-19 10-20.

În condiţiile în care clubul Campionii FC Argeş a solicitat printr-o adresă oficială să evolueze în deplasare, pentru acest club va fi extras un număr din urna B. În funcţie de numărul extras din urnă, clubului CS Mioveni i se va aloca numărul pereche din schema de mai sus.

De ex: dacă ACS Campionii FC Argeş va extrage numărul 15, CS Mioveni va primi numărul 5.

După încheierea acestei etape a ţintarului, vor urma la rând celelalte echipe care au făcut solicitări pentru disputarea primului joc în deplasare. Dacă numărul extras a fost deja alocat celor de la CS Mioveni, se va extrage o nouă bilă.

După tragerea la sorţi a numărului din Tabela Berger pentru echipele cu solicitări pentru deplasare, se vor amesteca apoi toate bilele rămase într-o singură urnă și se extrag în ordinea clasamentului campionatului precedent, întâi retrogradatele, apoi nou-promovatele, echipele din play-off şi la final cele din play-out, fiecare echipă primind un număr.

Dacă numărul extras a fost deja alocat celor de la CS Mioveni, se va extrage o nouă bilă.

Echipele sunt apoi înscrise în tabelul cu etapele de campionat”, sună anunțul FRF.

Campionii FC Argeș și CS Mioveni au revenit la braț în Liga 2

Campionii FC Argeș și CS Mioveni, echipe din județul Argeș, au retrogradat la braț în această vară din prima ligă a României. Trupa din Pitești, preluată între timp de antrenorul Alexandru Pelici, revine în Liga 2 după trei ani, după ce a pierdut barajul de menținere în SuperLigă în fața divizionarei secunde Dinamo, în timp ce formația din Mioveni se întoarce în liga secundă după doi ani, ea reușind în premieră se se menține mai mult de un an în prima ligă și picând de pe ultima poziție. Mioveniul a promovat în 2021 cu Pelici antrenor, iar de curând l-a instalat în fruntea băncii tehnice pe Constantin Schumacher.

CS Mioveni și Argeșul își vor disputa amândouă meciurile de acasă pe stadionul Orășenesc din Mioveni. Asta, fiindcă trupa din Pitești așteaptă demolarea arenei sale, ”Nicolae Dobrin”, în locul căreia trebuie să fie ridicată una nouă.

FC Brașov sau Progresul Spartac, a 20-a echipă care participă în sezonul 2023-2024 de Liga 2

FRF a reamintit și echipele care vor participa în noul sezon de Liga 2, ediția 2023-2024, acestea urmând să-și afle numărul care îi va determina programul prin tragere la sorți în ordinea clasamentului campionatului precedent, exceptând formațiile care vor avea solicitări să debuteze acasă sau în deplasare, cum este cazul Argeșului, care oricum ar fi fost pusă prima să extragă bila din urnă.

În mod normal, cronologic, după cum susține FRF, din urnă ar trebui să-și scoată bila care îi determină programul echipele retrogradatele din SuperLigă (Campionii FC Argeş, Chindia Târgovişte și CS Mioveni), apoi nou-promovatele din Liga 3 (ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ, CS Tunari, CSM Alexandria, CSM Reşiţa și Corvinul Hunedoara), echipele din play-off-ul Ligii 2 rămase în campionat (Steaua, FC Buzău, care va juca pentru al doilea an consecutiv sub marca Gloria Buzău, și Unirea Dej) şi la final cele rămase dintre cele care au evoluat în play-out (FK Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna, CS Comunal Şelimbăr, Unirea Slobozia, CSM Slatina, CSC Dumbrăviţa, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Metaloglobus București).

În privința celei de-a 20-a participante sunt semne de întrebare și în acest moment. Ea ar trebui să fie FC Brașov, însă aceasta a făcut recurs la TAS după ce FRF nu i-a acordat certificarea pentru Liga 2. În cazul în care nu va primit un verdict favorabil, locul ei va fi luat de ultima retrogradată în Liga 3 Progresul Spartac.

”Ultima echipă participantă se va decide în urma deciziei TAS la apelul depus de ACS Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște privind neacordarea certificării de Liga 2. Dacă apelul va avea un verdict favorabil grupării din Braşov, aceasta îşi va păstra locul în noul sezon, în caz contrar urmând a fi înlocuită de AFC Progresul 1944 Spartac, în conformitate cu prevederile ROAF referitoare la completarea locurilor vacante”, informează FRF.

Noul sezon de Liga 2 se va desfășura asemenea celui recent încheiat, cu excepția faptului că nu se va mai disputa barajul de menținere/retrogradare între echipele situatie pe locul 5 în grupele de play-out. Asta, deoarece începând cu sezonul 2024-2025 Liga 2 va trece la un sistem cu 22 de echipe.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-sansa-pentru-fc-brasov-la-tas-19277111

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-precizeaza-ca-fc-brasov-mai-are-o-cale-de-atac-19277093

Marius ANGHEL 19 Jul. 2023, 20:27 Liga 2
Pe aceeași temă