Apel disperat dinspre Suceava: „Faceți ceva, fraților!”. Foresta e pe punctul să fie desființată, iar primarul e întristat: „Cei care iubesc fotbalul mai și plătesc”

Marius ANGHEL 10 May. 2017, 16:16 Liga 2
Apel disperat dinspre Suceava:

Meciul cu Luceafărul Oradea, susținut sâmbătă, 6 mai, pe stadionul Areni, câștigat cu 2-0, ar putea fi ultimul din istoria clubului Foresta Suceava. Echipa care în vară își schimba numele din Rapid CFR Suceava în Foresta Suceava, rebrănduirea venind din dorința de a începe un nou proiect, reușea transferuri importante și își asocia imaginea cu Dorin Goian e pe punctul de a face implozie. Starea de bine a fost doar în prima parte a sezonului, apoi au început să se adune problemele. Clubul a adunat datorii de 300 de mii de lei către Finanțe și fiindcă nu a reușit să le achite nu a putut să se înscrie în proiectul Consiliului Local pentru distribuirea fondurilor nerambursabile.

Interesant este faptul că antrenorul Bogdan Tudoreanu transmitea la finalul lunii aprilie că președintele clubului a reușit să strângă bani pentru achitarea datoriei către Finanțe, astfel că vor putea depune proiectul pentru finanțarea de la Consiliul Local. Ulterior, Andrei Ciutac a anunțat că lucrurile nu stau tocmai așa, că are doar promisiuni, iar în conturile clubului nu există nici măcar un leu. Cum în ultima săptămână conducătorul clubului nu a reușit să atragă finanțare privată și nici cheta publică inițiată de primarul Ion Lungu nu a adus prea mulți bani, Ciutac a declarat că Foresta are șanse mari să nu facă deplasarea la Afumați și e pe punctul să se desființeze.

„Cred că am ajuns la capătul puterilor. Nu avem niciun fel de resursă în acest moment ca să putem face această deplasare și cel mai probabil vom anunța Federația în cursul zilei de miercuri că nu ne putem prezenta la meci. Din păcate, acest scenariu devenise destul de previzibil în ultima perioadă, însă am tot sperat că vor mai fi oameni care să vină alături de noi și să ne sprijine. Din păcate, însă, acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, președintele Andrei Ciutac.

„Faceți ceva, fraților!”

Un alt personaj din cadrul clubului spune că situația Forestei este dezastruoasă și cere cu disperare suporterilor echipei să se strângă în fața primăriei pentru a protesta, altfel Suceava riscă să rămână fără fotbal.

„Situația clubului este dezastruoasă. Jucătorii nu mai dispun nici măcar de masă și s-ar putea ca la meciul cu Afumați să nu ne prezentăm. Faceți ceva, fraților. Faceți un protest în fața primăriei, trageți semnale de alarmă, pentru că e păcat de această echipă, de acest oraș să nu aibă un club de fotbal. S-au spus numai minciuni, că situația se rezolvă, că s-a făcut rost de bani. E vrăjeală și timpul trece și o să fie prea târziu”, e mesajul unui jucător al Forestei către galeria echipei.

„Vreau să sprijin fotbalul, dar trebuie să respectăm legea”

Dinspre primărie, edilul Ion Lungu, cel care a inițiat la finalul săptămânii trecute o colecta publică pentru ca cei care doresc să ajute cu bani clubul Foresta, e dezamăgit că inițiativa sa nu a avut succes. Suporterii care la finalul lunii octombrie a anului trecut se băteau pentru bilete pentru a asista la meciul din Cupa României dintre Foresta și Steaua acum nu mai sunt interesați de suarta echipei sucevene.

„Sunt destul de întristat de ceea ce se întâmplă la fotbal. Se pare că nu a dat rezultate inițiativa mea de a face o colectă publică pentru Foresta. Înțeleg că s-au strâns puțini bani, dar, eu, ca primar, nu văd ce aș putea să fac mai mult decât atât. Vreau să sprijin fotbalul, dar trebuie să respectăm legea. În măsura în care nu se strânge suma necesară până pe 18 mai, vrem, nu vrem, se va desființa echipa de fotbal Foresta Suceava. Am văzut multe comentarii, toată lumea vrea fotbal, toată lumea iubește Foresta, dar, și în țările civilizate, cei care iubesc fotbalul mai și plătesc. Aici se așteaptă să plătească numai primăria. Plătim până la urmă noi, dar trebuie să avem baza de legalitate. M-au mai întrebat alții de ce s-a ajuns în această situație la Foresta. Nu este problema mea pentru că este un club privat, dar, dacă vreți o explicație oficială, s-a ajuns aici pentru că în acest an bugetul s-a aprobat târziu. Eu am fost sâmbătă la meci, chiar a fost un meci frumos, mă gândeam că reușim să salvăm cumva echipa, dar, așa cum merg lucrurile azi, se pare că nu se poate”, a spus Ion Lungu, citat de Gazeta SV.

În urma chetei publice, Foresta a strâns doar 2.650 de lei, dintre care 1.000 au fost dați chiar de primar. Donații se pot face în contul deschis la Piraeus Bank: RO42PIRB3500772974001000. Dacă nu se va întâmpla vreun miracol în următoarele 8 zile, Foresta Suceava se va desființa.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: galbenverde.ro

Marius ANGHEL 10 May. 2017, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă