Antoniu Manolache, decisiv pentru Corvinul contra Șelimbărului. Fundașul golgheter i-a dedicat victoria unui coechipier

Marius ANGHEL 19 Sep. 2024, 14:13 Liga 2

Marcator obișnuit în sezonul trecut, primul în Liga 2 de la promovarea Corvinului, Antoniu Manolache a avut nevoie de patru jocuri în campionat pentru a înscrie pentru prima dată în actuala ediție de campionat. Golul fundașului originar din Ploiești a fost decisiv în jocul din restanța cu CSC Șelimbăr, contând pentru etapa 1, câștigat cu scorul de 1-0, la Hunedoara.

Manolache a punctat cu o lovitură de cap din 6 metri, de la bara a doua, după un corner executat din partea dreaptă de către Andrei Hergheligiu. Reușita sa a venit în minutul 23 și a fost singura de pe tabelă în acest meci.

Victoria cu Șelimbăr, dedicată de Antoniu Manolache lui Alexandru Neacșa

După joc, Antoniu Manolache i-a dedicat victoria căpitanului echipei, lui Alexandru Neașca, absent de la acest meci, după ce la partida precedentă, 3-1 la Severin cu Viitorul Pandurii a ieșit accidentat încă din prima repriză.

”O victorie eu zic că frumoasă și muncită. Vrem să dedicăm această victorie căpitanului nostru, Alexandru Neacșa. Îl așteptăm cât mai repede printre noi.

Prima repriză am dominat-o de la un capăt la altul, a doua repriză era normal să joace cu doi atacanți. Ne-am apărat bine, am luat cele trei puncte și suntem fericiți”, a spus fundașul central.

Manolache are lipici la gol și în noul sezon

În sezonul trecut, Manolache a jucat pentru Corvinul în toate cele opt meciuri disputate de echipă în Cupa României și a marcat patru goluri, câte unul în meciurile cu FK Miercurea Ciuc (4-2, din penalty), Sepsi OSK (1-0), FC Voluntari (3-1) și Oțelul (2-2 după 90 și 120 de minute, 3-2 la lovituri de departajare), ultimul fiind finala câștigată, în care a înscris și la loviturile de departajare. În campionatul Ligii 2 a jucat în 28 de jocuri din 29, 26 începute ca titular, și a înscris 3 goluri, conta CSM Reșița (2-0), CFC Argeș (2-0) și Unirea Slobozia (1-0).

În actualul sezon, 2024-2025, Manolache a evoluat în toate cele șase jocuri din cupele europene, patru în Europa League și două în Conference League, în primul dintre acestea din urmă marcând o dată, contra Astana. A fost integralist atât în Supercupa cu FCSB, cât și în cele două jocuri din Cupa României, iar în Liga 2 a fost pe teren în cele patru partide disputate până acum de Corvinul, o dată, contra Șelimbăr, înscriind golul decisiv.

Așadar, în sezonul trecut și cel actual, Manolache a disputat 48 de meciuri în toate competițiile și a marcat 9 goluri, deloc puține pentru un fundaș central.

Întrebat care este secretul său, ținând cont că se lipește de goluri, Manolache a dat un exemplu de modestie.

”Noi lucrăm la fiecare antrenament, mă bucur că am marcat și de data aceasta și sper să continui tot așa, dar contează cele trei puncte”, a spus jucătorul Corvinului, care și-ar dori mereu mulți spectatori în tribune: ”Cred că am început sezonul puțin mai prost, să zic așa, cu o înfrângere în campionat și una în Cupă, dar eu zic că, ușor-ușor, ne regăsim echipa de sezonul trecut și publicul ne ajută. Îi așteptăm la meci, pentru că eu cred că este al 12-lea jucător și le mulțumim pe această cale.”

Florin Maxim, despre reușitele lui Antoniu Manolache: ”Ceilalți colegi cam lucrează pentru el”

Antrenorul Florin Maxim a vorbit și el, după jocul cu CSC Șelimbăr, despre motivele pentru care Manolache ajunge mereu la finalizare și înscrie.

”Se poziționează foarte bine, are un timing (n.r. – sincronizare) bun, îl caută și mingea. Ceilalți colegi cam lucrează pentru el, pentru că ne axăm pe aceste faze fixe, pentru bara a doua, pentru Manolache, chiar dacă – le mai spuneam băieților – întreaga planetă știa că la Real Madrid Sergio Ramos va da cu capul și tot Sergio Ramos dădea cu capul. Dacă el o face bine și avem timing și se desprinde adversar… Am mai avut încă o situație bună în urma unei lovituri libere. Sunt meciuri… Am presat și în prima repriză am mai avut două situații bune de a marca. Sunt meciuri când trebuie să câștigi așa”, a comentat antrenorul Corvinului.

  • În cariera sa, Antoniu Ștefăniță Manolache (24 de ani) a jucat pentru Groningen U19 (Țările de Jos), ACS Poli Timișoara (Liga 2), Petrolul Ploiești (L2), CSM Reșița (L3), Gloria Bistrița Năsăud (L3) și Corvinul Hunedoara (L2). La Corvinul a ajuns din vara anului 2023.

Declarațiile lui Antoniu Manolache și Florin Maxim după Corvinul – CSC Șelimbăr 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=NzVD0ukcwu0

Foto: Emil-Sebastian Popescu și Călin Corpaciu  / Corvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 19 Sep. 2024, 14:13 Liga 2
Pe aceeași temă