Golul lui Antoniu Manolache n-a fost îndeajuns cu Astana. Fundașul Corvinului nu știe ce s-a întâmplat în repriza secundă, dar rămâne optimist: ”În prima repriză i-am simțit mai slabi”

Marius ANGHEL 09 Aug. 2024, 00:36 Liga 2

Antoniu Manolache (24 de ani), fundașul golgheter al Corvinului, a reușit să înscrie contra FC Astana, în meciul tur cu kazahii, în dubla din Turul 3 al Conference League, însă reușita sa a fost insuficientă pentru a aduce măcar un punct pentru hunedoreni.

Corvinul a condus la pauză în jocul cu Astana, însă adversara, cu un lot mult mai valoros și cu jucători cu experiență în competițiile europene, a întors scorul în partea secundă și a luat prima opțiune pentru calificarea în Play-off-ul celei de-a treia competiții intercluburi de pe bătrânul continent. 2-1 pentru Astana s-a încheiat jocul desfășurat joi, 8 august, pe stadionul Municipal din Sibiu, în fața a circa 6.200 de spectatori, cea mai mică asistență acasă a hunedorenilor în cele trei jocuri europene desfășurate până acum.

Antoniu Manolache a marcat pentru Corvinul contra Astana: ”Nu știu ce s-a întâmplat în a doua repriză”

Echipa lui Florin Maxim a făcut o primă repriză bună, a arătat din nou că se poate ridica la nivelul unor adversari mult mai bogați și mai valoroși statistic, a condus la pauză după reușita lui Antoniu Manolache din minutul 37, însă în partea secundă a oferit o replică mult mai slabă și kazahii nu a iertat-o. Au pus presiune și au punctat în două rânduri, prin atacanții săi Ousmane Camara (62′) și Geoffrey Charles (80′), stabilind, astfel, rezultatul final din prima manșă a dublei întâlniri din Turul 3 al Conference League.

După joc, marcatorul Corvinului a spus că nu știe ce s-a întâmplat în partea secundă, de s-a schimbat atât de mult raportul forțelor.

”Eu zic că am făcut o primă repriză foarte bună, am stat compacți, am dominat de la început până la minutul 45. Nu știu ce s-a întâmplat în a doua repriză. Noi am intrat foarte motivați la pauză, am zis că mai putem să înscriem, dar s-a văzut că a fost o echipă mai bună în a doua repriză.

Nu știu ce s-a întâmplat. Sunt foarte supărat. A doua repriză nu am arătat absolut nimic, nu ne-a ieșit nicio combinație, nicio lovitură, nimic. Dar suntem încrezători că mergem acolo și putem să ne calificăm”, a spus Manolache la microfonul DigiSport.

  • Groningen U19, ACS Poli Timișoara, Petrolul Ploiești, CSM Reșița, Gloria Bistriţa Năsăud și Corvinul Hunedoara sunt echipele pentru care a evoluat până acum Antoniu Ștefăniță Manolache, născut la 30 ianuarie 2000

Manolache: ”I-am simțit mai slabi decât noi, și în dueluri. În a doua repriză s-a văzut experiența”

Fundașul central ploieștean a fost întrebat dacă a fost întâmplător că echipa sa a condus la pauză sau a avut ghinion în partea secundă, când a primit două goluri și, astfel, s-a pierdut meciul.

”Sincer, nici nu știu ce să cred, pentru că am arătat o primă repriză foarte bună, i-am simțit mai slabi, să zic așa, decât noi, și în dueluri. În a doua repriză s-a văzut experiența și, totuși, dacă nu mă înșel, au 12 jucători de națională”, a răspuns Manolache, care a spus și ce crede că ar trebui făcut în retur pentru a se obține o calificare mai departe: ”Cred că trebuie să alergăm mai mult, să muncim, să fim concentrați pe tot parcursul meciului, pentru că meciul durează 90 de minute și nu doar 45.”

  • Manolache a fost titular și integralist în toate cele cinci meciuri europene disputate de Corvinul în acest sezon, patru în Europa League și unul în Conference League. El s-a aflat acum la primul gol marcat în Europa.

Returul dintre FC Astana și Corvinul are loc miercuri, 14 august, nu joi, 15 august, cum era programat inițial jocul. Totodată, partida se joacă pe stadionul Central din Almatî, aflat la circa 1200 de kilometri distanță de Astana.

Foto: Marius Tudor

Marius ANGHEL 09 Aug. 2024, 00:36 Liga 2
Pe aceeași temă