U Craiova şi FCU Craiova vor plăti mai mult dacă vor să mai joace şi în 2025 pe stadionul din Bănie!

Cosmin STAICU 18 Sep. 2024, 22:14 Diverse
U Craiova şi FCU Craiova vor plăti mai mult dacă vor să mai joace şi în 2025 pe stadionul din Bănie!

Dacă vor să mai utilizeze şi în 2025 arena ”Ion Oblemenco”, în cazul Universităţii Craiova, ori ”Complex Sportiv Craiova”, în cazul celor de la FCU Craiova, cele două echipe de fotbal din Bănie prezente acum în SuperLigă, respectiv Liga 2, vor trebui să plătească aproximativ 6.000 de euro mai mult pe meci faţă de actuala sumă achitată.

Până acum, costul de închiriere al stadionului pentru o partidă era în jur de 12.000 de euro, iar de la anul aceasta ar deveni mai mult de 18.000 de euro.

Taxa pe meci disputat pe stadionul din Craiova va creşte de la 12.000 de euro la 18.000 de euro

Primăria Craiovei a lansat proiectul de hotărâre privind stabilirea și aprobarea impozitelor și taxelor locale pe anul 2025, iar orice meci care va avea loc pe stadionul din Craiova (meciuri ale echipei naționale, inclusiv antrenamente oficiale; meciuri interne – Liga 1, Liga 2, Cupa României începând cu faza șaisprezecimilor, Supercupa României; meciuri din fazele preliminare UEFA Champions League, UEFA Europa League și UEFA Conference League, inclusiv antrenamente oficiale) va costa de 90.000 de lei, față de 59.957 lei/eveniment, cât este în 2024.

39.000 de euro pentru un meci de cupă europeană pe ”Ion Oblemenco”

Pentru un meci de cupe europene găzduit pe stadionul din Bănie, taxa din 2025 ar urma să fie de aproximativ 39.000 de euro. Numai că nu sunt probleme în acest sens, cei de la FCU neavând vreodată ocazia să dispute un meci de cupă europeană, iar Universitatea Craiova, deşi a jucat în șapte din ultimii 8 ani în competiţiile continentale intercluburi, şi-a încheiat aventura destul de repede. Anul acesta, echipa lui Mihai Rotaru a fost eliminată de Maribor în turul 2 preliminar al Conference League, părăsind competiția mai devreme decât divizionara secundă Corvinul.

În cazul spectacolelor și a festivalurilor, în cazul Craiovei fiind vorba de ”Intencity”, taxa se va mări de la 30.678 lei/zi, cât este în prezent, la 33.869 lei/zi. Peste 600.000 de euro costă schimbarea gazonului pe stadionul ”Ion Oblemenco”, care se produce după fiecare festival Intencity.

Interesant este că, deşi Primăria Craiova şi Universitatea Craiova sunt într-un acord de asociere care s-a prelungit până în 2032, clubul este nevoit să achite sumele de utilizare ale arenei dată în folosinţă în 2017. Mai mult, un procent din vânzarea biletelor și abonamentelor este direcţionat către bugetul municipiului Craiova şi căre Clubul Sportiv Universitatea Craiova.

Universitatea Craiova are drept exclusiv de utilizare al numelui ”Ion Oblemenco” la meciurile pe care le organizează pe arena din Bănie, conform unei înţelegeri cu familia ”Tunarului” Ştiinţei. Acest lucru nu se întâmplă, însă, în cadrul clubului lui Adrian Mititelu, prezent din această vară în Liga 2, unde ocupă locul 8 după șase etape.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cosmin STAICU 18 Sep. 2024, 22:14 Diverse
Pe aceeași temă