Meciurile restante din primele trei etape ale Ligii 2 au fost programate. Când au loc partidele Corvinului cu CSC Șelimbăr, Unirea Ungheni și CS Afumați

Marius ANGHEL 02 Sep. 2024, 15:56 Liga 2
Meciurile restante din primele trei etape ale Ligii 2 au fost programate. Când au loc partidele Corvinului cu CSC Șelimbăr, Unirea Ungheni și CS Afumați

Federația Română de Fotbal a programat cele trei jocuri restante din primele trei etape ale noului sezon de Liga 2, ediția 2024-2025, toate având echipa Corvinul Hunedoara în comun.

Cum ultima restanță va avea loc în data de 6 noiembrie, abia atunci clasamentul va fi complet, cu toate cele 22 de echipe având același număr de meciuri. Va fi tocmai înaintea etapei 13-a a sezonului regular, în condițiile în care acum competiția se află la ultimele jocuri din etapa 5!

Restanțele Corvinului din primele trei etape ale noului sezon de Liga 2 au fost programate

Cum Corvinul a câștigat Cupa României în sezonul trecut și a obținut dreptul de a juca, din postura de divizionară secundă, cel puțin patru meciuri în cupele europene, programul trupei lui Florin Maxim s-a supraaglomerat în debutul sezonului 2024-2025. Mai mult, în contextul în care FRF s-a declarat impresionată de evoluția echipei hunedorene, care avea să elimine Paksi din Europa League, adică pe câștigătoarea Cupei și vicecampioana Ungariei, și să-și prelungească parcursul european cu încă două jocuri, deci se depășea termenul până la care Corvinul putea să-și cesioneze activitatea și locul în Liga 2 unei asociații private înființată tot cu numele Corvinul, pentru a-și câștiga dreptul de promovare în prima ligă, președintele Răzvan Burleanu a anunțat public că va sprijini clubul. Cu meciuri amânate în campionat până la ieșirea din Conference League și cu aprobarea schimbării pentru a obține dreptul de promovare în noul sezon.

Astfel, Corvinul a beneficiat de trei jocuri amânate în Liga 2, însă cererea sa de trecere pe noul club nu a mai fost aprobată, fiindcă patru cluburi adversare în campionat nu au fost de acord cu încălcarea regulamentului, voit, de către FRF.

Între timp, trupa lui Florin Maxim a jucat două meciuri în Liga 2, din etapele 4 (0-2 la FC Voluntari) și 5 (1-1 cu Ceahlăul), iar din Cupa României a fost eliminată din al doilea său joc, 3-0 la Viitorul Pandurii și 0-2 la CFC Argeș.

Programul său pe viitor a devenit mai clar, astfel că FRF a știut ce date libere are în calendar pentru a programa cele trei restanțe.

Jocurile Corvinului cu Șelimbăr și Unirea Ungheni, programate în septembrie, cel cu CS Afumați va avea loc tocmai în noiembrie

Meciul dintre Corvinul și CSC Șelimbăr, din etapa 1, a fost programat pentru data de 18 septembrie, în zi de miercuri, de la ora 17:00. Partida va fi între etapele 6 și 7.

Restanța Unirea Ungheni – Corvinul, din etapa 2, a fost stabilită pentru data de 25 septembrie, tot într-o zi de miercuri, de la ora 17:00. Rămâne de văzut dacă va fi organizată la Ungheni sau la Reghin, acolo unde nou-promovata în Liga 2 și-a disputat primul meci de acasă în acest sezon. Jocul era loc între etape 7 și 8.

În fine, meciul dintre Corvinul și CS Afumați, contând pentru etapa a 3-a, este planificat pentru ziua de 6 noiembrie, tot miercurea, de la ora 14:00. Acest joc va avea loc între etapele 12 și 13.

  • În clasamentul actual, cu trei meciuri rămase din etapa a 5-a și cu cele trei restanțe, Corvinul ocupă locul 21, penultimul, cu 1 punct și golaveraj 1-3, iar cele mai bine dintre cele patru formații cu restanțe stă, momentan, CS Afumați, aflată pe poziția a 13-a, cu 6 puncte și golaveraj 6-4. CSC Șelimbăr este pe locul 15, cu 5 puncte și 5-4 golaveraj, iar Unirea Ungheni este pe locul 20, cu 2 puncte și golaveraj 0-4.

Campionatul intră în pauză pe durata acțiunilor echipelor naționale, astfel că în weekend nu vor fi meciuri, etapa a 6-a urmând să aibă loc peste două săptămâni.

Foto: Marius Tudor

Marius ANGHEL 02 Sep. 2024, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă