Obiectivele pe termen scurt, mediu și lung la FC Bihor, prezentare de directorul sportiv al clubului

Marius ANGHEL 19 Sep. 2024, 13:36 Liga 2
Obiectivele pe termen scurt, mediu și lung la FC Bihor, prezentare de directorul sportiv al clubului

Cel mai important nume dintre cele șase echipe promovate în vară din Liga 3 în Liga 2, și cel mai bogat, drept dovadă schimbările majore efectuate, atât la nivelul staffului, cât și la cel al lotului de jucători, nu o duce tocmai bine în clasament.

FC Bihor a acumulat 7 puncte în primele șase etape, cu cinci mai puțin decât CS Afumați, de exemplu, adică una dintre cele mai sărace echipe dintre cele nou-promovate, astfel că reacțiile de nemulțumire din partea publicului pretențios nu au întârziat să apară.

La conferința premergătoare jocului cu Steaua, din etapa a 7-a a Ligii 2, orădenii nu l-au mai adus la conferință pe președintele George Tătar, ci, de această dată, pe Stelian Farcău, cel care a fost numit director sportiv în această vară.

Obiectivele pe termen scurt, mediu și lung la FC Bihor, prezentare de Stelian Farcău

Rolul lui Farcău, care a și vorbit primul în cadrul conferinței la care au participat patru persoane, a fost de a face ”anumite precizări legate de obiectivele clubului, şi în contextul ultimelor rezultate”, a comunicat clubul bihorean.

Așteptările de la echipa antrenată de directorul tehnic Gustavo Aragolaza erau mult mai mari, mai ales că noile achiziții și clubul au tot vorbit despre obiectivul promovării încă de la finalul acestui sezon. Evident, cum cel care răspunde de obiectiv este în primul rând antrenorul, acesta se ferește să pronunțe cuvântul promovare, mai ales că jocul nu funcționează, iar rezultatele nu sunt cele dorite. Aragolaza vorbea după victoria cu CFC Argeș despre menținerea în Liga 2!

La conferința de presă, directorul sportiv Stelian Farcău a vorbit despre obiectivul câștigării fiecărui meci, iar pe termen scurt se dorește formarea unei echipe a cărui stil de joc să fie marcă proprie. Pe termen mediu se vrea menținerea în Liga 2, iar pe cel lung se dorește ”un lot capabil să ne aducă bucurii”!

”Obiectivul imediat este să batem Steaua, dacă putem. La fiecare meci, ne propunem cu stafful administrativ şi cu jucătorii să câştigăm meciul. Cine a fost prezent la meciurile echipei FC Bihor, acasă sau în deplasare, a văzut clar că în momentul în care am jucat am avut şansele noastre, dar ne propunem să câştigăm fiecare meci, asta, sută la sută.

Obiectivul pe termen scurt este formarea unei echipe, a unei mentalităţi şi a unei atitudini a echipei în care echipa să fie recognoscibilă imediat, adică atitudine pozitivă, agresivitate şi disponibilitate pentru joc. Deja încep să se vadă trăsăturile acestea. Vrem să fie marca noastră, în momentul în care jucăm să avem atitudinea pozitivă, vrem să câştigăm, să fim agresivi, pentru că altfel tribuna nu strigă Bihoru! Bihoru!, numai când noi le arătăm că vrem să câştigăm meciul şi dăm sută la sută.

Asta vrem pe termen scurt, pe termen mediu, menţinerea în Liga a 2-a, pentru că noi suntem echipă nou-promovată, iar pe termen lung dorim să construim un lot capabil să ne aducă bucurii şi să avem rezultate peste tot ce s-a întâmplat la FC Bihor, în toată istoria acestui club”, a declarat Farcău, citat de către club.

  • Directorul sportiv a mai spus că FC Bihor va avea un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, care va începe chiar la meciul cu Steaua, când 60 de elevi de la trei şcoli din judeţ vor vor veni la stadion în mod organizat să asiste la meci. La jocul cu bucureștenii vor fi elevi de la Colegiul Naţional ”Samuil Vulcan” din Beiuş, Şcoala Gimnazială ”Giorgiu Popa” din Câmpani şi Liceul Tehnologic nr. 1 din Suplacu de Barcău.

12 este locul ocupat de FC Bihor Oradea în clasamentul Ligii 2 după șase etape, cu 7 puncte acumulate fiind la egalitate cu Corvinul Hunedoara (locul 11 și cu două meciuri în minus), CS Mioveni (l13), Concordia Chiajna (l14) și Ceahlăul Piatra Neamț (l15).

Conferința de presă la care au participat Ioan Filip, Cristian Oros, Gustavo Aragolaza și Stelian Farcău:

https://www.youtube.com/watch?v=kY1-mDz62sE

Captură foto și video: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 19 Sep. 2024, 13:36 Liga 2
Pe aceeași temă