Călin Moldovan, declarații puternice după despărțirea de CSM Focșani: ”Strategie falimentară.” Singurul lucru pe care și-l reproșează

Adi MARICA 19 Sep. 2024, 18:31 Liga 2
Călin Moldovan, declarații puternice după despărțirea de CSM Focșani: ”Strategie falimentară.” Singurul lucru pe care și-l reproșează

Eșecul din Ghencea, 0-1 cu Steaua, i-a fost fatal lui Călin Moldovan. Antrenorul care reușise promovarea echipei CSM Focșani în Liga 2 a fost îndepărtat după doar șase etape, perioadă în care s-au obținut doar trei puncte, în urma victoriei din runda inaugurală.

Călin Moldovan, despre plecarea de la CSM Focșani: ”S-a apelat la soluția cea mai simplă”

Echipa este pregătită în această perioadă de ”secundul” Rareș Forika, semn că șefii clubului nu au găsit o soluție rapidă.

”Așa e la fotbal! Din păcate, am fost pus în situația de a renunța. Până la urmă, totul se rezumă la rezultate și s-a apelat la soluția cea mai simplă. Pe undeva a fost și dorința mea, pentru că nu se mai putea continua în condițiile actuale. Am început bine campionatul, dar apoi au venit cinci înfrângeri consecutive, asta chiar dacă aceste eșecuri eu venit, totuși, pe fondul unor jocuri bune. Am avut și ghinion, am pierdut două jocuri pe autogoluri, am pierdut la Reșița în prelungiri, cu Steaua am primit gol pe final… Au fost mai multi factori care au dus la aceste rezultate, nu numai antrenorul”, a apus, pentru Liga2.ro, Călin Moldovan, cel care a ajuns încă de miercuri acasă, la Brașov.

Moldovan: ”Promovarea în Liga 2 a surprins pe toată lumea din Focșani și nu am fost pregătiți pentru acest nivel”

Antrenorul își reproșează faptul că în vară, imediat după promovare, nu a reușit să-i convingă pe cei care conduc clubul să facă investiții pentru Liga 2.

”Singurul lucru pe care mi-l reproșez, și asta le-am spus și conducătorilor, este că nu am reușit să mă impun să aducem jucători. Aici a fost slăbiciune mea, am acceptat ca lucrurile să meargă așa cum au dorit conducătorii. Focșaniul nu a mai fost de 16 ani în Liga 2 și e clar că lumea nu înțelege nivelul Ligii a 2-a este cu totul altceva față de Liga 3. Pentru o echipa nou-promovată era nevoie de investiții masive și asta nu s-a făcut. Nu am găsit înțelegere și s-a dovedit că strategia a fost falimentară. Promovarea în Liga 2 a surprins pe toată lumea din Focșani și nu am fost pregătiți pentru acest nivel și aici mă refer la buget, condiții, infrastructură, lot. Totul s-a făcut pe repede înainte, timpul a fost foarte scurt, iar posibilitățile financiare au fost limitate. Nu am reușit să aducem ceea ce aveam nevoie. Am adus jucători cu profil defensiv care și-au justificat încrederea acordată, însă am suferit foarte mult în faza de atac, unde nu am reușit să aducem în atacant veritabil. Jucătorii cu profil ofensiv au fost aduși pe ultima sută de metri, erau nepregătiți și altfel erau decalaje mari de pregătire. Mai mult, în etapa 3 s-a accidentat Dani Enache, cel mai important jucător cu profil ofensiv. Apoi au fost probleme de indisciplină în formă continuată cu un fotbalist și a trebuit să i-au decizia excluderii, pentru că altfel riscam să pierdem grupul (n.r. – ar fi vorba despre Răzvan Gorovei, care a reveni apoi în lot în etapa 5), a mai spus antrenorul brașovean.

”Acum am nevoie de o săptămână, două de vacanță să mă liniștesc. Asta e viața antrenorilor. Stăm și așteptăm noi oportunități”
Călin Moldovan, fost antrenor la CSM Focșani

”La Focșani trebuie, în primul rând, o mentalitate sănătoasă”

Ce le trebuie celor de la CSM Focșani să spere la menținerea în Liga 2? ”Multe! În primul rând o mentalitate sănătoasă. Dacă la nivelul Ligii 3 mai merge și așa, la Liga 2 e cu totul altceva”, crede Moldovan.

  • 20 din 22 este locul ocupat de CSM Focșani în Liga 2 după șase etape, cu 3 puncte acumulate

Foto: CNC Media Action / CSM Focșani

Adi MARICA 19 Sep. 2024, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă