Andrei Tofan vrea să scoată Rapid din lupta pentru promovare: ”Mergem în Regie să luăm trei puncte. Pentru noi e un avantaj că meciul se va juca fără suporteri”

Marius DUINEA 20 Jul. 2020, 11:58 Liga 2
Andrei Tofan vrea să scoată Rapid din lupta pentru promovare: ”Mergem în Regie să luăm trei puncte. Pentru noi e un avantaj că meciul se va juca fără suporteri”

Argeșul a trecut cu bine peste retestarea împotriva COVID-19, după ce masorul echipei a ieșit pozitiv și meciul de săptămâna trecută cu CS Mioveni a fost amânat, iar acum se pregătește pentru partida cu Rapid. Jocul are loc marți, la București, în Regie, de la ora 18:30, în cadrul etapei a 3-a a play-off-ului Ligii 2.

Fundașul Andrei Tofan (24 de ani) este încrezător înaintea meciului cu Rapid că Argeșul se poate impune în deplasarea din Capitală, precizând că un avantaj pe care îl au este faptul că partida se va desfășura fără spectatori. Tofan vrea să scoată trupa giuleșteană din calculele promovării.

”Am scăpat de emoții după ce am primit rezultatele ultimului test COVID-19 și putem pregăti în liniște meciul cu Rapid. Am stat cu frică până au venit rezultatele testării. Pot spune că ne-am antrenat foarte bine până acum, iar Mister ne-a spus ce avem de făcut pentru jocul cu Rapid. Gândul nostru este doar la victorie. Mergem în Regie să luăm trei puncte pentru a putea continua cu succes lupta pentru promovare în Liga 1. Dacă învingem, îi scoatem pe cei de la Rapid din lupta pentru promovare. Totul depinde doar de noi în această luptă. Este bine că nu suntem la mâna altora. Am urmărit meciul Rapidului din deplasarea de la Petrolul. Chiar și cu doi oameni în minus, Rapid a fost periculoasă și a avut ocazii de a câștiga partida. Noi trebuie să ne facem jocul nostru și să ne intereseze mai puțin ce se întâmplă la adversar. Pentru noi este un avantaj că meciul se va juca fără suporteri. Sprijinul fanilor este foarte important pentru orice echipă. Știm cu toții ce atmosferă crează suporterii giuleșteni”, a spus Tofan.

  • Costinel Andrei Tofan are 20 de meciuri disputate în acest sezon de Liga 2 pentru Campionii FC Argeș, în 14 dintre ele începând ca titular și menținându-se integralist. În cariera sa a mai jucat pentru Sporting Piteși, Atletic Bradu, CS Balotești, Sepsi OSK Sfângu Gheorghe și Sporting Turnu Măgurele.

Andrei Tofan: ”Toate echipele încearcă să-și securizeze defensiva”

În sezonul regulat, Rapid învingea Argeșul cu 2-0 la Pitești, prin golurile marcate de Amir Jorza (54) și Petre Goge (89). În play-off, Rapid a remizat cu scorul de 0-0 atât cu CS Mioveni, cât și cu Petrolul, ambele partide fiind desfășurate în deplasare. Campionii FC Argeș a terminat tot la egalitate, și tot 0-0, jocul de la Turnu Măgurele cu Turris Oltul. Andrei Tofan are și o explicație pentru aceste rezultate fără goluri marcate.

”Trebuie să uităm ce a fost în turul campionatului și să ne gândim doar la victorie. Am urmărit toate meciurile din acest play-off și pot spune că sunt meciuri strânse. Toate echipele încearcă să-și securizeze defensiva. Doar UTA – Turris s-a jucat mai deschis. Este greu pentru toată lumea să deschidă apărarea adversarului pentru că se acordă o atenție mult mai mare acestui aspect, având în vedere că sunt doar cinci meciuri”, e de părere Tofan.

Pentru acest meci, Campionii FC Argeș nu se poate baza pe mijlocașul Andrei Panait, eliminat în partida cu Turris Oltul, în timp ce Rapid nu îi are în lot pe mijlocașul Rareș Lazăr și portarul Mihai Popa, ambii eliminați în jocul cu Petrolul.

În clasamentul play-off-ului, Rapid ocupă locul 3, cu 21 de puncte, la fel ca Petrolul și CS Mioveni, în timp ce Campionii FC Argeș se află pe ultima poziție, 6, cu 20 de puncte, însă are și un meci mai puțin desfășurat decât giuleștenii.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-a-scapat-de-emotii-retestare-impotriva-covid-19-n-a-mai-adus-niciun-caz-pozitiv-meciul-cu-rapid-se-joaca-uta-si-turris-oltul-sunt-si-ele-apte-19139755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-reprogramat-meciul-restant-arges-mioveni-sunt-cunoscute-si-datele-jocurilor-din-etapele-3-si-4-ale-play-off-ului-din-liga-2-cand-are-loc-uta-rapid-19139699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/e-baiat-bun-dar-face-greseli-crede-ca-e-dumnezeu-florin-manea-a-dat-cartile-pe-fata-dupa-plecarea-de-la-rapid-victor-angelescu-si-daniel-pancu-criticati-de-fostul-di-19139790

Marius DUINEA 20 Jul. 2020, 11:58 Liga 2
Pe aceeași temă