Cei doi jucători eliminați în primele două meciuri din play-off și-au aflat pedeapsa. Rapid a încălcat protocolul la Mioveni

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jul. 2020, 00:37 Actualizat: 11 Jul. 2020, 00:41 Liga 2
Cei doi jucători eliminați în primele două meciuri din play-off și-au aflat pedeapsa. Rapid a încălcat protocolul la Mioveni

Cei doi jucători eliminați în cele două meciuri desfășurate în prima etapă a play-off-ului Ligii 2 și-au aflat sentințele din partea Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. Fiindcă au văzut direct cartonaș roșu, chiar dacă a fost sau nu corect acordat, Andrei Panait (Campionii FC Argeș) și Raul Costin (CS Mioveni) au primit suspendare câte două jocuri și o penalitate sportivă de câte 2.000 de lei.

Andrei Panait stă în jocurile cu CS Mioveni și Rapid

După eliminarea suferită în meciul dintre Turris Oltul Turnu Măgurele și Campionii FC Argeș (scor 0-0), la o fază la care fostul șef CCA și arbitru internațional Ion Crăciunescu a spus că sancțiunea dictată de arbitrul Lucian Rusandu a fost complet eronată, Andrei Panait s-a ales cu o suspendare de două jocuri și i s-a aplicat o penalitate sportivă de 2.000 de lei. Acesta a făcut roșu în minutul 48, pentru o intrare energică, la mijlocul terenului, asupra lui Serediuc.

Astfel, Panait ratează derby-ul de pe teren propriu cu CS Mioveni (marți, 14 iulie, ora 20:00), cât și jocul din deplasare de la Rapid (21 iulie, ora 18:30).

Eliminarea lui Panait a determinat conducerea echipei piteștene să protesteze public.

Raul Costin stă tot două etape, cu Argeș și UTA

De partea cealaltă, Raul Costin, eliminat în minutul 57 al partidei dintre CS Mioveni și Rapid (scor 0-0), pentru un fault din spate asupra lui Alami, a trimit o suspendare tot de două jocuri și i s-a aplicat o penalitate sportivă de 2.000 de lei. Mijlocașul Mioveniului va rata, astfel, derby-ul de la Pitești cu Campionii FC Argeș (marți, 14 iulie, ora 20:00) și jocul de pe teren propriu cu UTA (20 iulie, ora 17:30).

Și eliminarea lui Costin a fost contestată atât de antrenorul Claudiu Niculescu, cât și de conducerea clubului, care a emis un comunicat tăios către CCA și FRF.

Rapid a primit avertisment pentru încălcarea ”Protocolului de reluare a competițiilor”

În urma meciului dintre CS Mioveni și Rapid, echipa giuleșteană s-a ales o un ”avertisment” din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF pentru încălcarea ”Protocolului”.

”În baza art. 12, 14 Bis și 15 din RD coroborat cu art. IV.3 și art. VIII pct. 17 din Protocolul de reluare competiții sezon 2019 –2020 se sancționează Fotbal Club Rapid 1923 cu penalitate sportivă de Avertisment”, sună verdictul comisiei.

Rapid a încălcat următorul punct din regulament: ”Încălcarea de către cluburi a dispozițiilor privind sosirea echipelor la stadion, echiparea jucătorilor în vestiare, ieșirea echipelor de la vestiare în momente diferite și/sau efectuarea programului de încălzire înainte de joc”. Acest punct aducea o sancțiune de 20.000 de lei.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jul. 2020, 00:37 Actualizat: 11 Jul. 2020, 00:41 Liga 2
Pe aceeași temă