Rapidiștii Rareș Lazăr și Mihai Popa și-au primit sancțiunile după eliminarea din meciul cu Petrolul. Și Ovidiu Burcă este citat la comisia FRF

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jul. 2020, 11:21 Liga 2

Rapidiștii eliminați în ”Primvs Derby” și-au primit sancțiunile din partea Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. Mijlocașul Rareș Lazăr și portarul Mihai Popa au fost suspendați o etapă după ce au primit cartonaș roșu din cumul de galbene în jocul cu Petrolul (scor 0-0). Cei doi vor rata, astfel, întâlnirea cu Campionii FC Argeș.

În meciul desfășurat de Rapid la Ploiești, cu Petrolul, în data de 11 iulie, giuleștenii au rămas în 10 pe teren în minutul 28, după ce Rareș Lazăr îl faulta pe Arnăutu și arbitrul Iulian Dima îi acorda al doilea cartonaș galben la indicațiile arbitrului de rezervă Ionuț Coza.

Ulterior, în repriza secundă, după ce încălca de două ori regulamentul la un penalty pe care l-au avut petroliștii și la care arbitrul a dictat de două ori repetarea sa, portarul Mihai Popa a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Eliminarea se producea în minutul 68, iar Rapid rămânea cu doi jucători mai puțin pe teren, însă tot nu pierdea, după ce ”lupii” nu au putut marca nici la a treia încercare din lovitura de pedeapsă.

Arbitrul central Iulian Dima i-a eliminat pe rapidiștii Rareș Lazăr și Mihai Popa în meciul de pe ”Ilie Oană” cu Petrolul. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Rareș Lazăr și Mihai Popa, sancționați cu o etapă după eliminarea din meciul cu Petrolul. Ovidiu Burcă trebuie să răspundă și el în fața comisiei

În ședința din această săptămână a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, atât Rareș Lazăr, cât și Mihai Popa au fost sancționat cu o etapă de suspendate și o penalitate sportivă de 530 lei.

Cei doi jucători ai lui Dan Alexa nu vor putea juca, astfel, meciul de marți, 21 iulie, de la ora 18:30, pe care Rapid îl care programat pe teren propriu cu Campionii FC Argeș, î netapa a 3-a a play-off-ului.

Și conducătorul Rapidului Ovidiu Burcă a fost citat la comisie după jocul cu Petrolul, însă cazul său a fost separat de cele două cu jucătorii și i s-a acordat un nou termen la data de 22 iulie.

Arădenii Amir Jorza și Cătălin Hlistei au acuzat probleme medicale după derby-ul cu Petrolul

Altfel, după meciul cu Petrolul, în tabăra Rapidului sunt și două probleme medicale. Amir Jorza a suferit o luxație la umărul drept, însă va fi apt pentru următoarea partidă, în timp ce prezența lui Cătălin Hlistei este sub semnul întrebării, după ce a suferit o entorsă la glezna stângă.

În play-off, după desfășurarea a cinci meciuri în primele două etape, fiindcă jocul Argeș – Mioveni a fost amânat din cauza unui caz de COVID-19 la trupa piteșteană, Rapid ocupă locul 5 din 6, cu 21 de puncte, la fel ca Petrolul și CS Mioveni. UTA (26 puncte) și Turris Oltul (24 puncte) ocupă primele două poziții direct promovabile, iar Campionii FC Argeș e pe locul 6, cu 20 de puncte.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jul. 2020, 11:21 Liga 2
Pe aceeași temă