Altul la rând? Lui Marin Mitran i-a expirat contractul cu FC Brașov și poate ajunge la altă echipă din Liga 2. Favoritul să fie numit președinte la clubul de sub Tâmpa

Adi MARICA 18 Jun. 2023, 19:42 Liga 2
Altul la rând? Lui Marin Mitran i-a expirat contractul cu FC Brașov și poate ajunge la altă echipă din Liga 2. Favoritul să fie numit președinte la clubul de sub Tâmpa

Contractul lui Marin Mitran ca președinte la FC Brașov a expirat vineri, 16 iunie, astfel că la reunirea lotului programată luni echipa nu are conducător. Acesta este pe punctul de a se întoarce la ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, unde a activat în trecut, în Liga 3, înainte de mandatul de un sezon la Gloria Buzău.

Trupa apărută în vara anului 2021, direct în Liga 2, când a cesionat locul nou-promovatei Corona Brașov, este aproape de a începe al treilea sezon cu un nou conducător. În ediția 2021-2022 l-a avut președinte pe Ioan Mărginean, iar în 2022-2023 a depins de Marin Mitran.

Marin Mitran a demisionat în iarnă, însă a fost convins să continue cel puțin până la 16 iunie

Mitran a avut în iarnă o tentativă de a pleca de la Brașov, dar, după ce a demisionat, acesta a ajuns la un acord cu superiorii săi pentru un contract valabil până pe 16 iunie, cu opțiune de prelungire din partea clubului.

”Prima oară am fost contactat telefonic de Sebastian Bădulescu. Am fost deschis la discuții. A doua oară m-a contactat primarul Allen Coliban. Am venit cu gânduri bune la Brașov și sper ca împreună cu colegii mei din club și cu cei din conducerea orașului să îndeplinim obiectivul: accederea în play-off”, spunea Mitran în vara trecută, la prezentarea la FC Brașov.

Interesant este că Mitran a făcut în această vară strategia de transferuri împreună cu antrenorul Dan Alexa, însă, de vineri, acesta nu mai este în acte președinte la FC Brașov.

Săptămâna viitoare, Consiliul Director al FC Brașov se va întruni și se va decide dacă Mitran va rămâne sau se va lua în calcul varianta unui nou președinte.

Cristian Mățău sau Bogdan Petric, variante de înlocuire

Soluțiile la îndemână ale primarului Allen Coliban ar fi avansarea lui Cristian Mățău din funcția de secretar general în cea e președinte sau numirea managerului Bogdan Petric. Atât Mățău, cât și Petric sunt oameni cheie aduși la FC Brașov de edil.

Petric a precizat că nu este interesat de funcția de președinte la FC Brașov. ”Eu am venit la FC Brașov ca manager și cred că pe acest post pot aduce un plus de valoare. Nu mă interesează o funcție anume și, dacă contractul președintelui nu va fi prelungit, eu doresc să rămân manager la FC Brașov”, a spus Petric.

În schimb, Mătău nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile referitoare cu o posibilă numire ca președinte la FC Brașov.

Mitran are varianta Ceahlăul

În cazul în care contractul lui Mitran la FC Brașov nu va fi prelungit, acesta are varianta unei poziții similare la Ceahlăul, echipă nou-promovată în Liga 2.

Mitran are o relație bună cu Anton Măzăreanu, finanțatorul clubului nemțean, dar și cu antrenorul Cristian Pustai, cu care a colaborat în sezonul 2021-2022 la FC Buzău (actuala Gloria Buzău).

Mitran mai fost președinte la Ceahlăul în sezonul 2019-2020.

Dan Alexa sună, luni, adunarea la FC Brașov

Luni dimineața, Dan Alexa va conduce prima ședință de pregătire a verii. În perioada 3-15 iulie, FC Brașov va efectua un stagiu de pregătire pe plan local.

Brașovenii au perfectat opt meciuri de pregătire, cele mai importante teste fiind cu Farul și CFR Cluj.

Programul amicalelor stabilite până acum de FC Brașov:

23 iunie: FC Brașov – Farul Constanța
1 iulie: FC Braşov – Inter Cristian (liga 4 Brașov)
4 iulie: FC Braşov – CFR Cluj
8 iulie: FC Braşov – Olimpic Zărneşti
12 iulie: FC Brașov – ACS Muscelul Câmpulung Elite
15 iulie: FC Braşov – Ceahlăul Piatra Neamţ
19 iulie: FC Braşov – Unirea Slobozia
22 iulie: FC Brașov – AFC Odorheiu Secuiesc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-efectuat-vizita-medicala-insa-mai-multi-jucatori-importanti-si-au-prelungit-vacanta-echipa-lui-dan-alexa-joaca-amicale-cu-ultimele-doua-campioane-19275199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-mutari-surpriza-la-inceputul-campaniei-de-achizitii-a-luat-doi-jucatori-din-liga-2-si-un-altul-de-la-o-retrogradata-din-superliga-19275110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-scapat-de-interdictia-la-transferuri-primita-de-la-fifa-marin-mitran-asteapta-acum-banii-publici-avem-incredere-in-autoritatile-locale-pentru-a-putea-intra-in-normalitate-19274969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scenariu-cu-repetitie-la-fc-brasov-dan-alexa-intampina-aceleasi-probleme-ca-in-startul-sezonului-trecut-lucrurile-trebuie-reglate-sunt-promisiuni-19274849

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-mari-pentru-fc-brasov-ghidul-de-finantare-prin-care-clubul-poate-primi-bani-de-la-consiliul-local-nu-a-fost-aprobat-allen-coliban-schimb-dur-de-replici-vreti-sa-desfiintati-fc-br-19273467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cu-chirurgul-inainte-dan-alexa-a-semnat-prelungirea-contractului-cu-fc-brasov-ma-simt-foarte-motivat-si-foarte-bine-19269304

Adi MARICA 18 Jun. 2023, 19:42 Liga 2
Pe aceeași temă