Unirea Alba Iulia, gest de suflet pentru copiii cu Sindrom Down! ”Am fost onorați să desfășurăm o activitate care ne-a umplut inimile de bucurie!”

Dan HENEGAR 23 Oct. 2024, 12:14 Liga 3

Gest de suflet făcut de CSM Unirea Alba Iulia! Jucătorii echipei din Liga 3 au petrecut timp, marți, 22 octombrie 2024, alături de copii cu Sindromul Down.

Copii cu Sindromul Down au petrecut timp cu jucătorii echpei CSM Unirea Alba Iulia

Pe stadionul Cetate din orașul Marii Uniri a fost o întâlnire specială, fotbaliștii pregătiți de Alexandru Pelici antrenându-se și jucând un meci demonstrativ alături de 11 copii din tot județul Alba.

Cei 11 copii vor intra pe teren, alături de echipa albaiuliană, la meciul din Cupa României cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, de săptămâna viitoare, urmând să-i însoțească pe Giurgiu și compania, în momentele dinaintea startului partidei, de la vestiare și până la prezentarea echipelor.

Inițiativa a fost demarată în urmă cu un an, la inițiativa lui Cosmin Stanciu (CTC Store), responsabil fiind și Virgil Moșneag, alături de Cătălin Marc, profesor de sport în Sebeș, cel care în fiecare vineri îi pregătește, la Drâmbar, pe copii.

”Avem opt copii care vin regulat la antrenamente. Nu contează atât de mult că joacă fotbal, cât că s-a dezvoltat un spirit de unitate, avem și un salut aparte. Pentru mine a fost o experiență inedită că am avut parte de întâlnirea cu fotbaliștii de la Unirea Alba Iulia, iar pentru copii a fost ceva extraordinar. Nici nu pot explica sentimentele trăite. Jucătorii s-au implicat, ne-au încurajat, părinții s-au bucurat enorm. Abia așteptăm meciul din Cupa României”, a spus Cătălin Marc.

Bogdan Petric: ”Fiecare zâmbet și fiecare îmbrățișare din această zi ne-a reamintit că fotbalul poate să depășească orice barieră”

Sub sloganul ”Fotbalul depășește orice frontieră” s-a derulat evenimentul emoționant la care au participat ”Campionii Speciali” de la Academia Optimum GT.

La finalul partidei, copii au primit fanioane cu echipa din Cetatea Marii Uniri, dar și invitația să îi însoțească pe teren pe jucătorii uniriști, la confruntarea din grupele Cupei României, împotriva prim-divizionarei Sepsi OSK.

”Fotbalul, pentru noi, la Unirea Alba Iulia, înseamnă mai mult decât un sport – înseamnă comunitate, unitate și emoție. Suntem echipa comunității, o comunitate pe care o prețuim, iar fiecare zâmbet și fiecare îmbrățișare din această zi petrecută alături de „Campionii Speciali” de la Academia Optimum GT ne-a reamintit că fotbalul poate să depășească orice barieră și că indiferent de rezultat, atunci când suntem împreună sufletele noastre sunt pline de emoție și bucurie.

Am fost acolo să le oferim acestor copii minunați o zi specială, însă ei ne-au oferit ceva mult mai prețios: ne-au arătat adevărata frumusețe a fotbalului și a spiritului de echipă. Totodată, suntem onorați că au acceptat invitația să iasă alături de noi pe teren la primul meci din grupele Cupei României, împotriva echipei de prima ligă Sepsi Sfântu Gheorghe, meci la care îi așteptăm în număr cât mai mare pe toți albaiulienii, respectiv pe iubitorii fotbalului din județ, a declarat Bogdan Petric, team manager la CSM Unirea Alba Iulia.

  • În campionatul Ligii 2, CSM Unirea Alba Iulia ocupă locul 1 în Seria 7, cu 20 de puncte acumulate în opt meciuri. În etapa 9, echipa antrenată de Alexandru Pelici joacă în deplasare la ACSM Codlea (locul 10, ultimul, cu 3 puncte), vineri, de la ora 15:00.

Foto și video: CSM Unirea Alba Iulia

Dan HENEGAR 23 Oct. 2024, 12:14 Liga 3
Pe aceeași temă