Alexandru Popovici a semnat cu una dintre retrogradatele din Liga 2 după despărțirea de Ripensia. Ce șansă are echipa să continue în eșalonul secund

Marius ANGHEL 26 May. 2021, 14:12 Liga 2
Alexandru Popovici a semnat cu una dintre retrogradatele din Liga 2 după despărțirea de Ripensia. Ce șansă are echipa să continue în eșalonul secund

CSM Slatina a retrogradat în Liga 3 după doar un sezon petrecut în Liga 2, însă continuă să spere la un loc în eșalonul secund și în ediția următoare, 2021/2022. Fie profitând de retragerea mai multor formații cu drept de a evolua în noua ediție de campionat la acest nivel, fie prin refacerea Ligii 2 cu două serii.

Până își va afla cu siguranță campionatul în care va evolua mai departe, CSM Slatina a perfectat un prim transfer, de nivel de Liga 2. Clubul oltean a semnat un contract, fără să precizeze durata, cu atacantul Alexandru Popovici (32 de ani), recent despărțit de Ripensia Timișoara.

Alexandru Popovici, primul transfer perfectat de CSM Slatina după retrogradarea din Liga 2

Timișoreanul Popovici, fostul căpitan al Ripensiei, are în cariera sa mai multe meciuri jucate în Liga 1, dar și în afara țării.

”Alexandru Popovici vine să întărească ofensiva echipei noastre. Atacantul, în vârstă de 32 de ani, are numeroase prezenţe în primele două ligi ale fotbalului românesc, iar în sezoanele precedente a evoluat pentru Ripensia Timişoara.

În decursul carierei, Alexandru Popovici a mai jucat pentru Politehnica Timişoara, CSM Reşiţa, CS Buftea, Gloria Buzău, Concordia Chiajna, Poli Timişoara şi Ripensia Timişoara. În străinătate, a evoluat în prima ligă din Azerbaijan, pentru FC Sabail. Bun venit, Alexandru Popovici”, a anunțat CSM Slatina pe pagina sa de Facebook.

Popovici s-a despărțit de Ripensia după doi ani și jumătate

Alexandru Popovici a fost primul jucător care s-a despărțit de Ripensia la finalul acestui sezon. Ulterior a fost urmat de Alexandru Neagu.

Popovici a jucat în cariera sa la Poli Timișoara, cea originală, FCM Reșița, CS Buftea, Gloria Buzău, Concordia Chiajna, ACS Poli și FK Sabail (Azerbaidjan) înainte de a ajunge la Ripensia, în septembrie 2018.

”Am avut o discuție cu conducerea. Ei își doresc un proiect cu jucători tineri, merg în continuare pe această linie. Patronului i-a ieșit acest proiect (n.r. – echipa s-a salvat de la retrogradarea în Liga 3). Le doresc succes. Eu eram cel mai în vârstă, ceilalți nici măcar nu se apropiau de vârsta mea”, declara, pentru Liga2.ro, Popovici, care la momentul acela, acum două săptămâni, nu știa deocamdată ce va face mai departe: ”Am discutat, dar mi-a spus și patronul că mai pot să joc (n.r. – referitor la faptul că Dumitru Mihu nu i-a propus un post în cadrul clubului Ripensia). Deocamdată, nu știu ce o să fac. Vreau să mă liniștesc. Să văd și eu cine promovează, cine retrogradează.”

În acest sezon de Liga 2, Popovici a evoluat în 17 meciuri pentru Ripensia, 10 ca titular, fără să înscrie. Pentru echipa roș-galbenă a prins 65 de meciuri în eșalonul secund și a înscris șase goluri.

Cel mai bun sezon al său a fost cel din 2016/2017 al Ligii 1, când evolua în 34 de meciuri pentru ACS Poli Timișoara și înscria 6 goluri.

CSM Slatina își caută comentator sportiv

În ceea ce o privește pe CSM Slatina, clubul oltean a anunțat, în urmă cu o zi, prin intermediul paginii sale de Facebook, că își caută comentator sportiv. Cel mai probabil pentru a comenta meciurile din următorul sezon.

CSM Slatina a fost una dintre puținele echipe din campionatul Ligii 2 recent încheiat în care și-a transmis în direct meciurile de acasă atunci când nu a fost televizată. Mai mult, a avut și comentator.

”Vrem să faci parte din echipa noastră!
Cerinţe: dezinvolt, dinamic, stăpân pe limba română, cunoscător al fenomenului fotbalistic, în special regulile jocului, disponibilitate la un program de lucru flexibil
Dacă crezi că ţi se potriveşte rolul de comentator sportiv, trimite o înregistrare, de cel puţin 2 minute, cu tine comentând o fază de meci, la adresa de e-mail [email protected], sună anunțul celor de la CSM Slatina.

CSM Slatina, a treia la rând dintre retrogradate în cazul în care vor rămâne locuri vacante în noul sezon de Liga 2

CSM Slatina a încheiat sezon regular al Ligii 2, ediția 2020/2021, pe locul 18 din 20, cu 15 puncte acumulate în 19 meciuri. Echipa olteană obținuse alte trei puncte pe teren, după ce a învins acasă Turris Oltul, însă retragerea formației teleormănene din campionat a dus la anularea acestui rezultat important obținut de Slatina.

Slatina a mers apoi în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, unde în șase meciuri a obținut o victorie, un egal și patru înfrângeri, cu un total de 19 puncte terminând pe locul 6 din 7, doar peste Pandurii Târgu Jiu (14 puncte) și sub Farul (42 puncte), Metaloglobus, ”U” Cluj (ambele cu 39 de puncte), Ripensia (36 puncte) și Fotbal Comuna Recea (35 puncte). Această poziție i-a adus retrogradarea în Liga 3.

Echipa a fost antrenată de-a lungul sezonului de Mihai Ianovschi (etapele 1-13), Mircea Voicu (14-15), Dinu Todoran (16-20) și Cristian Stănculețu (21, 1-7 play-out).

În cazul în care noul sezon de Liga 2 va avea tot 20 de echipe, iar mai multe dintre cele care au dreptul să evolueze în acest campionat nu se vor înscrie, fiindcă sunt mai multe cu probleme, atunci CSM Slatina are a treia șansă să fie reprimită în eșalonul secund. Dintre retrogradate, cu un punctaj mai mare au încheiat sezonul Fotbal Comuna Recea (35 puncte) și CSM Reșița (26 puncte). Sub Slatina au fost Pandurii Târgu Jiu (14 puncte) și Aerostar Bacău (11 puncte).

Foto: Dani Amariei și Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-stabilit-datele-primei-etape-din-liga-2-si-liga-3-sezonul-2021-2022-19186779

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-plecare-de-la-ripensia-chiar-cea-a-capitanului-alexandru-popovici-am-avut-o-discutie-cu-conducerea-19184411

Marius ANGHEL 26 May. 2021, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă