Destinație surpriză pentru Marian Târșa după despărțirea de Poli Iași. ”Ce am vorbit, asta mi-au pus în contract. Se dorește promovarea, ca și în sezonul trecut”

Narcis POHOAȚĂ 16 Feb. 2022, 11:11 Liga 2
Destinație surpriză pentru Marian Târșa după despărțirea de Poli Iași. ”Ce am vorbit, asta mi-au pus în contract. Se dorește promovarea, ca și în sezonul trecut”

La câteva zile după ce și-a reziliat contractul cu Politehnica Iași, mijlocașul Marian Târșa (23 de ani) și-a găsit echipă. Nu în Liga 2, așa cum și-ar fi dorit, ci în Liga 3.

Curtat de mai multe formații din Moldova, între care Dante Botoșani, Hușana Huși sau CSM Ceahlăul Piatra Neamț, Marian Târșa a ales în cele din urmă oferta celor de la Vedița Colonești, echipă din județul Olt. Mijlocașul născut la Vaslui a semnat până în vară cu echipa clasată pe locul 4 în Seria a 6-a a Ligii 3, obiectivul fiind promovarea în liga secundă.

Marian Târșa a ales Vedița după despărțirea de Poli Iași

Târșa a explicat pentru Liga2.ro de ce a ales oferta celor de la Vedița Colonești.

”Am ales să merg la Colonești pentru că mi s-au părut cele mai bune condiții. Oamenii de acolo m-au sunat duminică, am vorbit și luni am semnat. Ce am vorbit, asta mi-au pus în contract. Chiar dacă mi-am dorit să merg la o echipă de Liga a 2-a, am făcut acest pas pentru că nu am putut să mai aștept. Îmi doresc să fiu sănătos și să joc meci de meci până în vară. Aici se dorește promovarea, ca și în sezonul trecut, când echipa a pierdut barajul cu Brașovul. Sper ca în vară să fim în Liga a 2-a. În plus, în alegerea mea a contat și faptul că fiul primarului de aici este fost fotbalist (n.r. – Mircea Stan), antrenor secund la echipă este Iulian Tameș, fost fotbalist la Dinamo sau FC Argeș, a venit și Anghelina, de la Chiajna, Cotigă, fost la FC Argeș și vor să mai aducă niște jucători pentru a reuși promovarea. Eu zic că sunt echipe în Liga a 2-a care nu au condițiile de aici”, a declarat Marian Târșa.

Revenit în vară la Politehnica Iași, Marian Târșa a fost pus pe liber de către antrenorul Costel Enache și și-a reziliat în cele din urmă contractul cu gruparea din Copou. În prima parte a sezonului a evoluat în 7 meciuri pentru ieșeni, doar 211 minute. În cariera sa a mai jucat pentru FC Botoșani și Academica Clinceni.

Vedița Colonești are șanse să meargă în play-off, însă mici să prindă barajul de promovare

În această iarnă, Vedița Colonești i-a mai achiziționat pe Marian Anghelina (mijlocaș, ex Concordia Chiajna), Daniel Mitrache (fundaș, ex FC Voluntari 2), Toukam Nop Frank Stephane (fundaș central), Wilfred Achille Njindja (mijlocaș, ex Știința Miroslava) și Andrei Mateiciuc (atacant, ex AFC Odorheiu Secuiesc).

Vedița Colonești ocupă după 15 etape locul 4 în Seria a 6-a a Ligii 3, cu 23 de puncte, fiind la mare distanță de primele două clasate, cele care după încheierea play-off-ului vor merge la barajele de promovare. În acest moment, liderul Viitorul Dăești are 14 puncte în plus față de trupa din județul Olt, în timp ce a doua clasată, CSM Slatina, are 13 puncte în față.

În ultimele trei etape ale sezonului regular, în care Vedița se va lupta cu CSM Alexandria, ACSO Filiași și Sporting Roșiori pentru ultimele două locuri care duc în play-off, trupa din Colonești va întâlni Flacăra Horezu (locul 9, acasă), CSM Slatina (locul 2, deplasare) și Minerul Costeşti (locul 10, acasă). Campionatul se reia la 11 martie.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-iasi-s-a-despartit-de-marian-tarsa-mijlocasul-nu-excludere-o-noua-revenire-la-clubul-din-copou-dandu-l-ca-exemplu-pe-nicolo-napoli-in-relatia-cu-fc-u-craiova-19219109

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marian-anghelina-a-ajuns-in-liga-3-dupa-rezilierea-cu-concordia-chiajna-a-contat-faptul-ca-sunt-aproape-de-finalul-carierei-si-vreau-sa-petrec-mai-mult-timp-cu-familia-19216849

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-echipele-care-vor-evolua-in-play-off-ul-ligii-3-cunoscute-pe-jumatate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-raportul-este-asemanator-si-in-privinta-cluburilor-care-vor-juca-in-19214968

Narcis POHOAȚĂ 16 Feb. 2022, 11:11 Liga 2
Pe aceeași temă