Unirea Dej a pierdut din nou în fața Stelei, acum în Cupa României și la o diferență minimă. Dacian Nastai: ”Asta înseamnă că progresăm, că ne dezvoltăm”

Marius ANGHEL 31 Aug. 2023, 15:44 Cupa României

Aventura Unirii Dej în acest sezon al Cupei României s-a încheiat după două jocuri, în faza Play-off-ului.

După un 3-2 chinuit la Unirea Ungheni, contra unei echipe din Liga 3, în Turul 3, trupa lui Dacian Nastai a cedat acasă, miercuri, în Play-off, contra Stelei, formație colegă din campionat care în urmă cu două etape reușea să îi administreze un 6-2 tot la Dej. De această dată, echipa clujeană a avut o evoluție mai bună și a cedat doar cu 0-1, cu un gol primit din penalty pe final.

După joc, Dacian Nastai a remarcat progres în jocul elevilor săi.

Bogdan Chipirliu, iertat de eliminare la jocul cu Alexandria, i-a adus eliminarea Unirii Dej din Cupa României

Unicul gol al meciului desfășurat miercuri pe stadionul Municipal din Dej a fost marcat în minutul 83, atunci când golgheterul Stelei a reușit să înscrie din penalty. Bogdan Chipirliu, care în mod normal ar fi trebuit să fie suspendat la acest meci, dacă arbitra Alina Peșu nu s-ar fi păcălit în jocul Stelei cu CSM Alexandria, când i-a anulat al doilea galben lui Chipirliu fiindcă jucătorul i-a spus că nu el a fautat, ci Chunchukov, a punctat dintr-un penalty obținut de Stephan Drăghici.

În prima repriză, una disputată pe o ploaie torențială, dejenii ar fi putut înscrie în minutul 27, atunci când Sergiu Ciocan a ratat din 5 metri la o minge respinsă de Frânculescu după un șut al lui Piftor. Unirea a mai avut o mare situație de gol prin care ar fi putut egala și trimite meciul în prelungiri, la ultima fază, dar Negrea a fost incapabil să trimită cu capul, din 2 metri, în plasă.

Dacian Nastai, după al doilea eșec în fața Stelei: ”Am jucat pot să spun că de la egal la egal cu acea echipă”

După joc, antrenorul Dacian Nastai a remarcat faptul că echipa sa s-a descurcat mult mai bine față de precedentul meci cu Steaua, desfășurat în urmă cu două săptămâni în campionat, tot la Dej, când bucureștenii se impuneau cu scorul de 6-2. Nastai a dat vina și pe ploaie fiindcă elevii săi n-au reușit să aibă o posesie mai bună.

”Din păcate, drumul nostru în Cupa României se oprește în minutul 83. Până atunci eu cred că am jucat pot să spun că de la egal la egal cu acea echipă care acum aproximativ zece zile ne dădea un sec 6-0 (n.r. – scorul a fost 6-2 pentru Steaua). Asta înseamnă că progresăm, că ne dezvoltăm, că încep să se vadă și în timpul jocului lucruri pe care noi le pregătim la antrenament. Păcat că astăzi vremea un pic nu ne-a ajutat, pentru că ne doream să avem o posesie mai prelungită. Din cauza ploii torențiale, starea terenului, uneori, nu ne-a dat posibilitatea ca să ducem acea posesie până acolo unde am dorit noi”, a spus Nastai la interviul de după meci.

”Sunt mulțumit pentru că am legat două jocuri cu lucruri bune”

La acest nou duel cu Steaua, Nastai a făcut modificări în primul ”11”, unde s-au regăsit Roș, Geană sau Ciuciulete. Antrenorul gândise o altă formulă de start, însă Chira a fost înlocuit în ultimul moment cu Victor Stancovici, iar pe bancă în locul acestuia din urmă a apărut Cătinean, inițial neinclus în lot.

”Toți jucătorii trebuie să înțeleagă că contractele care sunt semnate nu sunt pe post de titular sau de rezervă. Sunt contracte de jucători profesioniști. Atunci când noi le cerem, trebuie să intre, să fie soluții viabile, soluții care să ajute echipa, așa cum s-a întâmplat cu marea parte a jucătorilor, care atunci când s-a apelat la ei și-au făcut treaba foarte bine”, a explicat Nastai, care s-a declarat oarecum mulțumit că echipa s-a prezentat bine în ultimele două jocuri, însă este îngrijorat pentru următorul meci, cel din campionat, de acasă, cu Gloria Buzău: ”Sunt mulțumit pentru că am legat două jocuri cu lucruri bune, unul la Slatina, unde am reușit să obținem o victorie la care nu se aștepta nimeni, mai ales după acel usturător 2-6 cu Steaua. Din păcate, față de echipa adversă cu care noi ne vom lupta sâmbătă avem mai puțin de o zi de refacere. Va fi greu și vom avea nevoie de un sprijin deosebit din partea publicului pentru a trece de acest meci dificil, contra unei echipe care are un total alt obiectiv față de noi. Le voi spune jucătorilor să ne dăm șansă. Pentru că în meciul trecut cu Steaua am avut 0-1 în minutul 5, 0-2 în minutul 30 și așa ai șanse foarte mici. Atunci când începe jocul bine, când câștigi minute, când ești implicat, ai o șansă să duci jocul și din punct de vedere al rezultatului spre direcția pe care ți-o dorești.”

Unirea Dej în meciul cu Steaua din Cupa României: R. Pop – M. Geană, D. Pop, Negrea, Roș (Kereki 89′), Vic. Stancovici (Scocîlcă 73′), Ciuciulete, Ad. Pop, Ciocan (Zamfirescu 66′), Blaj (cpt.)(Golda 73′), Piftor (Al. Șuteu 66′). Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – Cătinean, Pruteanu, Vl. Stancovici.

  • Pentru Unirea a jucat și Mihai Kereki, revenit de la Târgoviște, acolo unde fusese dorit de Dragoș Militaru, dar nu a mai apucat să semneze cu Chindia după ce antrenorul a fost demis.

Urmează meciul cu Gloria Buzău, în etapa a 5-a a Ligii 2

În etapa a 5-a a Ligii 2, Unirea Dej joacă sâmbătă, de la ora 12:00, acasă cu Gloria Buzău, formație care a jucat în Cupa României marți și a câștigat cu 2-0 la Deva.

După primele patru etape ale campionatului, Unirea Dej ocupă locul 10, cu 6 puncte, iar Gloria Buzău se află pe poziția a 4-a, cu 8 puncte.

https://www.youtube.com/watch?v=AUayoRr-QfI

Foto: Riti Jozsef / Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primul-meci-al-zilei-incepe-de-la-ora-1700-la-oradea-altele-sase-au-loc-de-la-1730-19282904

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-a-eliminat-cfc-arges-din-cupa-romaniei-19283031

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-5-a-a-ligii-2-are-mai-multe-meciuri-programate-duminica-si-se-incheie-marti-cu-un-derby-de-clasament-s-a-revenit-la-trei-partide-televizate-19282570

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-victorie-cu-2-0-contra-csm-deva-in-cupa-romaniei-19282878

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u18-cu-cinci-jucatori-din-liga-2-in-lot-19282907

Marius ANGHEL 31 Aug. 2023, 15:44 Cupa României
Pe aceeași temă