Adrian Zaluschi a descris atmosfera din vestiarul Politehnicii după eliminarea din Cupa României: ”Am sperat, și jocul nostru ne-a dat încredere.” Motivația adusă de eliminarea lui Ursu și regretul față de echipamentul aniversar

Anda DELIU 02 Dec. 2021, 11:54 Liga 2

Poli Timișoara și-a terminat aventura în acest sezon de Cupa României în faza sferturilor de finală, după ce Campionii FC Argeș a eliminat-o pe ”Dan Păltinișanu” cu 5-4 la lovituri de departajare, după 0-0 după 90 și, respectiv, 120 de minute de joc.

După meci, Adrian Zaluschi, executantul primei lovituri de la 11 metri din toată seria, a spus că toată echipa a fost foarte supărată pentru eliminare.

Jocul i-a făcut să spere pe poliști

Chiar și cu peste 30 de minute jucate cu om în minus, Poli nu a luat gol din acțiune de la o echipă din Liga 1. De aceea, alb-violeți au sperat că pot face o nouă surpriză în competiția KO, după ce runda trecută eliminau Rapid.

”Ne pare rău că am ieșit în modul acesta din Cupa României. Felicit echipa adversă pentru victoria de astăzi. Suntem extrem, extrem de supărați. Cu siguranță am sperat, mai ales că am dus jumătate de oră meciul cu un om în minus. Clar că am sperat, și jocul nostru ne-a dat încredere”, a mărturisit Adrian Zaluschi după joc.

Zaluschi a deschis bine seria loviturilor de departajare

Mijlocașul lui Poli a bătut prima lovitură de la 11 metri și a marcat. De obicei, bate penalty-uri și, de aceea, s-a început cu el. ”De obicei, eu bat penalty-uri la echipă și din acest motiv am fost pus să bat primul, pentru a da încredere jucătorilor”, a punctat tehnicul mijlocaș.

După el, Claudiu Pamfile a trimis în transversală, iar Rareș Lazăr, Cristian Bocșan și Cosmin Bîrnoi au marcat când le-a venit rândul. Însă toți jucătorii Argeșului au marcat.

Eliminarea lui Ursu i-a mobilizat

În minutul 90, Octavian Ursu a fost eliminat după ce a luat al doilea cartonaș galben. Zaluschi spune că acest lucru a ambiționat echipa, care a reușit să ajungă, ulterior, la lovituri de departajare.

”Ne-am ambiționat că a luat Ursu roșu, pentru că cu un om în minus cam toate echipele se mobilizează mai bine”, a spus Zaluschi, care a intrat în meci în minutul 87, în locul lui Cătălin Oanea. Zaluschi a avut și un șut bun în prelungiri, în minutul 92, însă mingea trimisă de el de la circa 25 de metri central a fost respinsă peste poartă de goalkeeper, altfel s-ar fi dus sub transversală.

Poli Timișoara a avut tricouri alb-negre

La acest meci, Poli a avut șorturi cu alb-violet, dar tricouri în alb și negru. E vorba de un echipament aniversar, cu dungi, tricouri cu șiret la gât, ca acum peste jumătate de veac, o siglă mai veche a clubului, dar și inscripția ”100 Politehnica” pe piept, pentru a marca Centenarul clubului. Pe spate, în locul numelui, pe tricou este scris ”Primii 100 de ani”.

Echipamentul nu va deveni însă o rutină. ”Ne-am simțit foarte bine în tricourile aniversare. Păcat că nu le putem folosi și pe viitor. Mă gândesc că vom reveni în alb-violet”, a mai spus Zaluschi.

Tricouri asemănătoare cu cele purtare de jucători în meciul cu Campionii FC Argeș au fost deja scoase la vânzare de club, iar unul poate fi achiziționat la prețul de 150 de lei.

Poli Timișoara se oprește în sferturi în acest sezon de Cupa României, iar în campionat joacă ultimul meci oficial din 2021 sâmbătă, la Giurgiu, chiar în ziua de Centenar a clubului, cu Astra, de la ora 12:00, în etapa a 16-a a Ligii 2.

REZUMAT meci Politehnica Timișoara – Campionii FC Argeș 4-5 (0-0 după 90 și 120 de minute, 4-5 după lovituri de departajare):

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Video: Telekom Sport

Anda DELIU 02 Dec. 2021, 11:54 Liga 2
Pe aceeași temă