Agonie alb-violetă! Argeșul a eliminat-o pe Poli la lovituri de departajare, refuzând Timișoarei o calificare în semifinalele Cupei României în anul Centenarului clubului

Anda DELIU 01 Dec. 2021, 21:46 Liga 2

Campionii FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României cu 5-4 cu Poli Timișoara după lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar, cât și în prelungiri jocul s-a terminat 0-0.

Meciul a fost unul destul de sărac în faze de fotbal, cu puține ocazii, mai ales în prima repriză a timpului regulamentar. Ulterior, formația din Trivale a presat, dar fără mare succes, cu câteva ratări mari. Timișorenii au rămas în inferioritate numerică la finalul timpului regulamentar, dar, chiar și așa, elevii lui Andrei Prepeliță s-au chinuit și în prelungiri.

Fotbal cam puțin în partida dintre cele două echipe alb-violete

Cu toate că meciul a venit în seara de la final de minivacanță și lumea era liberă, pe stadionul ”Dan Păltinișanu” au fost sub 2.000 de oameni, destul de puțin, mai ales că nu a fost o vreme așa de potrivnică. Timișorenii au jucat cu un echipament în alb-negru, aniversar pentru Centenar, iar Argeșul a purtat violetul tradițional.

Diferența de ligi dintre cele două echipe nu s-a simțit prea tare în prima repriză, când Poli a avut prima mare ocazie în minutul 21, prin Oanea, care a șutat și l-a pus serios la treabă pe Croitoru.

Argeșul a avut o șansă mare de a marca în minutul 29, când Păduraru a respins spectaculos reluarea cau capul lui Said. Peste un minut, Ursu a avut ocazia să scape singur spre poartă, dar a tras total defectuos, din careu.

Emoții pentru Poli în minutul 69, Argeșul s-a chinuit mult

Poli a rămas în repriza a doua fără Scutaru, accidentat la o fază din apropierea porții lui Păduraru. Portarul Politehnicii a fost aproape să facă un gol cadou piteștenilor, la o fază din minutul 69, când a scăpat mingea, iar Arias a reușit să o trimită în poartă, dar s-a dat fault la portar. Peste un minut, și Said a avut ocazie periculoasă, iar în minutul 84, Isfan l-a pus la încercare pe Păduraru, dar fără succes.

Din minutul 90, Octavian Ursu a primit al doilea avertisment, după o intrare tare, cu piciorul ridicat. În câteva minute de superioritate, Argeș nu a mai avut ce face, astfel că s-a ajuns în prelungiri.

Piteștiul s-a chinuit cu locul 15 din Liga 2, în superioritate numerică

Oaspeții au continuat să pună mai multă presiune și să mute și ofensiv în prelungiri, însă au continuat să se chinuie foarte mult și să rateze reluări teoretic simple în careul din fața porții lui Păduraru. Poli l-a pierdut l-a pauza dintre reprizele de prelungiri și pe Ignea, accidentat, chiar la ultima schimbare pe care echipa putea să o mai facă. Repriza a doua a fost tot una cu argelenii într-un presing steril, iar, astfel, s-a ajuns la loviturile de departajare.

Pentru Poli a marcat Adrian Zaluschi, Claudiu Pamfile a trimis în transverală, Rareș Lazăr a marcat, la fel și Cristian Bocșan și Cosmin Bîrnoi, dar degeaba.

Pentru Campionii FC Argeș au înscris toți executanții: Iasmin Latovlevici, Mihai Isfan, Aurelio Arias, Diogo Viana și Kehinde Fatai

REZULTATELE din FAZA I, FAZA A II-A, FAZA A III-A, FAZA A IV-A, 16-IMI și OPTIMI

POLITEHNICA TIMIȘOARA – CAMPIONII FC ARGEȘ 4-5 (0-0 după 90 și 120 de minute, 4-5 după lovituri de departajare)

Au înscris de la loviturile de departajare: Adrian Zaluschi, Rareș Lazăr, Cristian Bocșan, Cosmin Bîrnoi / Iasmin Latovlevici, Mihai Ișfan, Aurelio Arias, Diogo Viana, Kehinde Fatai
A ratat de la loviturile de departajare: Claudiu Pamfile / .

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Scutaru (Bocșan 53′), Mera (cpt.), Pamfile – D. Andrei (Bîrnoi 59′), R. Lazăr, Ignea (Denis Radu 106′), Oanea (Zaluschi 87′) – Oct. Ursu, Gerbi
Rezerve neutilizate: Morariu – D. Olariu, Rob. Hațegan
Antrenor: Nicolae Croitoru
Eliminat: Octavian Ursu 90′ (cumul de cartonașe galbene)

Campionii FC Argeș: Fl. Croitoru – Telcean (C. Tofan 46′), Pițian (Joao Miguel 94′), Boldor, Latovlevici – Diogo Viana, Meza Colli (cpt.), Raynov, Ruan (Arias 46′) – Palic (Ișfan 46′) – Said (K. Fatai 75′)
Rezerve neutilizate: Greab – Mușat, I. Șerban, Honciu
Antrenor: Andrei Prepeliță

Stadion: ”Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova) și Marius Cristian Marchidanu (Brăila); Rezervă: Bogdan Dumitrache (Bucureşti); Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) și Mihai Marius Andrieş (Bucureşti). 

Piteștiul merge în semifinalele Cupei României, Timișoara, prin Poli, se luptă pentru menținerea în Liga 2

Campionii FC Argeș este a treia echipă care urcă în semifinalele Cupei României, după Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (2-1 pe ”Ilie Oană” cu Chindia) și FC Voluntari (1-0 cu FC Buzău).

  • Ultimul meci al acestei faze are loc mâine, joi, de la ora 20:30, pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, între ACSO Filiași (Liga 3) și Universitatea Craiova (Liga 1).

Poli Timișoara ratează accederea în semifinale și în ultimul meci oficial din 2021, în Liga 2, joacă sâmbătă, la Giurgiu, chiar în ziua de Centenar a clubului, cu Astra, de la ora 12:00.

În campionat, Argeșul va juca luni, acasă, cu Gaz Metan Mediaș.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Politehnica Timișoara

 

Anda DELIU 01 Dec. 2021, 21:46 Liga 2
Pe aceeași temă