Imagini fabuloase cu Adrian Mihalcea. Antrenorul Gloriei Buzău a simulat o lovitură primită de la Ionuț Neagu și s-a tăvălit pe jos în prelungirile meciului cu SC Oțelul. Arbitrul n-a gustat teatrul și l-a eliminat

Marius ANGHEL 17 May. 2023, 00:15 Liga 2

A fost tensiune maximă la finalul meciului dintre Gloria Buzău și SC Oțelul Galați, încheiat cu victoria gazdelor cu 1-0. Pe fondul unui meci în care golul a fost controversat, iar arbitrul a refuzat oaspeților două lovituri de pedeapsă, cel puțin una fiind evidentă, la hențul lui Trebotic, spiritele s-au încins și în prelungiri.

Antrenorul Gloriei, Adrian Mihalcea, a fost actorul unei faze de teatru pur, negustat de arbitrul Viorel Flueran. Mihalcea a simulat o lovitură, și-a adus aminte de vremurile în care era fotbalist și s-a zvârcolit pe jos, însă tot a fost eliminat.

Antrenorul Adrian Mihalcea, eliminat pentru simulare

Mai întâi, în minutul 90+1 al jocului din Crâng, contând pentru etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, Adrian Mihalcea a avut o reacție nervoasă pe margine la un fault comis asupra unui jucător al Gloriei chiar în fața băncii de rezerve. Pentru ea, antrenorul a văzut cartonașul galben.

Ulterior, în minutul 90+5, a urmat o fază halucinantă. La o minge ieșită în afara terenului, un aut al Gloriei, niciun jucător al lui Mihalcea nu s-a grăbit să repună mingea în joc. Ionuț Neagu de la SC Oțelul a alergat să ia balonul aflat chiar lângă banca de rezerve a Gloriei, însă chiar înainte să ajungă acolo Adrian Mihalcea s-a băgat în fața sa și a protejat balonul, cum fac fotbaliștii pe teren. Probabil antrenorul și-a dat seama de gafa pe care a făcut-o, neregulamentară, de a împierdica un jucător să joace sau să repună balonul în joc, și a sărit ca ars.

Mihalcea și-a dus mâinile la față și a acuzat o lovitură, s-a zvârcolit pe jos, însă arbitrul central Viorel Flueran a văzut foarte bine ceea ce s-a întâmplat și s-a dus la margine să-l sancționeze. I-a arătat al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu, eliminându-l.

Au urmat câteva îmbrânceli între cei prezenți acolo, însă spriritele s-au calmat, Mihalcea a ieșit afară și jocul s-a reluat. După fluierul final însă, Mihalcea a reintrat pe teren și a avut un schimb de replici cu Cîrjan, antrenorul fiind aproape să izbucnească și să se produce un scandal și mai mare. A fost condus însă la vestiar de un membru al staffului.

Faza în care Adrian Mihalcea simulează o lovitură și este eliminat:

https://www.youtube.com/watch?v=Pa6Hmcb_ALQ

Mihalcea, eliminat pentru un gest aproape asemănător în urmă cu patru etape

Nu este prima dată când Adrian Mihalcea vede cartonașul roșu în urma unei astfel de faze, însă nu atât de exagerate ca cea de acum.

În urmă cu câteva etape, la jocul de acasă cu Steaua, din etapa a 5-a a play-off-ului, în minutul 88, Mihalcea a împiedicat un jucător advers să joace mingea și arbitrul Lucian Rusandu l-a eliminat direct. Din acest motiv, Gloria nu l-a avut pe bancă pe Mihalcea în următoarele două jocuri, cu Dinamo (2-2) și Poli Iași (1-1).

”Idioțenia mea, am vrut să dau mingea celui care bătea, numai că am dat-o în teren și regulamentul asta spune. Îmi pare rău, sper să nu afecteze meciurile următoare”, s-a scuzat, atunci, Mihalcea.

Mihalcea, despre noua eliminare: ”Mi-am adus aminte de simulările din careu din anii când eram fotbalist”

Acum, Mihalcea va fi suspendat pentru alte două jocuri, cu Steaua, în Ghencea, și apoi, dacă echipa reușește calificarea în barajul de promovare, în manșa tur a acestui dispute pentru un loc în SuperLigă.

Pus să explice ce s-a întâmplat la acea fază, antrenorul Gloriei a spus că și-a adus aminte de perioada în care era fotbalist și a simulat. Rușinat, a recunoscut că a încercat să tragă de timp cum a putut pentru ca timpul să treacă și echipa sa să câștige.

”Nu știu ce s-a întâmplat! Am luat al doilea galben. Mi-am adus aminte de simulările din careu din anii trecuți, anii când eram fotbalist. Când îți dorești cu ardoare, încerci toate metodele, dar, știți cum e, pe toate stadioanele se întâmplă astfel de lucruri. Când ești în avantaj ești bucuros, când ești în dezavantaj crezi că ceilalți încearcă să oprească, să întrerupă cât mai mult jocul”, a spus Mihalcea după joc, la flash-interviu.

Explicațiile lui Adrian Mihalcea despre eliminarea din meciul cu SC Oțelul:

Video și capturi foto: Prima Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1900-in-crang-echipa-lui-dorinel-munteanu-la-a-doua-ocazie-sa-bifeze-matematic-promovarea-in-prima-liga-19271262

https://liga2.prosport.ro/seria-1/managerul-stelei-l-a-sustinut-pe-daniel-oprita-in-fata-lui-florin-talpan-si-a-intrat-si-el-in-gura-juristului-il-dau-afara-si-pe-el-daca-as-fi-comandantul-clubului-pai-nu-19271315

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-cum-va-arata-noul-stadion-dinamo-imagini-si-detalii-despre-noua-arena-din-stefan-cel-mare-19271318

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-ultras-dinamo-steaua-3-0-cu-20-000-de-suporteri-pe-arena-nationala-cainii-s-au-impus-prin-coregrafie-ros-albastrii-prin-pirotehnie-toate-mesajele-derby-ului-19271253

Marius ANGHEL 17 May. 2023, 00:15 Liga 2
Pe aceeași temă