”Adevărații lei” suferă după întoarcerea-n Bănie! Primul joc în campionat pe noul ”Ion Oblemenco” i-a adus echipei ”FC U” Craiova primul eșec în Liga 2. Oltenii s-au bătut singuri cu CS Mioveni, cu un penalty și un autogol 1

Marius ANGHEL 09 Mar. 2021, 22:08 Liga 2

”FC U” Craiova continuă evoluțiile modeste pe noul stadion ”Ion Oblemenco”. După două eșecuri suferite în Cupa României pe arena din Bănie, la primul joc în campionat în care echipa lui Adrian Mititelu a fost primită pe stadionul unde până acum a jucat acasă doar ”CS U” Craiova a încasat o înfrângere dramatică.

Cu 2-1 s-a impus CS Mioveni, cu două goluri marcate într-un minut, dintre care unul a fost autogol. Mai mult, oltenii au reușit să egaleze prin Claudiu Bălan, însă golul a fost anulat eronat pentru offside.

A fost, totodată, primul eșec înregistrat de U Craiova 1948 SA în acest sezon de Liga 2, dar și din sezonul trecut de Liga 3, din care promovase fără să piardă.

”Adevărații lei”, inexistenți în prima repriză a primului joc din campionat pe noul ”Ion Oblemenco”

”După 10 ani de nedreptăți și pribegie, adevărații lei se-ntorc în Bănie!”, a scris pe bannerul cu care jucătorii lui Ovidiu Stângă au pătruns pe gazon la începutul meciului.

Din afara stadionului ”Ion Oblemenco” însă se auzeau strigătele de încurajate ale suporterilor din Peluza Sud 1997, veniți să facă spectacol cu fumigene și cu cântecele lor. Aceștia au afișat, la rândul lor, un banner cu un mesaj în ton cu al jucătorilor: ”Torțele și cântecele noastre pornesc magia / Peluza Sud este acasă, încetează pribegia!” În schimb, pe zidul Peluzei Sud a arenei din Bănie, fanii au agățat un mesaj care a rămas acolo tot restul jocului, cu dedicație pentru autorități: ”Deschideți peluza. Nu ne mai țineți pe afară. Să ne susținem echipa cum o făceam odinioară.”

Numai că, pe teren, ”adevărații lei” n-au existat, iar întoarcerea din pribegia de la Severin, Filiași sau Târgu Jiu a fost una tristă, pe un stadion gol, din cauza restricțiilor din pandemie.

Prima repriză s-a încheiat fără nicio ocazie de gol a vreuneia dintre cele două echipe care țintesc la play-off-ul de promovare în Liga 1.

Andrea Compagno, primul gol pentru ”FC U” Craiova în Liga 2 la primul meci al echipei sale în Bănie

Repriza a doua a început ceva mai bine, cu un gol dintr-o fază care nu anunța mare pericol. Călin a întors mingea la Huyghebaert, acesta a centrat din prima din stânga careului, iar Andrea Compagno (52) i-a luat fața lui Iacob și a deviat cu capul pe spate, la colțul lung al porții craioveanului Iustin Popescu.

Primul gol în Liga 2 al atacantului italian pentru echipa olteană, chiar la primul joc în campionat pe ”Ion Oblemenco”.

Mioveniul a replicat prin Mar (54), care a șutat de puțin peste transversală din fața careului.

Oltenii și-au făcut-o cu mâna lor. Albu a produs penalty, iar Huyghebaert și-a dat autogol. Belgianul trebuia eliminat la 1-0

Ovidiu Stângă a mutat apoi cu Munteanu și Raicea, în minutul 59, în speranța de a surprinde pe contraatac, însă chiar oltenii puteau fi surprinși. Huyghebaert (61) l-a oprit pe Ișfan și merita al doilea galben, însă arbitrul Florin Marcu l-a iertat de eliminare.

Oltenii au spus bogdaproste și au avut victoria în vârful ghetei lui Raicea (67), a cărei mingea a fost scoasă de sub transversală de Popescu, sau a lui Bălan (72), care a trimis de puțin pe lângă colțul lung. Și Compagno (74) a avut o fază asemănătoare cu cea de la gol, poate chiar mai bună, tot în duelul cu Iacob, însă de această dată a trimis cu capul peste transversală.

Însă golul avea să vină la poarta lui Robert Popa, tot după o fază în care nu se anunța niciun pericul, dacă Dragoș Albu nu s-ar fi pierdut cu firea. La o centrare a lui Rădescu în careu, Rusu a reluat cu capul pe lângă poartă, însă Albu a intrat întârziat asupra atacantului și l-a călcat. Arbitrul a văzut și a acordat penalty-ul din care Mihai Ișfan (80) nu a ratat.

Groggy, oltenii au pierdut imediat mingea după ce au repus-o în joc, iar după o centrare din stânga careului și un luft al lui Rusu, Jeremy Huyghebaert (81) s-a aflat la locul și momentul nepotrivit. Balonul l-a lovit în picior și din el s-a dus în poartă, prinzându-l pe Popa pe picior greșit.

Gol anulat eronat pentru Bălan și Craiova suferă prima înfrângere în Liga 2

Huyghebaert (84) își putea rescumpăra imediat greșeala cu centrare pentru Bălan, însă vârful golgheter al Ligii 2 a uitat cum e să înscrie. A trimis pe lângă colțul lung, deși era într-o poziție bună.

Asaltul a continua și a adus și un gol. Bălan (87), aflat pe direcția balonului reluat cu capul de Paramatti după o centrare dincorner, a trimis în plasă, însă asistentul Raul Ghiciulescu a ridicat fanionul pentru o poziție de offside. Reluările au arătat, cu stop cadru, ce-i drept, că Bălan era ținut în joc de Rusu.

”Leii adevărați” n-au mai punctat nici după cinci minute de prelungiri, astfel că revenirea din pribegie le-a adus debutul în campionat pe ”Ion Oblemenco”, însă și prima înfrângere în acest sezon de Liga 2, nemaipunând la socotează că echipa nu pierduse niciun meci nici în sezonul trecut, de Liga 3.

Se încinge și mai mult lupta pentru play-off

Un eșec care dă emoții Craiovei pentru ultimele trei etape din sezonul regular și aprinde și mai mult lupta pentru play-off. ”FC U” rămâne pe locul 1 în Liga 2, cu 31 de puncte, însă acum e egală cu ASU Poli, pe care o devansează doar la golaveraj.

Inclusiv locul 12, ocupat de Metaloglobus (24 de puncte), are șanse la o clasare pe primele șase poziții.

CS Mioveni, cu acest succes, acumulează 27 de puncte, egalează Petrolul (locul 6) și Rapid (locul 8) și se situează între ele ca golaveraj, pe locul 7.

În etapa următoare, Craiova joacă la ”U” Cluj (vineri, ora 18:00), al meci capital pentru play-off, în timp ce CS Mioveni va sta.

CLASAMENTUL LIGII 2 și CLASAMENTUL GOLGHETERILOR

REZULTATELE ETAPEI a 18-a

U CRAIOVA 1948 SA – CS MIOVENI 1-2

Andrea Compagno 52′ / Mihai Ișfan 80′ – penalty, Jeremy Huyghebaert 81′ – autogol

”FC U” Craiova: Rob. Popa – R. Negru (Ad. Voicu 84′), Gugu (cpt.), Paramatti, Huyghebaert – Dr. Albu, C. Cristea – Luboya (Raicea 59′), Cl. Bălan, Rob. Răducanu (Val. Munteanu 59′) – Compagno
Rezerve neutilizate: Taborta – Gîț, D. Ispas, Vl. Pop, Blidar, Andr. Ciolacu

Antrenor: Ovidiu Stângă

CS Mioveni: Ius. Popescu – Rădescu (Burnea 87′), Gherghe (cpt.), Al. Iacob, Șerbănică (Coșereanu 71′) – Andr. Panait (M. Șerban 71′), Sz. Vereș – Ișfan (Oancea 87′), Blănaru (Seb. Ivan 90+3′), Mar – Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Ducan – Tib. Coman, D. Toma, Leo. Alexandrescu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: ”Ion Oblemenco” (Craiova – Dolj); Fără spectatori; Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj); Rezervă: Vasile Buzea (Bucureşti); Observatori: Ionuț Borcan (Ploieşti) și George Constantinescu (Slatina).

Foto: Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures) și Remus Badea (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 09 Mar. 2021, 22:08 Liga 2
Pe aceeași temă