VIDEO | Atmosferă incendiară la stadionul ”Ion Oblemenco”, înainte de meciul de debut în campionat al echipei ”FC U” Craiova pe noua arenă. Mesajul suporterilor din Peluza Sud ’97

Marius ANGHEL 09 Mar. 2021, 18:54 Liga 2

Galeria echipei U Craiova 1948 SA a fost prezentă la stadionul ”Ion Oblemenco” înainte de începerea meciului cu CS Mioveni, din etapa a 18-a a Ligii 2. Peluza Sud 1997 s-a strâns în număr mare la arena din Bănie, unde a cântat pentru jucătorii lui Ovidiu Stângă.

”FC U” Craiova dispută cu CS Mioveni, astăzi, de la ora 19:00, primul meci pe noul ”Ion Oblemenco” în campionat, după ce până acum a avut interzis să joace pe această arenă unde gazdă a fost doar Universitatea Craiova din Liga 1.

Circa 500 de suporteri din Peluza Sud ’97 s-au strâns în fața stadionului ”Ion Oblemenco” și au cântat și aprins torțe. Au avut și un banner, pe care a stat scris: ”Torțele și cântecele noastre pornesc magia / Peluza Sud este acasă, încetează pribegia!”

Mesajul Peluzei Sud 1997 afișat în interiorul stadionul ”Ion Oblemenco”: ”Deschideți peluza. Nu ne mai țineți pe afară. Să ne susținem echipa cum o făceam odinioară”

DESFĂȘURAREA MECIULUI dintre ”FC U” Craiova și CS Mioveni o poți urmări AICI

Jucătorii au privit cum suporterii au făcut spectacol și au promis victoria

În timp ce suporterii făceau spectacol în afara stadionului, jucătorii echipei ”FC U” Craiova au ieșit la unul dintre etajele arenei ”Ion Oblemenco” și au privit de acolo. Fotbaliștii au cântat odată cu suporterii, au aplaudat și au promis că vor câștiga meciul cu CS Mioveni.

”FC U” Craiova a mai jucat de două ori pe noul ”Ion Oblemenco”, dar în Cupa României. Ambele meciuri le-a pierdut

”FC U” Craiova a mai evolua de două ori pe noul stadion ”Ion Oblemenco”. De la construcția sa, echipa patronată de Adrian Mititelu a susținut două jocuri pe arena din Bănie, însă ambele au avut loc în Cupa României, în faza 16-imilor, când legile autorităților locale le-a permis acest lucru.

Acum, cum regulamentul de închiriere a fost modificat, pe ”Ion Oblemenco” se pot desfășura și meciuri din Liga 2, iar U Craiova 1948 SA a decis să se mute aici cu jocurile din campionat, să nu mai evolueze la Drobeta Turnu Severin, casa echipei atât în Liga 3, cât și în prima parte a acestui sezon.

”FC U” Craiova a pierdut ambele jocuri desfășurate pe noul ”Ion Oblemenco”, în Cupa României. În septembrie 2019, când activa în Liga 3, ceda cu 2-3, după prelungiri, cu ”U” Cluj (Liga 2), după ce avusese 2-0, iar în noiembrie 2020 a pierdut cu 1-3 în fața colegei de campionat din Liga 2 ASU Poli Timișoara, după ce a avut 1-0.

Video: Jurnal de Craiova și FC Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 09 Mar. 2021, 18:54 Liga 2
Pe aceeași temă