A refuzat să joace cu Dinamo și a ajuns să întâlnească U Craiova. CSM Slatina a pierdut la scor amicalul cu echipa din SuperLigă. Oprescu: ”Era normal să fim depăşiţi la toate capitolele”

Cosmin STAICU 02 Feb. 2023, 15:21 Liga 2

Într-un amical disputat cu porţile închise, în cadrul bazei de pregătire ”Ilie Balaci” din Lunca Jiului, prim-divizionara Universitatea Craiova a învins cu scorul de 5-0 echipa din Liga 2 CSM Slatina.

Golurile echipei pregătite de Eugen Neagoe au fost reuşite de Jovan Markovic, în minutele 3 și 21, Alexandru Cîmpanu, în minutul 36, Alexandru Mateiu, în miuutul 40 din penalty, şi Elvir Koljic, în minutul 45.

Eugen Neagoe nu i-a utilizat pe titularii din meciul cu FC Hermannstadt

Antrenorul Universităţii Craiova, Eugen Neagoe, nu a folosit în acest joc de verificare jucătorii titulari din partida cu FC Hermannstadt, din weekend-ul trecut, dorind să-i vadă la lucru pe cei care nu au evoluat în campionat şi pe cei care au fost introduşi pe parcursul jocului cu sibienii.

Printre jucătorii care au evoluat contra Slatinei s-au numărat şi cei doi aflaţi în litigiu cu Universitatea Craiova, Sergiu Hanca şi Ionuţ Vînă, precum şi ultimii sosiţi în lotul oltenilor, stoperul nord-macedonean Gjoko Zajkov, fundaşii centrali croaţi Juraj Badelj şi Karlo Tomasec, precum şi fundaşul stânga din Guineea Ecuatorială, Basilio Ndong.

Universitatea Craiova a început în formula: Laurenţiu Popescu – Paul Papp, Gjoko Zajkov, Juraj Badelj, Basilio Ndong – Alexandru Mateiu, Alexandru Crețu, Marian Danciu – Ante Roguljic, Alexandru Cîmpanu, Jovan Markovic. Au mai intrat pe parcursul meciului: David Lazar – Sergiu Hanca, Karlo Tomasec, David Sala, Elvir Koljic, Bogdan Mitrea și Ionuţ Vînă.

Următorul meci oficial al Universităţii Craiova este luni, de la ora 20:00, în deplasare, cu Farul Constanţa, în cadrul etapei a 24-a a SuperLigii.

CSM Slatina şi-a anulat amicalul cu Dinamo, deoarece ar fi vrut să joace acasă

Formaţia slătineană a devenit ”disponibilă” pentru acest amical cu Universitatea Craiova după ce şi-a anulat meciul de verificare pe care trebuia să-l susţină cu Dinamo, miercuri, 1 februarie, din cauza faptului că oltenii n-au dorit să meargă la București pentru joc.

CSM Slatina voia să organizeze jocul, fiindcă a considerat că suporterii ei merită să o vadă în propriul oraș pe Dinamo, fie și într-un amical, după ce în timpul sezonului regular partida directă a fost găzduită de formația bucureșteană la Giurgiu.

”Jocul de pregătire cu Dinamo Bucureşti, programat miercuri, nu se va mai juca, deoarece nu s-a ajuns la o înţelegere privind locul disputării. Pentru că meciul oficial s-a jucat, în deplasare, ne-am fi dorit ca Dinamo să vină la Slatina, mai ales că iubitorii fotbalului sunt dornici să vadă la lucru echipe de tradiţie”, au comunicat cei de la CSM Slatina.

În această perioadă de pregătire de iarnă, CSM Slatina a mai disputat un amical, cu Minerul Costeşti, pe care a învins-o cu 3-0. Divizionara secundă va mai întâlni CSM Cetate Turnu Măgurele (acasă / 4 februarie), Sporting Roşiori (acasă / 8 februarie), Progresul Spartac (deplasare / 11 februarie), Steaua (locul disputării nu este stabilit / 15 februarie) şi CS Comunal Şelimbăr (acasă / 18 februarie).

Daniel Oprescu: ”Nu are rost să vorbim despre aceste diferenţe”

Daniel Oprescu a folosit aproape tot lotul pe care îl are la dispoziție, cu excepţia jucătorilor Hagiu, Palade şi a portarilor Velcu şi Preduţ. La final, în ciuda diferenței mari de scor înregistrată, antrenorul s-a declarat mulţumit în primul rând de modul în care jucătorii săi s-au implicat.

”Am întâlnit o echipă cu pretenţii, cu un nivel de pregătire avansat, sunt în plin campionat, au alt ritm de joc, era normal să fim depăşiţi la toate capitolele. Nu are rost să vorbim despre aceste diferenţe. Pentru noi a fost al doilea joc de pregătire, de fapt am putea spune chiar că a fost primul, având în vedere că cel cu Minerul Costeşti s-a jucat pe un teren plin de apă. Dar, a fost o bună oportunitate de a face un antrenament fizic foarte bun”, a spus Oprescu (foto, într-o discuție cu fostul său elev Nicușor Bancu), citat de pagina de Facebook a CSM Slatina.

CSM Slatina (prima repriză): I. Pop – Mitran, Smirnov, Gherghe, Pisăru, Traşcu, D. Toma, Leaţă, Dav. Oprescu, Doman, Plokhotnyuk
CSM Slatina (a doua repriză): Silveanu – A. Stan, Sălcianu, M. Manea, Al. Dinu, Anghelina, M. Şerban, C-tin. Radu, Ciocâlteu, L. Niţu, Neicu

Foto: CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-explica-de-ce-a-decis-sa-nu-mai-joace-amicalul-cu-dinamo-pica-si-testul-cu-steaua-19259187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-achizitie-pentru-csm-slatina-a-cincea-in-aceasta-iarna-alexandru-silveanu-a-semnat-si-el-19259139

Cosmin STAICU 02 Feb. 2023, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă