Federația a reacționat cu viteza melcului, dar doar după ce fanii au luat atitudine. Cum a acționat FRF în privința partidei de la Miercurea Ciuc și cum continuă clubul din Liga 2 acțiunile de sfidare

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 23 Jul. 2022, 16:05 Actualizat: 23 Jul. 2022, 17:49 Liga 2
Federația a reacționat cu viteza melcului, dar doar după ce fanii au luat atitudine. Cum a acționat FRF în privința partidei de la Miercurea Ciuc și cum continuă clubul din Liga 2 acțiunile de sfidare

A fost nevoie ca suporterii echipelor de tradiție din fotbalul românesc să ia atitudine, pentru ca Federația Română de Fotbal să aibă o reacție în privința amicalului pe care clubul din Miercurea Ciuc, din Liga 2, l-a anunțat de o perioadă bună de timp, între jucătorii U18 ai așa-zisului ținut secuiesc și Ungaria U18.

FRF, reacție chiar în ziua partidei de la Miercurea Ciuc. Ce a făcut până acum? Nu știm!

Practic, FK Miercurea Ciuc a decis să inaugureze noua tribună construită pe arena proprie cu meciul amintit, precizări făcute în urmă cu săptămâni bune. E drept că oficialii echipei din Liga 2 au cerut, inițial, FRF-ului ca evenimentul să aibă loc între România U18 și Ungaria U18, doar că forul nostru a decis că acest meci nu poate avea loc, pentru că tinerii sub 18 ani au deja alt program cu echipele de club, dar și cu naționala în sine.

Astfel, FK Miercurea Ciuc a ajuns la varianta de a aduna jucători U18 pe care să îi pună să joace sub titulatura de națională a ținutului secuiesc, iar Federația Română de Fotbal a decis să reacționeze, culmea, cu multă întârziere, în chiar ziua în care partida trebuia să aibă loc, sâmbătă, 23 iulie.

Putem să presupunem că inițiativa fanilor echipelor de tradiție din fotbalul românesc a avut efect asupra oamenilor de la FRF, pentru că modul în care a fost formulat comunicatul suporterilor a atras cu siguranță atenția.

Fanii echipelor de tradiție din România au reacționat! FRF, constrânsă să emită comunicatul? S-ar fi întâmplat ceva dacă suporterii nu luau atitudine?

Așa a reacționat și FRF, care, poate, nu ar fi adus în discuție evenimentul în caz contrar. Intervenția fanilor a fost formulată pe principiul faptului că există o mișcare prin care se dorește destabilizarea României. Liga2.ro nu este în măsură dă dea un verdict în această direcție, dar a prezentat scrisoarea suporterilor, care, la cum pare din afară, i-a trezit și pe oficialii FRF-ului. Altfel nu ne putem explica ”viteza melcului” cu care s-au mișcat.

Prezentând comunicatul emis de Federația Română de Fotbal, cel mai important detaliu este acela că instituția a anunțat FK Miercurea Ciuc că interzice un astfel de meci, în care să evolueze o astfel de națională a ținutului secuiesc. A existat un dialog între club și FRF, iar în această seară, teoretic, ar trebui să aibă loc o partidă amicală între Ungaria U18 și FK Miercurea Ciuc U18.

Explicațiile FRF-ului în privința controversatului meci de la Miercurea Ciuc

FRF a mai anunțat că ”urmărește cu interes situația și va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc”. Comunicatul integral emis de Federația Română de Fotbal:

Ca urmare a informațiilor care au circulat în mass-media și în urma solicitărilor de presă adresate FRF, administrația Federației Române de Fotbal face următoarele precizări:

 • Meciul Ținutul Secuiesc U18 – Ungaria U18 nu a fost aprobat de Federația Română de Fotbal încă din data de 15 iulie 2022.
 • Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.
 • Totodată, Federația Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraș:
  • Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecționata similară a Ungariei, în luna august.
  • Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august și 1 septembrie.
 • Referitor la solicitarea inițială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acțiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparțin.
 • De asemenea, Federația Română de Fotbal a informat Federația Maghiară de Fotbal, precum și forurile internaționale FIFA și UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menționată.
 • Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecționata Ungariei U18 și echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o.
 • Federația Română de Fotbal urmărește cu interes situația și va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc.

Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal”.

FK Miercurea Ciuc continuă gesturile de sfidare

Și pe pagina de Facebook a FK Miercurea Ciuc a fost anunțat faptul că partida din această seară se va juca între FK Miercurea Ciuc U18 și Ungaria U18, după ce zilele trecute evenimentul inițial a fost promovat cu repetivitate, cu mare fast, iar postările din mediul online sunt dovada.

Totuși, remarcăm un presupus act de sfidare al conducătorilor echipei din Liga 2, iar postarea de sâmbătă conține încurajările ”hai, Ungaria” și ”hai, ținutul secuiesc”. Pe lângă acest detaliu, deși în teorie partida din această seară nu va mai alinia la start echipa ținutului secuiesc, din lotul echipei FK Miercurea Ciuc U18 fac parte exact aceeași jucători care ar fi evoluat sub steagul așa-zisei naționale.

Site-ul Liga2.ro se detașează de orice mișcare discriminatorie!

Site-ul Liga2.ro se detașează de orice mișcare de discriminare a minorităților din România, chiar dacă în trecut a fost acuzat că are o atitudine sfidătoare, de exemplu, chiar față de clubul din Miercurea Ciuc.

Site-ul nostru prezintă obiectiv șirul evenimentelor și subiectele oferite cititorilor sunt în totală neconcordanță cu orice detaliu legat de discriminare. O anumită situație poate fi interpretată cel mult ca remarcă.

Foto: FK Miercurea Ciuc

 

 

 

 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 23 Jul. 2022, 16:05 Actualizat: 23 Jul. 2022, 17:49 Liga 2
Pe aceeași temă