Ultrașii cluburilor din România, scrisoare deschisă amenințătoare dacă la Miercurea Ciuc se va juca meciul dintre Ungaria U18 și Ținutul Secuiesc U18. Mesaj cu un impact naționalist către Guvernul României și FRF: ”E un atac direct la securitatea țării noastre. Demonstrați pentru cine luptați cu adevărat”

Liga2.ro 23 Jul. 2022, 00:54 Special
Ultrașii cluburilor din România, scrisoare deschisă amenințătoare dacă la Miercurea Ciuc se va juca meciul dintre Ungaria U18 și Ținutul Secuiesc U18. Mesaj cu un impact naționalist către Guvernul României și FRF: ”E un atac direct la securitatea țării noastre. Demonstrați pentru cine luptați cu adevărat”

Inaugurarea noii tribune a stadionului Municipal din Miercurea Ciuc este pe cale să producă un scandal fără precendent în România.

Sâmbătă, 23 iulie, de la ora 18:00, pe terenul echipei din Liga 2 se vor întâlni reprezentativa Under 18 a Ungariei și o echipă sub 18 a așa-zisului Ținut Secuiesc, joc prin care se inaugurează încheierea lucrărilor de modernizare a stadionului din Miercurea Ciuc.

Evenimentul va începe de la ora 17:30, iar clubul ciucan i-a acordat o atenție sporită, lansând mesaje de invitație de-a dreptul scandaloase față de majoritatea populației României.

Ultrașii din fotbalul românesc amenință dacă la Miercurea Ciuc se joacă amicalul dintre Ungaria U18 și selecționala U18 a Ținutului Secuiesc

Multe dintre galeriile echipelor de fotbal din România, printre care ale cluburilor Dinamo, Steaua, Rapid, ”FC U” Craiova, Poli Timișoara, Petrolul, ”U” Cluj, Oțelul, Farul, FC Brașov sau FC Argeș, s-au sesizat față de ceea ce urmează să se întâmple la Miercurea Ciuc și au un mesaj public către clubul organizator, FK Miercurea Ciuc, dar și către Federația Română de Fotbal și Guvernul României.

Ultrașii nu vor ca meciul amical dintre Ungaria U18 și Ținutul Secuiesc să aibă loc, fiindcă îl consideră ”un atac direct la securitatea țării noastre”, o propagandă a populației minoritare din mijlocul țării. În caz contrar, amenință că vor acționa la ”partidele pe care le vom disputa cu echipele separatiste maghiare”, adică împotriva formațiilor Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din Liga 1, și FK Miercurea Ciuc, din Liga 2.

Scrisoarea deschisă a ultrașilor către FK Miercurea Ciuc, FRF și Guvernul României:

”Către toți cei care mai au o fărâmă de o onoare, demnitate și dragoste față de această țară.
Ne aflăm în fața unui nou moment zero. Din păcate, gândurile separatiste ale populației minoritare din mijlocul țării iau amploare pe zi ce trece. Noua găselniță de propagare a acestora este disputarea unui meci amical între naționalele U18 ale Ungariei și ținutului secuiesc. Cum poate un stat imaginar să aibă o echipă națională? Cum putem permite ca pe teritoriul nostru să se nască o astfel de echipă? Chiar nu putem sesiza că ideea separatistă a luat o amploare considerabilă și că este doar începutul?
Facem apel direct către organizatorii meciului să găsească un oponent real pentru a disputa partida de mâine. În caz contrar, facem apel către Federația Română de Fotbal și Guvernul României să nu permită disputarea acestui meci, fiind un atac direct la securitatea țării noastre.
Altfel, noi, semnatarii acestei scrisori deschise, anunțam public că vom avea grijă ca partidele pe care le vom disputa cu echipele separatiste maghiare să se desfășoare în “cele mai plăcute” condiții pentru dânșii. Dacă așa zisele puteri ale statului nu vor fi capabile să oprească acest pericol vom prelua noi cârma și ne vom apăra țara cu toate forțele posibile. Știm, aveți nevoie de cele câteva procente de la partidul separatist, dar ar fi cazul să demonstrați pentru cine luptați cu adevărat.

Doar România!
Semnatari:
Peluza Sud Craiova
Peluza Cătălin Hîldan
Peluza Nord Rapid
Peluza Sud Timișoara
Peluza Șepcile Roșii
Peluza Marină
ShadowS & Vacarm (Steaua)
Grupul „Suntem Ultras Dinamo” din Peluza Sud Dinamo
Peluza 1 Ilie Oană
Peluza Nord Iași
Peluza Nord Galați
Liga Suporterilor Stegari
Peluza Sud Sibiu
Fratii (Fc Argeș)
Honor et Patria
Camarazii Romania
Uniți Sub Tricolor
Ploiești România
Dulce Românie
Ultra România.”

Se întâlnesc inclusiv cu ”frații din patria mamă” pentru a se bucura împreună!?

În ultimele 11 zile, FK Miercurea Ciuc a avut mesaje în limba maghiară prin care se promova evenimentul din 23 iulie.

Cu trei zile înainte, clubul ciucan avea următorul mesaj:

”Még három nap és újra megtelhetnek a lelátók…
Még három nap és újra együtt szurkolhatnak a háromszékiek, csíkiak, udvarhelyiek, gyergyóiak, marosvásárhelyiek és az anyaországi testvéreink.
Még három nap és együtt kiálthatjuk:
Hajrá székelyek!
Hajrá magyarok!”

Care în limba română se traduce astfel:

”Încă trei zile și tribunele vor fi din nou pline…
Încă trei zile și frații noștri din Covasna, Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Târgu Mureș și frații noștri din patria mamă se pot bucura din nou împreună.
Încă trei zile și putem striga împreună:
Haideți secuilor!
Hai maghiarilor!”

Balazs Vizi, responsabilul cu relațiile publice la FK Miercurea Ciuc, se ocupă de orzanizare, iar clubul harghitean anunță că doritorii să participe la acest eveniment își pot procura bilet în valoare de 0 lei și în ziua partidei amicale, pentru a lua loc în tribuna nouă, dar și faptul că la tribuna veche vor lua loc grupele de juniori ale subcentrelor FK Miercurea Ciuc și Academiei de Fotbal a Ținutului Secuiesc.
Festivitatea de inaugurare începe de la ora 17:30, iar jocul are startul de la ora 18:00.

  • Echipa U18 a Ținutului Secuiesc îl are ca antrenor pe Norbert Demeny, iar în stafful său, ca antrenor cu portari, este Tiberiu Lung, fost jucător la ”FC U” Craiova, Steaua sau Pandurii. Lotul acestei selecționate care va întâlni sâmbătă naționala U18 a Ungariei este format în mare parte din jucători de la FK Miercurea Ciuc. Sunt câțiva și de la Sepsi OSK și Academia Ferenc Puskas, cât și unul de la ACS Târgu Mureș.

Participă Viktor Orban și la evenimentul de la Miercurea Ciuc?

Nu ar fi exclus ca la acest eveniment să participe chiar și premierul Ungariei, Viktor Orban, care chiar joi seară a fost prezent la Sfântu Gheorghe la meciul din al doilea tur preliminar al Conference League dintre Sepsi OSK și Olimpija Ljubljana (scor 3-1).

Orban a fost aclamat de cei care l-au recunoscut la tribuna oficială, iar organizatorii nu au ezitat să pună pe stadion imnul Ținutului Secuiesc. Din tribune s-a auzit chiar și ”Ria, Ria, Ungaria!”

Inclusiv ministrul Sportului din România, Eduard Novak, a fost prezent la Sfântu Gheorghe, acolo unde patronul clubului Sepsi, Laszlo Dioszegi, a avut numai cuvinte de laudă pentru Victor Orban și Guvernul Ungariei. Dioszegi a recunoscut din nou că stadionul de la Sfântu Gheorghe a fost făcut din banii Ungariei, la fel cum se întâmplă și cu modernizarea stadionului din Miercurea Ciuc, cât și cu investițiile care se fac în ultimii ani în special în echipele de fotbal din Covasna și Harghita.

Foto: FK Miercurea Ciuc și Orban Viktor

https://www.prosport.ro/fotbal-extern/premierul-ungariei-alaturi-de-sepsi-in-conference-league-selectionerul-magharilor-prezent-si-el-la-partida-cu-olimpija-ljubljana-19491615

https://www.prosport.ro/fotbal-extern/conference-league/oficialii-lui-sepsi-au-explicat-de-ce-spectatorii-au-scandat-ria-ria-ungaria-la-meciul-cu-olimpija-ljubljana-din-conference-league-19491769

https://www.prosport.ro/fotbal-extern/conference-league/ce-i-a-spus-premierul-ungariei-viktor-orban-lui-laszlo-dioszegi-dupa-ce-sepsi-a-invins-o-pe-olimpija-ljubljana-in-conference-league-19492071

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-finalizat-lucrarile-de-infrastructura-ale-stadionului-si-se-pregateste-de-inaugurare-amicalul-stabilit-de-conducere-dupa-ce-frf-a-refuzat-sa-trimita-nationala-u18-la-eveniment-19236652

Liga2.ro 23 Jul. 2022, 00:54 Special
Pe aceeași temă