25 de secunde de protest! Jucătorii Astrei au rămas nemișcați pe teren în startul meciului cu Concordia

Marius ANGHEL 09 Nov. 2021, 23:47 Liga 2

Jucătorii Astrei au profitat de meciul televizat cu Concordia Chiajna, din etapa a 13-a a Ligii 2, pentru a-și expune public problemele pe care le traversează.

Neplătiți chiar și după ce clubul a intrat în insolvență, deci, teoretic și practic, nu are dreptul legal să acumuleze noi datorii, fiindcă riscă falimentul, fotbaliștii echipei care își petrece majoritate timpului la Ploiești, dar își desfășoară partidele de acasă la Giurgiu au ales să rămână nemișcați în spartul partidei cu ilfovenii, timp de câteva secunde.

În acest mod au dorit elevii lui Florin Stîngă să atragă atenția asupra situației lor și, totodată, să protesteze față de decizia conducerii de a fi nepăsătoare și de a nu-și îndeplini obligațiile financiare.

Jucătorii Astrei, protest de 25 de secunde la începutul meciului cu Concordia

În startul partidei de la Chiajna, jucătorii Astrei au rămas nemișcați timp de 25 de secunde în propria jumătate de teren, perioadă în care fotbaliștii Concordiei au pasat între ei în jumătatea lor. Apoi a început, propriu-zis, partida, care avea să fie câștigată de gazde cu 2-1, prin dubla lui Azdren Llullaku (3′, 50′), respectiv reușita lui Dragoș Gheorghe (65′).

”Problemele cu care ne confruntăm la Astra sunt arhicunoscute. Eu sunt obișnuit cu salarii neplătite cu lunile! Glumind puțin, m-am abonat la echipe care au sau au avut probleme financiare, pentru că așa a fost și la SR Brașov, și la Gaz Metan Mediaș. Chiar ne-am săturat de promisiuni, dar am discutat între noi și am promis că până la iarnă să facem sacrificii și să dăm totul pe teren la fiecare meci. Secretul nostru este un grup tânăr, unit din toate puncte de vedere și un antrenor potrivit. Sincer, toți tragem tare să fim remarcați de echipe mai puternice și cu pretenții mai mari. De aceea te apuci de fotbal, să ajungi la echipe care vor performanță cu adevărat”, descria situația de la Astra mijlocașul Carlo Danciu, după meciul trecut, pierdut la Giurgiu cu Petrolul (scor 1-2).

În trecut, acest mod de a protesta prin a rămâne nemișcat în propria jumătate a mai fost practicat și de alte echipe din Liga 2, ca Dacia Unirea Brăila sau Dunărea Călărași.

Astra are 14 puncte scăzute de FRF din cauza datoriilor

Din cauza datoriilor clubului, Astra a primit în acest sezon o penalizare de 14 puncte și numai intrarea în insolvență a oprit depunctarea în continuare și, mai apoi, excluderea din campionat.

Echipa antrenată de Florin Stîngă a reușit însă să se motiveze și în aceste condiții precare oferite de Ioan Niculae, aflat în continuare la închisoare, și în 13 etape a reușit să acumuleze un total de 16 puncte, cu cele două puncte pe plus ocupând în acest moment locul 19 din 20 în clasamentul Ligii 2, fiind la egalitate cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila, însă devansându-o datorită golaverajului mai bun.

Cu toate cele 16 puncte, fără penalizare, Astra s-ar situa pe locul 13.

În următoarea etapă, a 14-a a Ligii 2, stabilită peste aproximativ două săptămâni, Astra joacă pe teren propriu cu FC Hermannstadt, meciul nefiind încă programat la o dată exactă. Până atunci însă, Florin Stîngă a stabilit un meci amical cu Dinamo, miercurea următoare, la Strejnic, lângă Ploiești.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-astra-se-joaca-de-la-ora-2030-in-incheierea-etapei-a-13-a-a-ligii-2-trupa-lui-claudiu-niculescu-poate-urca-pe-locul-2-19209448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tribunalul-giurgiu-a-admis-cererea-de-intrare-in-insolventa-a-clubului-astra-a-fost-numit-administratorul-judiciar-si-cand-are-loc-prima-sedinta-a-adunarii-generale-a-creditorilor-19204325

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-trei-partide-au-loc-tot-astazi-19208751

Marius ANGHEL 09 Nov. 2021, 23:47 Liga 2
Pe aceeași temă