Tribunalul Giurgiu a admis cererea de intrare în insolvență a clubului Astra! A fost numit administratorul judiciar

Andrei PASCU 05 Oct. 2021, 18:42 Liga 2
Tribunalul Giurgiu a admis cererea de intrare în insolvență a clubului Astra! A fost numit administratorul judiciar

Tribunalul Giurgiu a admis cererea întocmită de Astra, cu privire la intrarea în insolvență. În același timp, a fost anunțat și administratorul judiciar care se va ocupa de clubul din Liga 2, în tot acest timp.

Astra a solicitat intrarea în insolvență din cauza problemelor majore cu banii. Retrogradarea din Liga 1 a atras după ea o serie de minusuri, restanțe către angajați, fapt pentru care s-a văzut pusă în situația de a apela la această variantă, destul de utilizată în ultimii ani de echipele de fotbal, chiar și din Liga 1.

Tribunalul Giurgiu admite cererea Astrei de intrare în insolvență 

Chiar Dinamo a cerut insolvența nu în urmă cu prea mult timp, pentru a doua oară, dar Astra se află pentru prima dată în această postură. Situația echipei ducea către o astfel de direcție încă de la finalul sezonului trecut, lucru remarcat de foștii angajați ai clubului, printre care fostul antrenor Eugen Neagoe, dar și fostul președinte, Dănuț Coman.

Astfel, cererea Astrei a fost acceptată de Tribunalul Giurgiu în data de 4 octombrie, data înregistrării dosarului fiind 1 octombrie. S-au stabilit mai multe termene acum, după ce solicitarea a fost admisă, printre care și prima şedinţă a adunării generale a creditorilor, pe 16 decembrie. În același timp, termenul de definitivare a tabelului creanţelor a fost stabilit pentru primele zile ale anului următor.

CAPI Ţigănuş Anton & Radu Ţigănuş, desemnat administrator judiciar 

Administrator judiciar a fost desemnat CAPI Ţigănuş Anton & Radu Ţigănuş, iar remunerația va fi suportată de Astra, fiind în valoare de 3.000 de lei. Suma este în nota situației clubului, ceea ce arată că este una precară. Ca o comparație, administratorul judiciar al lui Dinamo încasează în jur de 10.000 de euro pe lună.

Admite cererea debitorului Asociaţia Fotbal Club ASTRA. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitorului Asociaţia Fotbal Club ASTRA -cu sediul în Mun.Giurgiu, str. Păcii, nr. 60, jud. Giurgiu, CIF RO 16739566. Fixează următoarele termene limită: -termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 19.11.2021; -termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe –10.12.2021; -termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 05.01.2022; -data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor –16.12.2021.

Desemnează administrator judiciar pe CAPI Ţigănuş Anton & Radu Ţigănuş care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 raportat la art. 87 alin. 1 lit. a din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 3000 lei din averea debitorului. În temeiul art. 71 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, dispune ca administratorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art. 99 alin. 3 din lege, privind deschiderea procedurii generale împotriva debitorului, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art. 67 alin. 1 lit. c), debitorului şi oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor şi fundaţiilor în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii, instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului, şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi, în vederea aplicării prevederilor art. 75 din Legea nr. 85/2014.

Pune în vedere administratorului judiciar ca notificările transmise creditorilor să cuprindă solicitarea de comunicare a declaraţiilor de creanţe, a documentelor justificative, a taxei de timbru. Pune în vedere administratorului judiciar să efectueze în 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri inventarierea bunurilor debitorului, să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 92 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, şi, în termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 97 din aceiaşi lege.

În temeiul art. 39 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea de către debitor a unui cont la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar.

Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar. Pune în vedere administratorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicată şi dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi. Pune în vedere administratorului judiciar să depună lunar la dosar raportul prevăzut de art. 59 alin. 1 din Legea nr. 85/2014. În baza art. 66 alin.6 din Legea nr. 85/2006 cererile formulate de creditorii Miu Mircea, Neagoe Eugen, Ghe Stubeanu SRL, Tinmar Energy SA, devin declaraţii de creanţă.

Fixează termen administrativ de control pentru analiza stadiului continuării procedurii la 07.02.2022, ora 10,00, cu citare BPI. Executorie. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Giurgiu. Pronunţată în şedinţă publică, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi,04.10.2021.

Document: Încheiere de şedinţă  04.10.2021”, se arată în documentul emis de Ministerul Justiției.

Astra a suferit mai multe depunctări din cauza restanțelor 

Astra a suferit depunctări încă anterior startului de campionat în Liga 2. Din cauza restanțelor salariale pe care le are către foștii angajați, cu precădere fotbaliști, care au acționat clubul pe căile legale, giurgiuvenii au, după nouă etape, -2 puncte, deși în mod normal ar fi trebuit să aibă 12, prin prisma rezultatelor înregistrate pe teren.

Astra ocupă ultimul loc în campionat, 20. Dacă nu ar fi avut aceste probleme și depunctările nu ar fi existat, cu cele 12 puncte s-a fi aflat pe locul 10, fix la jumătatea clasamentului.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Andrei PASCU 05 Oct. 2021, 18:42 Liga 2
Pe aceeași temă