Carlo Danciu a prins gustul golului la Astra: ”Sper să nu mă opresc aici.” Cum reușesc jucătorii să treacă peste problemele financiare ale clubului

Adi MARICA 02 Nov. 2021, 13:02 Liga 2
Carlo Danciu a prins gustul golului la Astra: ”Sper să nu mă opresc aici.” Cum reușesc jucătorii să treacă peste problemele financiare ale clubului

Brașoveanul Carlo Danciu e pe val în Liga 2. Mijlocașul de 22 de ani a marcat de două ori pentru Astra în două etape consecutive.

Danciu a marcat primul său gol în Liga 2 în meciul din etapa a 11-a, câștigat de Astra cu 3-0 în fața celor de la Dunărea Călărași. Și în runda a 12-a, brașoveanul a înscris un gol, în partida cu Petrolul, după o acțiune de contraatac, însă reușita sa n-a putut împiedica înfrângerea în fața liderului campionatului, scor 1-2.

Jucătorul Astrei, achiziționat în vară, nu vrea să se oprească aici. ”Mă bucur nespus că am marcat primele goluri în Liga a 2-a. Eu vreau, în primul rând, să ajut echipa și sper nu mă opresc aici cu golurile”, a spus Carlo Danciu.

Trei jucători brașoveni la Astra

La Astra este o adevărată colonie de brașoveni. Începând cu antrenorul Florin Stîngă și încheind cu trei jucători: fundașul Adrian Stoian, mijlocașul Carlo Danciu și atacantul Raul Găvîrliță.

La meciul cu Petrolul, pentru prima oară în acest sezon, toți cei trei fotbaliști brașoveni au fost titulari.

Sătui de promisiuni neonorate: ”Am promis că până la iarnă să facem sacrificii și să dăm totul pe teren”

Astra, fosta campioană a României, se confruntă cu mari probleme financiare după retrogradarea în Liga 2, a intrat în insolvență, însă în ciuda problemelor, pe plan sportiv, echipa a reușit rezultate mult peste așteptări.

Depunctată de FRF cu 14 puncte, Astra se află pe locul 19, penultimul din Liga a 2-a, cu 2 puncte. Altfe, cu cele 16 puncte strânse pe teren și fără penalizare, echipa care își petrece majoritatea timpului la Ploiești și își dispută meciurile de acasă la Giurgiu s-ar fi aflat la egalitate de puncte cu ocupanta locului 8, Unirea Slobozia.

Carlo Danciu explică secretul formației antrenate de Florin Stîngă. ”Problemele cu care ne confruntăm la Astra sunt arhicunoscute. Eu sunt obișnuit cu salarii neplătite cu lunile! Glumind puțin, m-am abonat la echipe care au sau au avut probleme financiare, pentru că așa a fost și la SR Brașov și la Gaz Metan Mediaș. Chiar ne-am săturat de promisiuni, dar am discutat între noi și am promis că până la iarnă să facem sacrificii și să dăm totul pe teren la fiecare meci. Secretul nostru este un grup tânăr, unit din toate puncte de vedere și un antrenor potrivit. Sincer, toți tragem tare să fim remarcați de echipe mai puternice și cu pretenții mai mari. De aceea te apuci de fotbal, să ajungi la echipe care vor performanță cu adevărat”, a spus mijlocașul brașovean, care consideră Steaua cea mai puternică echipă din Liga 2: ”Dintre echipele cu care am jucat până acum, Steaua mi s-a părut cea mai puternică. Mă refer la joc, am văzut trasee, o echipă care chiar joacă fotbal. Cei de la Petrolul au o echipă bună, dar nu sunt de speriat.”

Danciu, despre faza eliminării lui Giuroiu: ”Nici vorbă de rasism”

Referitor la presupusul act de rasism din meciul Astra – Petrolul, Carlo Danciu crede că totul a fost premeditat!

Coechipierul său, Tiberiu Giuroiu, a văzut cartonașul roșu direct pentru presupuse cuvinte rasiste la adresa lui Sory Ibrahim Diarra.

”S-a făcut mult tam-tam pe acest caz. Eu nu eram aproape de fază, dar din ce am vorbit cu colegii mei, nici vorbă de rasism. Cred că a fost ceva premeditat de către cei de la Petrolul!”, este părerea lui Carlo Danciu, prin care aduce acuze grave Petrolului.

Astra se află pe locul 19 în Liga 2 după 12 etape, cu 2 puncte, iar în runda următoare, a 13-a, va juca pe terenul Concordiei Chiajna, marți, de la ora 19:30.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/partea-lui-de-adevar-tiberiu-giuroiu-a-intervenit-dupa-presupusul-act-de-rasism-din-astra-petrolul-sa-se-dea-faza-sa-se-auda-daca-am-injurat-sau-nu-precizari-si-din-interiorul-19208324

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-eliminare-controversata-in-astra-petrolul-tiberiu-giuroiu-a-vazut-rosu-dupa-presupuse-injurii-la-adresa-lui-sory-diarra-la-o-faza-banala-de-joc-centralul-s-a-con-19208126

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-s-a-impus-greu-cu-astra-dar-a-obtinut-a-zecea-victorie-consecutiva-in-liga-2-nae-constantin-am-facut-o-greseala-care-era-sa-ne-coste-m-a-bucurat-atitudinea-noastra-cum-19208314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-primele-doua-meciuri-ale-zilei-au-loc-de-la-ora-1100-la-calarasi-si-timisoara-19208051

Adi MARICA 02 Nov. 2021, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă