Ioan Niculae, patronul Astrei, rămâne în închisoare! Decizia Tribunalului e definitivă

Cornel POPESCU 12 Oct. 2021, 22:04 Liga 2
Ioan Niculae, patronul Astrei, rămâne în închisoare! Decizia Tribunalului e definitivă

Ioan Niculae (67 de ani), patronul clubului Astra, rămâne în închisoare. Afaceristul spera să iasă din detenție, fiindcă a executat fracția de o treime (600 de zile) impusă deținuților care au o vârstă care depășește 60 de ani, dar lucrurile nu au stat așa cum se aștepta el și avocatul său.

Niculae a depus o cerere de liberare condiționată după ce a fost condamnat în luna februarie a anului 2021 la cinci ani de închisoare, însă Tribunalul Constanța a respins-o.

Patronul Astrei rămâne în închisoare

Astfel, Ioan Niculae rămâne în închisoare! Decizia a fost luată după ce procurorii DNA au făcut o contestație asupra deciziei Judecătoriei Medgidia, care aprobase în luna mai cererea formulată de către patronul Astrei de a ieși din spatele gratiilor.

Tribunalul Constanța a refuzat în cursul zilei de marți, 12 octombrie, cererea lui Ioan Niculae, iar hotărârea este una decizivă. În aceste condiții, patronul Astrei va trebui să rămână încarcerat la Penitenciarul Constanța Poarta Alba până la finalul pedepsei.

  • Nici Astra nu o duce deloc bine. Pe lângă faptul că din cauza litigiilor cu foștii jucători și antrenori are o penalizare de 14 puncte și în acest moment are -2 puncte în clasamentul Ligii 2, fiind pe ultimul loc după nouă etape, clubul a intrat de curând în insolvență.

De ce este acuzat Ioan Niculae

Afaceristul care era administrator al InterAgro a fost condamnat în luna februarie a acestui an, de Curtea de Apel București, la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. Conform procurorilor, firma deținută de Ioan Niculae ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce contribuțiile datorate bugetului de stat, iar prejudiciul a fost calculat la peste 11 milioane de lei.

Inițial, Ioan Niculae primise de la Tribunalul București, în noiembrie 2018, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, dar aceasta a fost mărită de Curtea de Apel București în urma admiterii apelului DNA.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-a-pierdut-decent-amicalul-cu-fcsb-echipa-lui-florin-stinga-a-fost-surprinsa-de-fiecare-data-la-inceputul-reprizelor-19204817

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tribunalul-giurgiu-a-admis-cererea-de-intrare-in-insolventa-a-clubului-astra-a-fost-numit-administratorul-judiciar-si-cand-are-loc-prima-sedinta-a-adunarii-generale-a-creditorilor-19204325

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-10-a-a-ligii-2-incepe-la-miercurea-ciuc-si-se-incheie-la-dej-u-cluj-joaca-vineri-steaua-are-meci-sambata-iar-petrolul-intra-pe-teren-duminica-programul-rundei-si-partidel-19204334

Cornel POPESCU 12 Oct. 2021, 22:04 Liga 2
Pe aceeași temă