Rapidistul Mihai Iosif, antrenor la Dinamo a lui Nicolae Badea, nou-promovată în Liga 3

Florentin DINCĂ 06 Jul. 2024, 14:54 Liga 3
Rapidistul Mihai Iosif, antrenor la Dinamo a lui Nicolae Badea, nou-promovată în Liga 3

Mihai Iosif (49 de ani) revine pe banca tehnică. Nu la Rapid, clubul său de suflet, la vreo echipă de juniori a giuleștenilor, ci la… rivala Dinamo. Nu Dinamo din SuperLigă, ci la Dinamo a lui Nicolae Badea, ACS FC Dinamo Bucureşti, echipă promovată în această vară în Liga 3.

Consacrat la Rapid, Miță Iosif nu a mai prins vreun contract important după ce în sezonul 2022-2023 a antrenat pentru câteva luni echipa din Liga 2 Minaur Baia Mare, iar acum revine pe banca unei formații de seniori.

Mihai Iosif, noul antrenor al echipei Dinamo a lui Nicolae Badea

Antrenorul bucureștean în vârstă de 49 de ani, care în 2021 a promovat Rapidul în prima ligă, se întoarce în iarbă după despărțirea de Minaur Baia Mare, formație pe care a antrenat-o în perioada octombrie 2022 – martie 2023 și care avea să retrogradeze în Liga 3.

Fostul fotbalist și antrenor al Rapidului va semna cu ASC FC Dinamo, clubul patronat de Nicolae Badea, anunță Fanatik.

În cariera sa de jucător, Mihai Iosif a evoluat timp de șase sezoane pentru Rapid, dar în campionatul 1995-1996 a îmbrăcat și tricoul lui Dinamo.

Ca antrenor, la seniori, acesta le-a pregătit pe Rapid, în liga a doua și prima, și Minaur Baia Mare, în liga a doua. Iosif a plecat cu scandal de la Minaur, reclamând clubul pentru neachitarea contractului. Vasile Miriuță a trecut atunci antrenor în locul său, nereușind să salveze echipa de la retrogradare.

ACS FC Dinamo a promovat în Liga 3 și va juca împotriva celor de la CS Dinamo

ACS FC Dinamo București este campioana Ligii a 4-a București în 2024. Din această postură, echipa finanțată de fostul acționar al clubului Dinamo din prima ligă, Nicolae Badea, a participat în barajul de promovare în Liga 3, unde a întâlnit campioana județului Ilfov, CSL Ștefăneștii de Jos (Ilfov).

Meciul celor de la ACS FC Dinamo a fost singurul care a avut nevoie de reprize de prelungiri pentru a se decide promovata.

După 2-2 în tur, ”Dinamo Badea” a trecut în retur de trupa Ștefăneștii de Jos cu 4-3, după prelungiri, după 3-3 după 90 de minute.

ACS FC Dinamo l-a avut ca antrenor pe fostul fotbalist Claudiu Ionescu.

În Liga 3 joacă și CS Dinamo, clubul Ministerului Afacerilor Interne, care în ediția 2023-2024 a câștigat Seria 4 și a mers în barajele de promovare în Liga 2. În faza semifinală a trecut de Dunărea Călărași (3-1 la Călărași și 1-0 la București). În faza finală a pierdut contra CS Afumați (0-1 la Afumați și 0-2 la București). A mai primit o șansă la promovare, fiindcă în această vară au promovat șase echipe în loc de cinci, însă a cedat în finală cu scorul de 0-2 la CSM Focșani, după ce în semifinală trecuse pe teren propriu de CSC Ghiroda și Giarmata Vii, scor 3-1.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Florentin DINCĂ 06 Jul. 2024, 14:54 Liga 3
Pe aceeași temă