FC Bihor vrea să profite de situația prin care trece FCU Craiova. Gustavo Aragolaza: ”Sunt în criză. Sunt răniți, e momentul să profităm și să nu-i lăsăm să se trezească”

Andrei PASCU 04 Oct. 2024, 19:07 Liga 2
FC Bihor vrea să profite de situația prin care trece FCU Craiova. Gustavo Aragolaza: ”Sunt în criză. Sunt răniți, e momentul să profităm și să nu-i lăsăm să se trezească”

Nou-promovată în Liga 2, FC Bihor Oradea este în căutare de puncte pentru a urca pe cât posibil de mult în clasament, obiectivul final fiind salvarea de la retrogradare.

La conferința de presă premergătoare partidei din etapa a 9-a din Liga 2, de luni, contra FCU Craiova, de acasă, Gustavo Aragolaza a vorbit despre lipsa de rezultate și lipsa de jocuri consistente ale echipei, dar a afirmat că atmosfera în cadrul vestiarului este una bună.

Cu toate acestea, speră ca succesul din runda trecută, 3-0 cu CSM Focșani, să dea un plus de moral, iar echipa sa să mai bifeze o victorie, contra unei candidate declarate la promovarea în SuperLiga României, FCU Craiova.

FC Bihor are încredere că poate răpune FCU Craiova

Gustavo Aragolaza speră ca oltenii să continue perioada slabă din partidele trecute, având un eșec și o înfrângere în ultimele două etape, iar elevii săi să dea lovitura, să profite de pe urma situației în care se află adversarii de luni. Oficialul e convins că un succes contra FCU Craiova ar aduce o atmosferă și mai bună în rândul vestiarului, că ar da încredere pentru meciurile următoare din campionat.

La nivelul Ligii 2, FC Bihor este în rândul echipelor cu cea mai mare asistență la jocurile de acasă, un detaliu ușor de preconizat anterior partidelor disputate până acum pe teren propriu de nou-promovată. Însă, suporterii au contestat modul în care arată echipa în mandatul lui Aragolaza.

Succesul cu CSM Focșani a venit într-un moment foarte greu pentru FC Bihor, pentru că anterior bifase patru eșecuri la rând, trei în Liga 2 (2-3 cu ACSM Reșița, 0-1 cu CSC Dumbrăvița și 0-1 cu Steaua) și unul în Cupa României (1-3 cu ACSM Reșița).

Ne aşteaptă un nou meci dificil. Victoria pe care am obţinut-o în ultima etapă trebuie să ne dea o siguranţă. Noi tot timpul trebuie să fim cu picioarele pe pământ, pentru că toate jocurile sunt ca o finală.

Va trebui să le jucăm aşa, cu multă atenţie, cu multă concentrare, spirit de luptă şi curaj. FCU Craiova este o echipă cu jucători buni, dar în acest moment sunt puțin în criză. Sunt răniți și e momentul să profităm, să nu-i lăsăm să se trezească din această stare”, a declarat Gustavo Aragolaza în cadrul unei conferințe de presă.

Andreas Chirițoiu, încrezător la rândul său

Andreas Chirițoiu a prefațat și el partida cu FCU Craiova. Atacantul de 20 de ani, venit în vară la FC Bihor, a remarcat la rândul său faptul că oltenii nu trec printr-un moment bun și speră ca el și colegii săi să profite.

În Liga 2, în șase meciuri bifate, Chirițoiu a marcat un gol, în etapa a 5-a a Ligii 2, în eșecul cu ACSM Reșița, scor 2-3.

Partida de luni va fi una foarte dificilă, mai ales că cei de la FCU Craiova vin după o înfrângere şi e clar că vor veni aici cu gândul la victorie, dar noi o să fim foarte concentraţi şi vom da totul pe teren pentru a obţine un rezultat pozitiv.

Mă bucur că am reuşit până acum să îmi ajut echipa, marcând goluri. Asta îmi este meseria, asta trebuie să fac la fiecare meci şi îmi doresc să fac asta în continuare, să marchez cât mai multe goluri”, a transmis Chirițoiu.

FC Bihor a pierdut procesul cu Sergiu Bactăr

Federația Română de Fotbal, în cadrul unei ședințe a Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor, a judecat cazul denunțării unilaterale a contractului cu Sergiu Bactăr (fundaș central, 29 de ani).

FC Bihor a fost înștiințată că trebuie să plătească drepturile financiare restante ale jucătorului, dar are termen de recurs cinci zile.

Admite cererea reclamantului.
Obligă clubul pârât la plata drepturilor financiare restante, precum și taxa de procedură.
Cu recurs în 5 zile de la comunicare.
Pronunțată astăzi, 03.10.2024”, se arată pe site-ul FRF.

Astfel, de aici motivul pentru care FC Bihor nu a anunțat plecarea lui Bactăr în vară, dar Liga2.ro remarca absența acestuia din lotul care a făcut reunirea, pentru pregătirea startului sezonului de Liga 2.

Bactăr a acționat clubul nou-promovat pe calea legii, iar acum a venit sentința.

FC Bihor și FCU Craiova, vecine de clasament

FC Bihor are trei victorii în Liga 2, 1-0 cu Campionii FC Argeș, 2-1 cu Metalul Buzău și 3-0 cu CSM Focșani, dar anterior acestei ultime victorii a bifat trei eșecuri la rând, 2-3 cu ACS Reșița, 0-1 cu CSC Dumbrăvița și 0-1 cu Steaua.

Orădenii sunt pe locul 11 în Liga 2, din 22 de echipe, cu 10 puncte, iar FCU Craiova este pe locul 10, cu 12 puncte.

Conferința de presă organizată de FC Bihor înaintea partidei cu FCU Craiova:

Foto și video: FC Bihor

Andrei PASCU 04 Oct. 2024, 19:07 Liga 2
Pe aceeași temă