EXCLUSIV | Pompiliu Stoica e de părere că Steaua și FCSB pot juca împreună pe arena din Ghencea. ”Atâta timp cât un stadion nu e privat, oricine poate să-l închirieze”

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2020, 15:33 Liga 4
EXCLUSIV | Pompiliu Stoica e de părere că Steaua și FCSB pot juca împreună pe arena din Ghencea. ”Atâta timp cât un stadion nu e privat, oricine poate să-l închirieze”

În ultima perioadă se tot discută despre posibilitatea ca și alte echipe să evolueze pe noul stadion din Ghencea, în afară de Steaua. Printre ele este vorba și de FCSB, despre care suporterii și oficialii echipei din Liga 4 spun că nu va juca niciodată acolo. Fostul fundaș Pompiliu Stoica (43 de ani) declară că echipa patronată de Gigi Becali are dreptul să joace pe noua arenă, întrucât aceasta a fost construită din bani publici. În cadrul emisiunii ProSport LIVE, fostul fotbalist al clubului lui Becali a vorbit și despre alte aspecte legate de FCSB și Steaua.

Pompiliu Stoica: ”Eu cred că FCSB este continuatoarea Stelei”

În momentul în care Steaua a reapărut în fotbalul românesc, în Liga 4, suporterii clubului din Ghencea au avut cel mai mult de suferit. S-au văzut în punctul de a alege să susțină FCSB sau Steaua. Pompiliu Stoica nu s-a ferit să-și spună opinia cu privire la această problemă sensibilă. A precizat că susține echipa din prima ligă.

”Consider că Gigi Becali a investit foarte mulți bani. Eu cred că FCSB este continuatoarea Stelei. Din câte văd, mai sunt și alte echipe în aceeași situație. Până nu se dă verdict final, vorbim degeaba. Atâta timp cât un stadion nu este privat, oricine poate juca acolo. Când arena din Ghencea se dărâma, am avut un sentiment ciudat. Am simțit că amintirile mele s-au dus. Sunt momentele frumoase și mai puțin frumoase, dar fac parte din istoria acestui stadion. Dar acum este unul mai frumos, a spus Pompiliu Stoica la ProSport LIVE.

Stadionul Steaua va fi gata, teoretic, la finalul anului 

Steaua poate debuta pe noul stadion la finalul anului. Lucrările au termenul de finalizare spre sfârșitul lui 2020, astfel că atunci va fi dat în folosință, iar echipa din Liga 4 ar putea debuta pe el. Conform celor menționate într-un comunicat emis de Asociația Steliștilor ’47, arena este gata în proporție de 80 la sută.

Deși situația pandemiei de coronavirus în România continuă să devină mai delicată de la o zi la alta, construcțiile înaintează și la stadioanelor Giulești și Arcul de Triumf, pentru a fi gata până la EURO 2021. Pe Steaua și Arcul de Triumf a început montarea scaunelor.

Doar STEAUA va juca pe noul stadion din Ghencea!

Construcția Stadionului Steaua este în faza finală, în acest moment lucrările sunt gata în proporție de 80%. La EURO 2020 (amânat pentru anul 2021), echipele naționale care vor juca la București își vor putea efectua antrenamentele aici.

Spre sfârșitul anului, când el va fi gata în proporție de 100%, Steaua își va disputa meciurile în noul Templu din Ghencea. în urmă cu câteva săptămâni 

Iar acest lucru se va întâmpla conform unei logici simple și de bun simț. Actualul stadion se construiește în exact același perimetru unde s-a aflat, până la demolarea din 2018, Templul, stadionul pe care STEAUA a realizat cele mai mari performanțe ale fotbalului românesc. (…)”, sună o parte din comunicatul emis de Asociația Steliștilor 47 în urmă cu câteva săptămâni.

Foto: Compania Națională de Investiții 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/inca-un-stadion-din-romania-devine-spital-de-campanie-mapn-a-luat-deja-decizia-oficiala-desi-arena-din-timisoara-e-o-ruina-19130331

https://liga2.prosport.ro/special/stadionul-giulesti-prinde-contur-stadionul-steaua-e-tot-mai-colorat-in-rosu-si-albastru-noi-imagini-publicate-de-la-santierele-arenelor-care-se-construiesc-la-bucuresti-19129712

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2020, 15:33 Liga 4
Pe aceeași temă