Dosarul Curaçao. Noi dovezi incredibile: bilet câștigător cu cotă 100 doar din meciuri de Liga 6 și Cupă la județ! FRF reacționează în premieră, informațiile anchetei ProSport au ajuns la ”organele competente” | EXCLUSIV

Dosarul Curaçao. Noi dovezi incredibile: bilet câștigător cu cotă 100 doar din meciuri de Liga 6 și Cupă la județ! FRF reacționează în premieră, informațiile anchetei ProSport au ajuns la ”organele competente” | EXCLUSIV

Deschidem azi episodul 3 din ancheta ProSport cu dezvăluiri șocante despre pariurile sportive în România pe meciuri de juniori și partide din fotbalul amator, de județ!

În primele două episoade am descoperit împreună platforma online incredibilă cu pariuri ce pot fi efectuate inclusiv de minori!, apoi reacțiile și mărturiile președinților AJF ale cărora competiții sunt în oferta de pariere și care știau despre această afacere!

Prima reacție a FRF și confirmarea: ”Dosarul Curaçao a ajuns la Poliție, ar putea fi ramificații mai mari.” Avem un bilet câștigător!

ProSport a contactat Federația Română de Fotbal după publicarea primelor informații din ancheta noastră. Pentru că, deși competițiile din oferta CryptoSport.Bet sunt exclusiv organizate de Asociațiile Județene de Fotbal, și nu direct de FRF, AJF-urile sunt organizații cu statut de membru FRF.

În exclusivitate pentru ProSport, avem confirmarea din partea FRF privind evoluția lucrurilor după dezvăluirile noastre din Dosarul Curaçao:

FRF a aflat despre existența site-ului respectiv și a efectuat deja demersurile necesare către autoritățile competente.”

Am mers dincolo de formularea evazivă primită și, surse federale, detaliază dincolo de răspunsul oficial:

Da, informațiile publicate de voi sunt deja la Poliție și vor face probabil subiectului unei anchete la acest nivel. Lucrurile au mers foarte repede, FRF a făcut pașii aceștia pentru că nu poate interveni direct, nefiind organizator, iar ce se întâmplă cu platforma ar putea avea ramificații mai mari, chiar spre spălare de bani, dincolo de integritatea competițiilor.”

Bilet câștigător cu cotă 100 între merele de Voinești și varza de Lungulețu

Un bilet ”magic” de Dâmbovița, bilet câștigător potrivit materialului video promovat de CryptoSport.Bet pe pagina de Facebook a platformei, înseamnă cinci partide, toate din fotbalul județean din Dâmbovița! Iată dovada:

Practic, s-au jucat pe un singur bilet aceste cinci meciuri:

Liga 6 play-off

  • CS Viitorul Cojasca – CS Viitorul Aninoasa – X (cotă 3,25)
  • AS Dragomirești – AS Sportul Lucieni – 1 (cotă 1,95)
  • FC Viitorul I.L. Caragiale – FC Lungulețu – 2 (cotă 2,05)

Cupa României faza județeană

  • ACS Viitorul Voinești – ACS Urban Titu – X (cotă 2,95)
  • ACS Recolta Gura Șuții – ACS Roberto Ziduri – 2 (cotă 2,75)

Potrivit informațiilor din video:

  • Un bilet cu cota totală uriașă, 105.396!
  • Cu 50 de lei pariați s-au câștigat 5269.80 lei
  • Bilet plasat, atenție!, pe 25 aprilie 2023, ora 12:26 pm

Inspirație la două rezultate de egalitate cu cote foarte mari, dintre care unul meci de Cupă, eliminatoriu? Cunoștințe detaliate excepționale despre fotbalul dâmbovițean de Liga 6 și Cupa României, cu două victorii în deplasare la cote peste 2? Sau… mai mult decât atât?

 

A ieșit X după 0-0 în competiția cu minimum 5 goluri pe meci în medie!

ProSport a analizat fiecare partidă de pe bilet și a contactat protagoniștii, conducători de cluburi, observatori, arbitri și președintele AJF Dâmbovița. Concluziile sunt spectaculoase!

Toate cele trei partide din play-off Liga 6 Dâmbovița jucate pe bilet s-au disputat în aceeași zi și la aceeași oră, pe 26 aprilie 2023, ora 17:00, potrivit site-ului oficial AJF Dâmbovița.

Practic, pariorul a mizat cu succes pe toate cele trei meciuri din etapa 2. Pentru că Liga 6 înseamnă un play-off cu șase echipe la Dâmbovița.

La primul meci, un X cu cotă 3,25 între Viitorul din Cojasca și cel din Aninoasa, apar primele semne de întrebare. Întâi, de ordin statistic:

  • Partida s-a încheiat 0-0 pentru un X câștigător în condițiile în care media de goluri pe meci în Liga 6 play-off Dâmbovița este de 5,1 goluri pe meci!
  • În cele 30 de meciuri din play-off, s-au înscris 153 de goluri!

Mai mult decât atât, cât de inspirat să fii pe un astfel de rezultat, când nu există nici un istoric al duelurilor directe între cele două echipe? Cojasca și Aninoasa evoluaseră până atunci în serii diferite de Liga 6, calificându-se în play-off…

Președintele AJF Dâmbovița, între ”nu am avut nicio suspiciune” și ”nu m-ar mira”

Președintele AJF Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru, a fost contactat de ProSport pentru a discuta despre această partidă. Poziția lui este una nehotărâtă, așa cum a fost și reacția inițială privind platforma de pariere și pașii pe care ar fi vrut să-i facă pentru a-și proteja competiția (vezi AICI):

Două echipe bune, au promovat amândouă. Cunoscând echipele, două echipe care au făcut transferuri la momentul respectiv, cu loturi bune, de valori apropiate. Sincer să fiu, chiar și astăzi dacă ar juca Aninoasa cu Cojasca, cred că ar fi un meci echilibrat, nu am avut nicio suspiciune. Am mai avut în play-off rezultate și meciuri echilibrate, patru din șase echipe au fost bune, de valori apropiate, cu gând de promovare, nu putea fi exclus niciun tip de rezultat între ele. Sigur, pentru un meci de Liga 6, văzând lucrurile din afară, poate părea… poate fi un semn de întrebare serios, la Liga 6 un 0-0 e mai rar. Sunt două echipe bune, dar nu exclude că nu, e posibil să se întâmple orice. Nu m-ar mira!

Observatorul: ”Urma ca președintele AJF să facă plângere la Poliție pentru acest site fantomă…”

Observatorul de la această partidă, Dorel Popa, e mult mai ferm, dar vine cu dezvăluiri interesante: știa de existența platformei de pariere și că președintele AJF Dâmbovița urma să sesizeze Poliția! Din mărturia președintelui însă… nu s-a mai întâmplat acest lucru:

Habar n-am avut că meciul e pe oferta de la pariuri. Se vorbea la un moment dat, dar parcă mai devreme, că ar exista un site din ăsta care pune meciuri din Dâmbovița și urma ca președintele AJF, de fapt a și făcut, să facă o reclamație, o plângere la Poliție. Nu am intrat niciodată pe acel site, nu e treaba mea. De meciul ăsta nu am auzit nimic. Nu este atipic acest 0-0, a fost un meci între două echipe foarte bune. Aninoasa, cu un antrenor foarte bun, băieții de la Cojasca, bătăioși. Un joc normal, nu cred că are legătură scorul cu Liga 6. Poate fi 0-0 la Liga 6 și la Liga 1. Nu mi s-a părut că s-au dat unii sau alții la o parte să fie X. Au fost discuții la noi că a apărut un site fantomă care pune jocuri din Dâmbovița la pariuri și că președintele va face plângere la Poliție. Dâmbovița e mică.”

Încă un X, pe meci de Cupă la județ!

Celelalte două meciuri din etapa 2 a play-off-ului Liga 6 s-au terminat, la fel, cum se prognozase pe biletul jucat pe platforma CryptoSport.Bet. AS Dragomirești a învins pe teren propriu Sportul Lucieni  cu 3-1, iar echipa din comuna devenită celebră pentru producția de varză, FC Lungulețu, s-a impus în deplasare la Viitorul I.L. Caragiale, cu 2-1.

Trecem spre Cupa României, competiția surprizelor, fermecătoare tocmai prin impredictibil, cu atât mai mult în eșaloanele inferioare, nu-i așa? Iată că la CryptoSport.Bet lucrurile sunt tocmai invers. Cele două partide apar pe site-ul AJF Dâmbovița că s-ar fi disputat la Găești, ambele.

Echipa din Voinești, din comuna merelor de poveste, și Urban Titu au remizat. Fix cum s-a pronosticat pe bilet! A fost 1-1 după 90 de minute, cu oaspeții conducând la pauză. Colege în seria de Liga 4, cele două terminaseră 3-2 pe terenul celor de la Voinești în campionat. Și 1-1 la Titu, în retur. Aici, președintele AJF e și mai evaziv:

Voinești cu Urban s-a terminat 8-7 la penalty-uri, a fost un gol anulat în ultimele minute, a fost un joc foarte disputat… nu, nu, nu cred. Ambele meciuri de la Cupă s-au jucat la Găești, unul marți și unul miercuri”

Conducătorul echipei știa de platformă, a văzut listate meciurile echipei lui și a vorbit cu jucătorii!

În a doua partidă din Cupă, în ciuda cotelor oferite tocmai de platformă, care dădeau gazdele favorite, s-au impus oaspeții! Mai exact Roberto Ziduri, 1-0 cu Gura Șuții, ambele formații de Liga 4. Ne povestesc despre partidă Aurel Zanfir, președinte la Gura Șuții, și Armand Mihălăchioiu, director general la echipa din Ziduri.

Conducătorul gazdelor știa de platforma de pariere, a văzut listate meciurile propriei echipe și și-a întrebat jucătorii dacă pariază! Aurel Zanfir:

Ceva, ceva îmi aduc aminte, că am întrebat niște fotbaliști de mine dacă știu ceva, a rămas o discuție vagă, fără nicio finalitate. Am auzit și eu, ulterior, că există un site de-ăsta, cu cryptomonede, am văzut meciuri listate de aici de la noi, inclusiv pe echipa noastră și am spus, băi, fraților, știți, jucați? Vedeți că nu aveți voie, că există un regulament al AJF-ului care vă interzice, le-am atras atenția băieților să nu pice în capcana asta. A fost o simplă discuție. Dar despre acest meci nu, nu am avut… cu atât mai mult cu cât un jucător de la noi și-a dat autogol și multă lume l-ar fi suspectat… dar nu, a fost un caz nefericit ca să spun așa”

Armand Mihălăchioiu, director general Roberto Ziduri, exclude orice scenariu de meci aranjat dar admite că e o zonă foarte sensibilă la acest nivel:

Nu am știut nimic despre afacerea asta, de la dumneavoastră am aflat.  Meciul s-a disputat mai presus de orice suspiciune. E o zonă unde nenorociții ăștia, care fac lucrurile astea, pot manevra cu foarte mare lejeritate, se pot manevra foarte ușor rezultatele meciurilor, oamenii sunt mai sărăcuți și, unii, pentru o bere în plus sau ceva sunt în stare să facă tot felul de lucruri. Nu știu și nu mi-a părut nimic suspect.”

Bonus. Minunile fără sfârșit din Dâmbovița: 6-2 la pauză, 7-8 la final!

Echipa Roberto Ziduri a fost protagonistă și într-o partidă cu desfășurare uluitoare, care nu e prinsă în biletul câștigător de pe platforma CryptoSport.Bet, dar care ridică mari semne de întrebare.

Partida din Liga 4, atenție, a avut însă la pauză scorul 6-2, pentru gazde!

Cum explică Armand Mihălăchioiu, conducătorul de la Ziduri, înfrângere șocantă:

Am avut un meci care… hmmm, mă rog, echipa pierduse promovarea atunci, antrenorul a schimbat toți jucătorii titulari, am pus-o pe seama asta, a băgat niște copii, am pus-o pe seama asta. A fost vreo 6-2 la un moment dat și, pe urmă, la pauză, au fost acele schimbări. Nu mi-a trecut prin cap așa ceva, la momentul ăla, vă repet, noi eram toți resemnați cu gândul că am pierdut campionatul și nu ne-a mai interesat. Funcționa de atunci acest site? Mă puneți pe gânduri! Este un site neautorizat? De ce nu-i dați, domnule, pe mâna… nu știu, conducerea AJF-ului, să facă o plângere.”

.Victor Dumitrache, observatorul de la acest meci, pur și simplu nu-și amintește, apoi își amintește câte ceva și… nu știe nimic:

Aaa, habar nu am, îmi mai aduc eu aminte la câte meciuri am fost? Cât a fost, 8-7? Dacă ziceți că așa a fost, așa a fost, la câte meciuri am fost, aoleu… ce dracu! A fost un meci cu goluri multe, habar nu am, au lipsit mulți… au lipsit și de la unii și de la alții. Habar nu am, e prima oară când aud de pariuri. Portarul era junior, nu au avut portar, mulți indisponibili, au fost la nuntă, habar nu am, nu țin minte, dar dacă așa a fost, așa a fost.”

Credit foto: youtube, facebook.

Rămâi pe ProSport pentru următoarele episoade al anchetei Dosarul Curaçao!

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-sesizari-frf-si-politie-stiam-din-primavara-de-pariuri-online-pe-juniori-si-ligile-judetene-duminica-asta-a-fost-iar-un-meci-am-crezut-ca-doar-la-dambovita-sunt-lucruri-n-19282557

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-dezvaluiri-incredibile-intr-o-ancheta-zguduitoare-prosport-pariuri-online-in-romania-pe-meciuri-de-juniori-si-din-ligile-judetene-pot-juca-si-minorii-episodul-i-au-mers-u-19282359

Pe aceeași temă