Victor Pițurcă e tot mai aproape de Steaua: „Doar la asta m-am gândit! Clubul trebuie să vină unde îi e locul”. Când au loc discuțiile și ce funcție ar urma să ocupe

Marius ANGHEL 07 Jun. 2019, 09:12 București

Victor Pițurcă (63 de ani) a recunoscut, în direct la Telekom Sport, că a fost contactat de reprezentanții Clubului Sportiv al Armatei și va negocia în zilele următoare venirea la Steaua. Fostul selecționer a spus, așa cum ProSport a anunțat, că nu va veni pe post de antrenor, dacă va ajunge la un acord cu CSA.

Pițurcă a vorbit deschis despre subiectul Steaua și a recunoscut că e dispus să lucreze la Liga 4. „Am fost contactat de cei de la CSA, mă văd cu ei zilele următoare. Nu vin ca antrenor, nu antrenez în Liga 4, sunt destui tineri care pot face asta. Voi avea o discuție, să vedem ce se dorește. Știți că eu sunt foarte pretențios, trebuie multe lucruri puse la punct, scrise. Steaua trebuie să vină unde îi e locul. M-am gândit numai la lucrul ăsta zilele astea, nu e ușor. E o muncă titanică.

Deschis sunt, chiar dacă nu merg eu, tot ajut cum o să pot. Dar dacă mă înham eu la treabă, trebuie să am garanții. Nu trebuie să stăm doar în MApN. Se poate face un parteneriat, să ieși din sfera asta. Steaua e cel mai mare brand, e foarte atractivă pentru oamenii de afaceri. Foarte mulți oameni iubesc Steaua, se pot face bani. Stadionul nou poate fi loc de multiple afaceri, acolo sunt terenuri nelucrate, ar trebui să se facă ceva pe ele. Sportiv, mă refer!”, a spus Pițurcă, la Telekom Sport.

Pițurcă manager, Neaga antrenor?


Din informațiile ProSport, conducerea CSA vrea să-l aducă pe Victor Pițurcă pe post de manager general, iar pe post de antrenor pe Adrian Neaga, un om foarte apropiat de fostul selecționer. Mai mult decât atât, Victor Pițurcă ar urma să fie „privatul” care să preia clubul în Liga 2. Dacă Steaua va ajunge în viitor în Liga 2, va fi obligată „să se rupă” de Armată, pentru a primi drept de promovare în primul eșalon. Pițurcă ar urma să fie cel care să ajute echipa să facă acest salt, spre Liga 1 Betano.

Pițurcă a spus și că l-a avertizat pe Lăcătuș de faptul că echipa nu se află pe un drum bun. „Bugetul nu a fost de 400.000, eu nu cred. Am înțeles că cel mai mare salariu al unui jucător era de 3500 de lei. Ceilalți aveau 2500, 2000 de lei. Aș prefera să nu vorbesc pentru că au fost colegii mei, frații mei acolo. Au trecut doi ani și mi-e foarte greu să vorbesc. De asta nu prea m-am dus la jocuri, să nu interpreteze, să deranjez. Mai vorbeam din când în când cu Lăcătuș, cu Iovan, dar foarte rar. Îl întrebam cum e echipa.

Eu le-am atras atenția din primul an că Rapidul e periculos, că au nevoie de jucători. Ei au zis că au echipă. În al doilea an la fel, le-am zis să ia și ei.

Cert e că mulți suporteri… l-au jignit pe Lăcă, nu trebuia să se întâmple niciodată. Clubul trebuie să o ia de la început acum. Cred că nu s-a făcut un proiect, o strategie corectă. Au fost lucrurile în pripă, toți au zis că Steaua cu suporterii în spate… Iată că nu e așa ușor. Dacă Steaua vrea să renască, primul lucru trebuie o academia de fotbal. Se poate face!”, a spus Pițurcă.

Steaua a ratat șansa de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 3, după ce a fost învinsă de Carmen București, duminică, în etapa a treia din play-off-ul pe Liga 4 București, scor 1-0. Steaua va evolua pentru al treilea sezon consecutiv în Liga 4 pe București, lucru care i-a scos din minți pe suporteri. Mai ales după ce echipa a fost la conducere pe toată durata campionatului. La 24 de ore de la eșecul cu Carmen, Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan și-au depus demisiile.

Victor Pițurcă nu a mai antrenat din 2016, când s-a despărțit de Al-Ittihad. De-a lungul carierei, cel care face parte din grupul eroilor de la Sevilla a mai antrenat la Craiova, respectiv în trei rânduri în Ghencea. Până la Mirel Rădoi, Victor Pițurcă era ultimul selecționer de tineret care calificase echipa națională la un turneu final.

CITEȘTE și:

EXCLUSIV | Steaua pregătește un proiect grandios: Victor Pițurcă pe post de manager! El e „privatul” care poate prelua echipa de fotbal de la Armată

EXCLUSIV | Adrian Neaga, înlocuitorul lui Lăcătuș? Comandantul Bixi Mocanu confirmă discuțiile

EXCLUSIV | Steaua poate promova în Liga 3, chiar dacă a pierdut șansa de a ajunge la baraj: „O să facem o solicitare la FRF”

Steaua a confirmat demisia lui Marius Lăcătuș. „Ne exprimăm încă o dată dezamăgirea pentru ratarea obiectivului de promovare”. Comunicatul emis de club

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, despre situația de la Steaua: „Este regretabil. În cel mai scurt timp vor fi stabilite opțiunile și soluțiile pentru viitor”

EXCLUSIV | Cuvintele așteptate de Gigi Becali și de suporterii FCSB. Comandantul CSA Steaua, despre posibilitatea ca vicecampioana să joace pe noul Stadion Steaua

EXCLUSIV | Ce buget va avea Steaua în sezonul următor. Anunțul conducerii: „E exclus să se întâmple asta”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2019, 09:12 București
Pe aceeași temă