”Vom fi cei care vom evolua într-un eşalon superior”. Vasile Gheorghe, tranșant în privința barajului dintre CSM Slatina și Progresul Spartac, pentru promovarea în Liga 2. Cum se pregătesc oltenii pentru cele două meciuri

Răzvan STÎNGĂ 31 Jul. 2020, 16:57 Liga 3
”Vom fi cei care vom evolua într-un eşalon superior”. Vasile Gheorghe, tranșant în privința barajului dintre CSM Slatina și Progresul Spartac, pentru promovarea în Liga 2. Cum se pregătesc oltenii pentru cele două meciuri

CSM Slatina se află în cantonament închis din data de 20 iulie, unde se pregătește pentru meciurile de baraj cu Progresul Spartac, care o pot duce în Liga 2. Vasile Gheorghe, căpitanul oltenilor, a vorbit despre modul în care decurg antrenamentele și cum vede ”dubla” în contextul actual, al pandemiei de COVID-19, mai ales după ce jucătorii au fost nevoiți să ia o pauză de aproximativ patru luni.

Vasile Gheorghe: ”La finalul celor 180 de minute, vom fi cei care vom evolua într-un eşalon superior”

Mijlocașul de 34 de ani crede că partidele vor fi echilibrate, dar este convins că la modul în care CSM Slatina s-a pregătit până acum, poate termina în avantaj partidele și poate promova în Liga 2. Până acum, potrivit fotbalistului, ședințele de pregătire au decurs conform planului și jucătorii sunt sănătoși.

Există dorinţă, suntem pregătiţi, ne dorim să câştigăm şi meciul tur şi returul. Este bine că nu am avut evenimente neplăcute şi nu ne-am oprit din pregătire, suntem pregătiţi să tranşăm acest baraj în favoarea noastră. Cred că şansele sunt egale, este un baraj, presiunea va fi ridicată, dar eu am încredere în tot ceea ce s-a muncit, în grupul şi jucătorii noştri, că vom gestiona această presiune, iar la finalul celor 180 de minute, sau câte vor fi, vom fi cei care vom evolua într-un eşalon superior”, a declarat Vasile Gheorghe, căpitanul echipei CSM Slatina, pentru Gazeta Nouă.

Progresul Spartac a anunțat că jucătorii infectați cu COVID-19 au șanse foarte mici să joace 

Dacă lucrurile la echipa din Olt sunt în regulă, la Progresul Spartac există o problemă majoră. Nicolae Leafu și Dănilă Parfeon au șanse extrem de mici, potrivit unui alt anunț al clubului, să joace în meciurile cu CSM Slatina, din barajul de promovare în Liga 2. Toți jucătorii și tot stafful au fost retestați sâmbătă și doar cei doi fundași au ieșit, la fel ca la prima testare, pozitivi. Restul a ieșit negativ și poate relua antrenamentele pentru pregătirea partidelor din 5 și 9 august.

Fundașul Dănilă Parfeon (22 de ani) se află în izolare, unde așteaptă să treacă o anumită perioadă, pentru a putea fi retestat a treia oară. În ceea ce îl privește pe Nicolae Leafu (25 de ani), celălalt jucător infectat cu noul coronavirus, acesta a fost inițial internat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, dar acum a fost trimis acasă, unde se află, la fel ca Dănilă Parfeon, în izolare la domiciliu.

Progresul Spartac și CSM Slatina aveau amândouă 37 de puncte când s-a oprit campionatul Seriei 3 din Liga 3  

Progresul Spartac și CSM Slatina se aflau la egalitate de puncte în momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei, astfel că FRF a decis ca între aceste echipe să se dispute un baraj în dublă manșă pentru a se stabili promovata în Liga 1. Progresul Spartac va fi gazdă în meciul tur, în 5 august, iar CSM Slatina va fi organiza jocul retur, în 9 august, conform tragerii la sorți efectuate de FRF.

Celelalte două meciuri de baraj din Liga 3 pentru promovarea în Liga 2 sunt: Mostiștea Ulmu – Unirea Slobozia (Seria 2) și Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea (Seria 5). Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au fost declarate de FRF direct promovate, fiindcă aveau un avans mai mare de trei puncte față de a doua clasată din seria din care a făcut parte.

În sezonul regulat, CSM Slatina și Progresul Spartac au remizat la Slatina, scor 2-2, bucureștenii egalând în minutele de prelungire.

Foto: Gazeta Nouă 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 31 Jul. 2020, 16:57 Liga 3
Pe aceeași temă