EXCLUSIV | Probleme la Progresul Spartac înainte de barajul cu CSM Slatina. Bucureștenii au două cazuri de COVID-19 în lot și activitatea echipei e momentan suspendată

Marius ANGHEL 22 Jul. 2020, 15:37 Liga 3
EXCLUSIV | Probleme la Progresul Spartac înainte de barajul cu CSM Slatina. Bucureștenii au două cazuri de COVID-19 în lot și activitatea echipei e momentan suspendată

Progresul Spartac, liderul Seriei a 3-a a Ligii 3, are probleme cu noul coronavirus, cel care în acest moment crează mari dificultăți în Liga 1, la CFR Cluj, U Craiova sau Dinamo. Trupa bucureșteană și-a testat jucătorii împotriva COVID-19, iar în această dimineață a primit rezultatele. Potrivit surselor Liga2.ro, două dintre ele au ieșit pozitive, astfel că antrenorul Andrei Irimia își vede planurile date peste cap în această perioadă în care pregătea barajul de promovare în Liga 2 cu a doua clasată CSM Slatina.

Prima clasată din Seria a 3-a a Ligii 3 în acest sezon ”înghețat” din cauza pandemiei și-a testat jucătorii împotriva COVID-19 pentru a intra pe ultima sută de metri cu pregătirea barajului de promovare în Liga 2, însă rezultatele primite dau peste cap programul echipei. Doi dintre jucătorii Progresului Spartac au ieșit pozitivi la noul coronavirus, potrivit surselor Liga2.ro, astfel că activitatea echipei trebuie întreruptă, conform protocolului medical emis de autorități și FRF, până când Direcția de Sănătate Publică București va finaliza ancheta și îi va da din nou acceptul să susțină antrenamente.

Cei doi sportivi depistați pozitiv, un fundaș și un mijlocaș, vor trebui să stea cel puțin în izolare, iar echipa bucureșteană să retesteze jucătorii ieșiți negativ. Dacă rezultatele se vor menține negative, atunci Andrei Irimia va putea reîncepe antrenamentele, de această dată în efectiv complet, după ce până acum avea obligativitatea de a avea maximul zece sportivi în grupă.

Echipa era bucuroasă că începe antrenamentele pe terenul de iarnă naturală

Chiar în această dimineață, înainte să primească rezultatele, Progresul Spartac anunța pe site-ul oficial că jucătorii se vor antrena pe terenul de iarbă al bazei de la 1 Decembrie, mult mai repede decât se anticipa încheierea lucrărilor, după ce până acum antrenamentele au fost efectuate doar pe teren sintetic.

”Progresul Spartac se pregateste intens in aceste zile pentru meciul de baraj cu CSM Slatina, care va decide liga unde va evolua echipa in sezonul viitor.

Daca pana acum antrenamentele s-au desfasurat doar pe teren sintetic, ieri jucatorii nostri au putut intra, in premiera, pe terenul de iarba al bazei de la 1 Decembrie.

Desi initial administratorul bazei, fostul nostru jucator Bogdan Grigore, anticipa ca gazonul va putea fi folosit doar in septembrie- octombrie, testele facute au aratat ca acesta este “apt” sa primeasca fotbalistii nostri inca de acum, fapt confirmat de sesiunea de antrenament de ieri, desfasurata fara probleme.

Pregatirile vor continua astfel, alternativ, atat pe teren sintetic (pe care ne desfasuram meciurile oficiale de “acasa”) si pe iarba (suprafata pe care se va desfasura si “returul” barajului, la Slatina)”, anunța Progresul Spartac.

Altfel, Progresul Spartac și-a rezolvat mica problemă de la dosarul de certificare pentru noul sezon de Liga 2 și va avea îndeplini condițiile minime să joace în acest eșalon dacă va promova.

Progresul Spartac e gazdă în meciul tur al barajului cu CSM Slatina

Progresul Spartac se afla la egalitate cu CSM Slatina în momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei, astfel că FRF a decis ca între aceste echipe să se dispute un baraj în dublă manșă pentru a se stabili promovata în Liga 1.

Progresul Spartac va fi gazdă în meciul tur, în 5 august, iar CSM Slatina va fi organiza jocul retur, în 9 august, conform tragerii la sorți efectuate de FRF.

Celelalte două meciuri de baraj din Liga 3 pentru promovarea în Liga 2 sunt: Mostiștea Ulmu – Unirea Slobozia (Seria 2) și Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea (Seria 5). Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au fost declarate de FRF direct promovate, fiindcă aveau un avans mai mare de trei puncte față de a doua clasată din seria din care a făcut parte.

CSM Slatina și-a reluat antrenamentele de la 16 iunie, iar până acum a ratat amicale cu CS Mioveni și ”FC U” Craiova fiindcă nu s-a testat împotriva COVID-19.

În sezonul regulat, CSM Slatina și Progresul Spartac au remizat la Slatina, scor 2-2, bucureștenii egalând în minutele de prelungire.

Marius ANGHEL 22 Jul. 2020, 15:37 Liga 3
Pe aceeași temă