Probleme de lot pentru Progresul Spartac înaintea barajului cu CSM Slatina. Cei doi jucători care au luat COVID-19 au fost testați pozitiv din nou și au șanse aproape nule să joace

Răzvan STÎNGĂ 30 Jul. 2020, 16:13 Liga 3
Probleme de lot pentru Progresul Spartac înaintea barajului cu CSM Slatina. Cei doi jucători care au luat COVID-19 au fost testați pozitiv din nou și au șanse aproape nule să joace

Fundașul Dănilă Parfeon (22 de ani) este unul din cei doi jucători ai Progresului Spartac depistați cu COVID-19. Acesta se află în izolare, unde așteaptă să treacă o anumită perioadă, pentru a putea fi retestat a treia oară. Progresul Spartac a publicat pe site-ul oficial o scurtă discuție telefonică, în care fotbalistul precizează că se simte bine și că așteaptă să revină la antrenamente alături de colegii lui.

Nicolae Leafu a fost trimis în izolare la domiciliu

În ceea ce îl privește pe Nicolae Leafu (25 de ani), celălalt jucător infectat cu noul coronavirus, acesta a fost inițial internat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, dar acum a fost trimis acasă, unde se află, la fel ca Dănilă Parfeon, în izolare la domiciliu.

În «vizită» la Dănilă Parfeon

Evident, vizita este virtuală, fundașul bleu-albastru aflându-se în izolare la domiciliu, după ce a fost testat pozitiv la Covid-19. Dănilă Parfeon este asimptomatic și se simte excelent. El nu a fost internat în spital, ca în cazul colegului său Nicolae Leafu, deoarece procedurile medicale în județul Ilfov au fost diferite față de București, iar domiciliul lui Parfeon este la Bragadiru.

El urmează acum schema de tratament prescrisă, dar face și exerciții fizice pentru menținerea formei sportive. «Îmi pare tare rău de ceea ce s-a întâmplat. Nu am avut nici cea mai mică durere de cap. Nu mi-aș fi închipuit că pot fi depistat pozitiv. Mi-am lăsat echipa la greu, dar sper să avem parte de o minune și să facem două teste negative până la meci. Așa am putea juca», se confesează Dănilă Parfeon pentru site-ul oficial al clubului.

Dănilă Parfeon ține legătura cu staff-ul tehnic și cu colegii de echipă, toți aceștia ajutându-l să treacă peste momentul dificil. Nicolae Leafu a fost externat și el din spital, dar continuă autoizolarea la domiciliu. Neavând simptome, cei doi nu sunt considerați cazuri grave, dar totuși procedurile medicale impun șederea lor în izolare.

Multă sănătate!”, se arată în comunicatul emis de Progresul Spartac.

Progresul Spartac anunță că fundașii au șanse mici spre zero să joace cu CSM Slatina 

Nicolae Leafu și Dănilă Parfeon au șanse extrem de mici, potrivit unui alt anunț al clubului, să joace în meciurile cu CSM Slatina, din barajul de promovare în Liga 2. Toți jucătorii și tot stafful au fost retestați sâmbătă și doar cei doi fundași au ieșit, la fel ca la prima testare, pozitivi. Restul a ieșit negativ și poate relua antrenamentele pentru pregătirea partidelor din 5 și 9 august.

Progresiștii pot relua antrenamentele

Retestarea lotului progresist la Covid-19 a avut rezultate încurajatoare. Niciunul din testele efectuate la cei care și prima dată fuseseră negativi, jucători și staff, nu a avut un rezultat diferit. Din păcate, Dănilă Parfeon și Nicolae Leafu au avut și ei rezultat similar, al doilea test fiind tot pozitiv în cazul lor. Astfel, cei doi apărători își vor continua carantina fiind aproape sigur indisponibili pentru barajul cu CSM Slatina. Ar mai exista o  șansă pentru Parfeon și Leafu, ca până la ora meciului ei să aibă două teste negative consecutive la Covid-19, lucru care, judecând după practica de la Liga I, le-ar da dreptul să joace fără efectuarea carantinei.

Restul lotului poate să revină la antrenamente pentru a pregăti dubla cu formația din capitala Oltului. Turul barajului de promovare în Liga a II-a va avea loc pe 5 august, de la ora 18.00, în Intrarea Vrabiei, fără spectatori”, se arată pe site-ul Progresului Spartac.

Meciul tur dintre Progresul Spartac și CSM Slatina se joacă pe 5 august 

Progresul Spartac se afla la egalitate cu CSM Slatina în momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei, astfel că FRF a decis ca între aceste echipe să se dispute un baraj în dublă manșă pentru a se stabili promovata în Liga 1.

Progresul Spartac va fi gazdă în meciul tur, în 5 august, iar CSM Slatina va fi organiza jocul retur, în 9 august, conform tragerii la sorți efectuate de FRF.

Celelalte două meciuri de baraj din Liga 3 pentru promovarea în Liga 2 sunt: Mostiștea Ulmu – Unirea Slobozia (Seria 2) și Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea (Seria 5). Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au fost declarate de FRF direct promovate, fiindcă aveau un avans mai mare de trei puncte față de a doua clasată din seria din care a făcut parte.

CSM Slatina și-a reluat antrenamentele de la 16 iunie, iar până acum a ratat amicale cu CS Mioveni și ”FC U” Craiova fiindcă nu s-a testat împotriva COVID-19.

În sezonul regulat, CSM Slatina și Progresul Spartac au remizat la Slatina, scor 2-2, bucureștenii egalând în minutele de prelungire.


Foto: Progresul Spartac ’44

https://liga2.prosport.ro/liga-3/nicolae-leafu-si-danila-parfeon-jucatorii-testati-cu-covid-19-la-progresul-spartac-care-e-situatia-lor-medicala-si-cand-ar-putea-fi-reluate-antrenamentele-19140888

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-probleme-la-progresul-spartac-inainte-de-barajul-cu-csm-slatina-bucurestenii-au-doua-cazuri-de-covid-19-in-lot-si-activitatea-echipei-e-momentan-suspendata-19140435

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-progresul-spartac-si-a-retras-apelul-facut-la-tas-impotriva-frf-prin-care-voia-sa-fie-declarata-direct-promovata-in-liga-2-motivatia-19136847

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-slatina-are-acasa-meciul-decisiv-al-barajului-cu-progresul-spartac-mihai-ianovschi-ambele-jocuri-le-abordam-cu-maxima-seriozitate-19136322

 

 

Răzvan STÎNGĂ 30 Jul. 2020, 16:13 Liga 3
Pe aceeași temă