EXCLUSIV | Încă un club se retrage din Liga 3! Jucătorii aveau restanțe de 3 luni și au fost anunțați că echipa s-a desființat! ”Nimeni nu ne spunea nimic. Acum ne-a urat succes în continuare”

Mircea OGLINDOIU 14 Jul. 2024, 14:00 Liga 3
EXCLUSIV | Încă un club se retrage din Liga 3! Jucătorii aveau restanțe de 3 luni și au fost anunțați că echipa s-a desființat! ”Nimeni nu ne spunea nimic. Acum ne-a urat succes în continuare”

După trei sezoane petrecute în Liga 3, Viitorul Șimian a decis să tragă obloanele.

Primul semn că echipa nu va mai continua activitatea a fost dat zilele trecute, când antrenorul Alexandru Stoica a plecat la Gilortul Târgu Cărbunești, iar atacanții Robert Eshun și Moses Baidoo au semnat cu Minerul Lupeni, din Liga 4 Hunedoara.

Primul care părăsise Viitorul Simian fusese căpitanul Fabio Trip, declarat liber de contract de FRF, în urmă cu două săptămâni. Mijlocașul timișorean este acum în probe la Ceahlăul Piatra Neamț.

Președintele George Sărăcin a anunțat jucătorii rămași la Viitorul Șimian că echipa s-a desființat

Viitorul Șimian avea programată reunirea lotului mâine, 15 iulie, dar jucătorii rămași la echipă au fost anunțați în această dimineață, pe grupul clubului de WhatsApp, că echipa se va desființa.

Toți aveau restanțe de trei luni, iar acum nu își vor mai încasa salariile.

”Am bănuit de câteva zile că echipa se va desființa, fiindcă nimeni nu ne spunea nimic după plecarea surprinzătoare a domnului antrenor Stoica, iar în aceasta dimineață președintele George Sărăcin ne-a trimis mesaj pe grupul nostru de WhatsApp că Viitorul Șimian s-a desființat și ne-a urat succes în continuare! Asta în contextul în care vinerea trecută ne spusese că ne va plăti salariile, fiindcă Romgaz va vira banii în contul clubului! Cei care întrebau de salarii erau excluși din grup! Azi ne-a dat mesaj că echipa se desființează! Cum rămâne cu salariile noastre? Nu am mai luat banii de trei luni. Dacă tot voiau să desființeze echipa, măcar să ne fi spus de când s-a încheiat campionatul, ca să avem și noi timp să ne găsim alte echipe”, a spus, revoltat, unul dintre jucători, pentru Liga2.ro.

Echipa din Șimian a rezistat 9 ani, iar de trei ani juca în Liga 3

Viitorul Șimian s-a înființat în 2015, iar în 2018 a cucerit în premieră titlul județean la Mehedinți! Barajul pentru promovare a fost însă un fiasco, echipa comunei Șimian fiind învinsă cu scorul general de 11-1 de campioana Ligii a 4-a Timiș, CSC Dumbrăvița.

Viitorul Șimian a câștigat Liga 4 Mehedinți și în 2021, în pandemie, când s-a organizat, timp de o lună, un campionat pe repede-înainte, format din doar patru echipe. Din cauza SARS-COV-2, doar 24 de județe au organizat Liga 4, iar FRF a decis, de urgență, să programeze baraje inedite, între campioanele județene și echipele clasate pe locurile 9-10 din cele zece serii din Liga 3.

Viitorul Șimian a avut noroc la tragerea la sorți: a stat în primul tur, unul preliminar, în care s-au jucat doar trei meciuri de baraj între echipele de Liga 4, iar ulterior, în turul 2, a întâlnit cea mai slabă echipă din zonă, de Liga 3, Minerul Costești. Mehedințenii au câștigat cu 2-1 pe teren propriu și au pierdut cu 3-4 returul de la Râmnicu Vâlcea. Au promovat datorită golurilor mai multe marcate în deplasare, regulă care în prezent nu mai este valabilă.

În primul sezon de Liga 3, Viitorul Șimian s-a clasat pe locul al 5-lea din Seria 7, iar ultimele două campionate le-a încheiat de fiecare dată pe locul al 4-lea, activând în play-off. Curios, că în primăvara acestui an, înainte practic de alegerile locale, Viitorul Șimian vorbea la televiziunile locale despre promovarea în Liga 2, la finele sezonului 2023-2024.

În urmă cu 3 ani, imediat după promovarea în Liga 3, Viitorul anunța că va construi și un stadion nou în comuna Șimian și se lăuda cu mai multe machete ale noii arene pe rețelele de socializare.

Continuă în fotbalul din Mehedinți sau Șimianul își înființează o nouă echipă?

Proiectul nu s-a mai concretizat nici până în prezent, echipa și-a disputat meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, iar acum și-a anunțat retragerea din Liga 3. Dacă vrea să mai continue activitatea în campionatul județean Mehedinți, clubul are la dispoziție Liga a 4-a sau Liga a 5-a din județul din care este. AJF Mehedinți a anunțat că termenul limită de înscriere în sezonul 2024-2025 din Liga 4 și Liga 5 este 20 august.

În cazul în care Viitorul Șimian continuă în campionatul județean, jucătorii își pot recupera salariile în cazul în care depun memorii la FRF. Există însă posibilitatea ca la Șimian să se înființeze altă echipă pentru campionatul județean, situație în care actualul club se va desființa, iar jucătorii nu-și vor mai putea recupera salariile.

Mehedințiul rămâne din nou fără echipe la nivel național

Curios este și faptul că toate cele trei echipe care au promovat din Liga 4 Mehedinți în ultimii 14 ani s-au retras din Liga 3.

CS Termo Severin, în 2010, și Minerul Valea Copcii Mehedinţi, în 2014, au făcut-o după doar un tur de campionat.

După retragerea Viitorului Șimian, județul Mehedinți a rămas fără nicio echipă în ligile naționale, dar Viitorul Severin, club care a pierdut barajul pentru promovare cu Vulturii Fărcășești, scor general 3-8, a depus zilele trecute cerere la FRF, pentru a fi primită în Liga 3, în cazul în care vor fi locuri vacante!

Același lucru l-a făcut, de exemplu, și Minerul Lupeni, care a pierdut barajul cu Viitorul Arad. Prioritate au, însă, echipele care au retrogradat la finele sezonului recent încheiat din Liga 3.

În seria Șimianului, CSO Turceni speră să fie reprimită în Seria 7, în timp ce Universitatea Craiova 2 a anunțat, prin patronul Mihai Rotaru, că nu se mai înscrie în noul sezon de Liga 3, după nouă ani petrecuți la acest nivel fotbalistic. Și CSM Deva, clasată pe locul 3, își închide activitatea la echipa de seniori, iar din al treilea eșalon se mai retrage vara aceasta și Rapid Brodoc (Seria 1).

Mircea OGLINDOIU 14 Jul. 2024, 14:00 Liga 3
Pe aceeași temă