VIDEO | Ștefan Iovan știe ce trebuie să facă Daniel Oprița pentru ca Steaua să nu rateze promovarea în Liga 2: ”Până acum a gestionat bine, echipa e pe primul loc, dar meciurile de baraj vor fi foarte dure”

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 22 Jan. 2021, 14:50 Liga 3

Ștefan Iovan (60 de ani), legendă a clubului Steaua, a oferit în exclusivitate un interviu pentru ProSport și a vorbit, printre altele, despre situația echipei din Ghencea, cu antrenorul Daniel Oprița la timonă.

Primul român care a ridicat deasupra capului Cupa Campionilor Europeni (actuala Liga Campionilor), în 1986, după ce Steaua învingea la Sevilla, la loviturile de departajare, pe Barcelona, speră ca Steaua să promoveze în Liga 2 în acest an, însă îl avertizează pe Daniel Oprița că meciurile de baraj nu vor fi ușoare, motiv pentru care trebuie să aibă un lot puternic și valoros.

De asemenea, fostul fundaș Ștefan Iovan se gândește și la potențialul de dezvoltare a Centrului de Copii și Juniori din Ghencea, odată cu promovarea echipei în Liga 2. George Ogăraru se ocupă în special de acest segment, după ce a fost numit manager general la Steaua.

Ștefan Iovan, despre promovarea Stelei cu Daniel Oprița antrenor și planurile Centrului de Copii și Juniori

După ce a pornit din Liga 4 și a ratat două sezoane la rând promovarea în Liga 3, în detrimentul celor de la Academia Rapid (actuala Rapid din Liga 2) și Carmen București (desființată după ce a ratat la baraj promovarea în Liga 3), Steaua e lider în Seria a 4-a a celui de-al treilea eșalon, cu 26 de puncte acumulate în primele 10 etape, cu două mai mult decât a doua clasată FCSB 2.

Steaua are opt victorii și două egaluri și un golaveraj 25-7.

”După ratările noastre, că am fost implicat și eu și o spun cu părere de rău că trebuie să fim mai atenți, dar acum a venit Oprița cu jucători cu experiență, pe care i-a cunoscut, cu jucători maturi. Gestionează până acum destul de bine situația, un pic pe finalul turului nu mai mergeau așa bine lucrurile că nu mai marcam, cel puțin asta e părerea mea, că am stat și eu și m-am uitat la meciuri. Dar au fost foarte mulți bolnavi de COVID.

Oprița a gestionat bine până acum, echipa e pe primul loc, sper să aibă în continuare susținere și să se întărească pentru că meciurile de baraj vor fi foarte dure și atunci, ca să reușească, ne trebuie jucători valoroși, iar jucătorii valoroși au anumite pretenții.

Sper din tot sufletul să promoveze, ca să vadă copiii că an de an s-a promovat și atunci oamenii să vină să aducă copiii la Steaua, nu numai pentru că promovează echipa, ci pentru că lucrurile s-au schimbat și se vor schimba în continuare la Centrul de Copii și Juniori. Eu cred că vom ajunge să promovăm și copii la echipa mare și chiar să și împrumutăm și să vindem pe la alte echipe”, a spus Ștefan Iovan într-un interviu acordat ProSport.

Steaua are programat primul meci oficial în 2021 în jurul datei de 13 martie, când va juca returul împotriva echipei FCSB 2, a doua clasată din Seria a 4-a. În tur, ”militarii” au câștigat cu 2-1 pe terenul echipei secunde a clubului lui Gigi Becali.

Până atunci, Steaua și-a reluat antrenamentele de luni, 18 ianuarie, se află în perioada de pregătire, a efectuat primele două transferuri, doi atacanți din Liga 2, și are programate amicale cu Universitatea Cluj (28 ianuarie), Sporting Roșiori (6 februarie), SCM Gloria Buzău (12 februarie), Vedița Colonești (17 februarie), SC Popești Leordeni (26 februarie și CSM Alexandria (6 martie).

CITEȘTE și:

Ștefan Iovan, certat de Marcel Răducanu după o pasă proastă pe vremea când jucau la Steaua: „Mi-a zis să nu-i mai dau așa, că îi strâmb nodul la cravată” | VIDEO EXCLUSIV

Ștefan Iovan, despre relația actuală cu Victor Pițurcă: „Ne-am mai sunat…”. Subiectul despre care cei doi nu discută | VIDEO EXCLUSIV

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 22 Jan. 2021, 14:50 Liga 3
Pe aceeași temă