George Ogăraru, numit manager la Steaua: ”Îmi doresc foarte mult să creăm un model pentru România.” În aceeași zi, noul stadion Steaua a fost finalizat

Marius ANGHEL 27 Nov. 2020, 21:13 Liga 3

George Ogăraru (40 de ani) este noul manager al echipei de fotbal Steaua, care în acest moment activează în Liga 3 și după 10 etape se află pe primul loc în Seria a 4-a. Acesta s-a întâlnit astăzi, 27 noiembrie, cu președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua Mădălin Hîncu pentru a semna contractul. Totodată, s-a stabilit și modul de colaborare între Ogăraru și Daniel Oprița, antrenorul echipei.

George Ogăraru, manager la Steaua: ”Sper ca să reușim să ducem împreună clubul acesta unde merită, unde își are locul”

Discuțiile pentru cooptarea lui Ogăraru la Steaua au fost demarate după ce fostul fotbalist a fost invitat al emisiunii Națiunea Stelistă, creată de Asociația Steliștilor 1947, o asociație non-profit de suporteri. Fundașul s-a arătat deschis la colaborarea cu Steaua, iar Mădălin Hîncu l-a invitat la negocieri.

”Sunt bucuros că m-am întors acasă. Asta e concluzia. Mă întorc în locul unde am crescut și este o mare bucurie. Sunt câteva momente importante în viața mea, iar ăsta este cu siguranță unul dintre ele. Mă bucur foarte mult că am reușit să mă întorc. Recunosc că dorința domnului comandant, dar și a suporterilor au decis foarte mult și au contat foarte mult în realizarea acestui lucru. Sper ca să reușim să ducem împreună clubul acesta unde merită, unde își are locul.

Modul de colaborare va fi unul deschis și în măsura în care Daniel are nevoie de mine, eu sunt acolo să îl ajut. De asemenea, pe dezvoltarea academiei, îmi doresc foarte mult să creăm un model pentru România, deosebil, așa cum am văzut în Occident, unul sustenabil. Cred că este foarte important să priotizăm astfel și să mărim baza de selecție și să creștem în calitate”, a spus George Ogăraru, noul manager al Stelei, pentru Steaua TV.

George Ogăraru a început fotbalul la Steaua, fiind un produs al clubului militar, iar în cariera sa de jucător a mai evoluat pentru CSM Reșița, Oțelul Galați, Ajax Amsterdam și FC Sion.

Fostul internațional a fost și antrenor la ”U” Cluj și la una dintre echipele de juniori ale Ajax-ului, iar ultima dată a activat în funcția de Director de Scouting și Relații Internaționale la FC Viitorul.

Daniel Oprița: ”Eu mă ocup de tot ceea ce înseamnă echipa mare”

La discuțiile dintre președintele Mădălin Hîncu și noul manager George Ogăraru a fost și antrenorul principal al echipei Steaua, Daniel Oprița, cel care își simțea vânat postul. Acesta a vorbit despre situația sa și despre cooptarea în conducere a lui Ogăraru.

”Eu o să răspund de echipa mare. Am în contract un obiectiv pe care să îl duc la bun sfârșit. Dacă nu realizez acest obiectiv, contractul meu se va termina. Mă ocup de tot ceea ce înseamnă echipa mare. Decizia antrenamentele, tot, o să îmi aparțină mie, atât. În rest, nu am nimic, vreau să am o colaborare bună cu George Ogăraru, mi-a fost coleg, îi urez bun venit și baftă, să ajute clubul”, a spus antrenorul principal Daniel Oprița.

După un parcurs fără greșeală în prima parte a campionatului Ligii 3, Steaua a arătat slăbiciuni pe final, când a înregistrat remize cu CS Tunari (0-0) și Metalul Buzău (2-2). În plus, Steaua a fost eliminată din turul 2 al Cupei României de SC Popești Leordeni, cu 1-0.

După 10 etape desfășurate din acest sezon de Liga 3, Steaua e lider în Seria a 4-a, cu 26 de puncte, cu două mai mult decât FCSB 2. La finalul sezonului regular, dacă Steaua rămâne pe una dintre primele două poziții, va trebui să desfășoare două baraje pentru a promova în Liga 2.

Noul stadion Steaua a fost finalizat

Tot astăzi, în Ghencea, a avut loc recepția proiectului de investiții ”Complexul Sportiv Steaua”. Noul stadion Steaua urmează să fie predat de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, către Ministerul Apărării Naționale, iar acesta îl va pune la dispoziția/administrarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, pe el urmând a se disputa meciuri de fotbal și de rugby.

Stadionul are 31.254 de locuri și a costat aproximativ 95 de milioane de euro.

La eveniment au participat, printre alții, premierului Ludovic Orban, noul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, consilierul primului ministru, cât și coordonator proiect Euro 2020, Gheorghe Popescu, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, președintele clubului Steaua București, Mădălin Hîncu, dar și noul manager al echipei de fotbal din Ghencea, George Ogăraru.

Marius ANGHEL 27 Nov. 2020, 21:13 Liga 3
Pe aceeași temă