VIDEO | Meciul CSO Plopeni – Kids Tâmpa Braşov a dat material de studiu pentru arbitri! ”Centralul” Arthur Răcoare a avut nevoie de ajutorul ambilor asistenți pentru a anula un gol marcat incorect din penalty. Pompiliu Stoica i-a atras atenția că a greșit

Marius ANGHEL 22 Nov. 2021, 15:59 Liga 3

Meciul dintre CSO Plopeni și Kids Tâmpa Braşov, desfășurat sâmbătă, pe stadionul ”Gheorghe Şilaev” din Plopeni (Prahova), în cadrul etapei a 13-a a Ligii 3, Seria 5, a avut o fază de joc care cel mai probabil va deveni material de analiză pentru arbitri.

”Centralul” jocului de la Plopeni, Arthur Răcoare (Curtea de Argeș), a picat acest test, fiindcă pe moment a luat decizia greșită, însă s-a corectat după ce i-a fost atrasă atenția de către jucătorii gazdă, iar apoi s-a consultat cu ambii arbitri asistenți.

Gol anulat din penalty la Plopeni, după ce executantul a lovit mingea de două ori înainte să o introducă în poartă

În minutul 45 al meciului de la Plopeni, David Bugnar (Kids) a scăpat în flancul stâng de atac și a fost faultat în careu de Ștefan Niță (CSO). Arbitrul Arthur Răcoare a dictat penalty, iar Iulian Nechita a luat mingea pentru a executa lovitura de pedeapsă. Ceea ce a urmat a adus câteva momente de confuzie, în special pentru ”central”.

Nechita a tras de la 11 metri pe jos, în bara din stânga, mingea a revenit la punctul cu var, de unde atacantul a reluat cu capul și a trimis în poartă, pe centru, cu goalkeeperul Valentin Ion căzut lângă bara unde s-a șutat prima dată.

Arbitrul Arthur Răcoare a avut nevoie de consultări cu asistenții pentru a anula golul dictat în primă fază

Arbitrul central a indicat cu mâna spre centrul terenului, validând golul egalizator, numai că, după câteva secunde, la indicațiile veteranului Pompiliu Stoica, antrenor secund și jucător la CSO Plopeni, a fost trimis la asistentul Ștefan Mincu (Târgovişte) pentru a se consulta despre regulament. Răcoare nu a fost convins de explicațiile colegului său și a mers apoi și la asistentul Gabriel Ion Catană (Târgovişte). În urma discuțiilor cu acesta, ”centralul” a decis anularea golului.

Arbitrul a dictat lovitură liberă indirectă, din locul în care Nechita a lovit mingea a doua oară, cu capul, iar meciul a continuat cu scorul înregistrat pe tabelă până la momentul penalty-ului, 1-0 pentru CSO Plopeni.

Explicația este următoarea. La o lovitură de pedeapsă, un jucător nu are voie să atingă singur mingea de două ori înainte de a o băga în poartă. Prima dată a făcut-o atunci când a șutat în bară, iar a doua oară a fost când a trimis-o cu capul. În acest interval, niciun alt jucător nu a atins-o, ca de exemplu portarul, altfel golul era valid.

  • Pe filmare se poate auzi din tribună explicațiile observatorului de arbitri delegat la acest joc, Lorant Veress (Sfântu Gheorghe), care are obligația de a penaliza în raportul său astfel de minusuri ale arbitrilor.

”Este frustrant să pierzi așa. Am pierdut un meci în care am avut o mulțime de ocazii, inclusiv un penalty, dar, dacă nu dai gol, nu ai cum să câștigi. Noi ne-am jucat cu situațiile de gol, iar gazdele au marcat la un sfert de ocazie. Este o înfrângere foarte dificil de digerat, dar asta este. Trebuie să mergem mai departe. E păcat, pentru că am avut o șansă bună de a părăsi ultimul loc și nu am reușit să profităm de ea”, a declarat antrenorul echipei Kids Tâmpa Brașov, Ciprian Anghel.

Pompiliu Stoica a fost din nou integralist la CSO Plopeni. Prahovenii au cinci puncte avans acum față de Kids Tâmpa

Meciul dintre CSO Plopeni și Kids Tâmpa Braşov, ultimele două clasate din Seria a 5-a a Ligii 3, s-a încheiat cu victoria prahovenilor cu 1-0, după golul marcat de Radu Huza în minutul 41, puțin înainte de faza penalty-ului care a pus mari probleme arbitrului Arthur Răcoare.

Pentru Plopeni a evoluat din nou, pentru a doua oară în acest sezon, tot integralist, veteranul Pompiliu Stoica, fost campion cu Steaua. Acesta este și antrenorul secund al echipei CSO și s-a decis să se relegitimeze și să joace la 45 de ani pentru a-și ajuta elevii să se salveze de la retrogradare.

După 13 etape, Kids Tâmpa Brașov este ultima clasată, pe locul 10, cu 5 puncte acumulate, iar CSO Plopeni ocupă locul 9, cu 10 puncte. Imediat deasupra lor se află SR Brașov, cu 12 puncte, care duminică a pierdut pe teren propriu, cu 1-3, meciul cu CS Blejoi (locul 6, 17 puncte).

Lider în această serie a Ligii 3 este AFC Odorheiu Secuiesc, cu 28 de puncte, aflată la egalitate cu a doua clasată Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2. Vineri, cele două echipe au avut meci direct la Sfântu Gheorghe, iar Sepsi 2 a câștigat cu 1-0 prin golul din penalty, din minutul 30, al lui Istvan Fulop.

Faza penalty-ului din meciul de la Plopeni:

Înregistrarea meciului dintre CSO Plopeni și Kids Tâmpa Brașov, scor 1-0:

Video: Cristian Chirca / SportonlinePH
Foto: capturi video și Kids Tâmpa Brașov

Marius ANGHEL 22 Nov. 2021, 15:59 Liga 3
Pe aceeași temă